Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing varmaste/skönaste vintervåtdräkten? Svara på: varmaste/skönaste vintervåtdräkten?

  • sailortrash

    Medlem
    30 augusti, 2018 vid 11:21

    windchill/enkelneopren brukar det sitta på bröstet på nästan alla dräkter med dragkedjan bak (det som mest liknar grått/svart gummi). Vindtätt givetvis, men binder heller inget vatten och blir inte blött. Därför minskar det avdunstning och därmed kyleffekt av vinden. i lufttemperatur under 15-16 grader är det jättestor värmeskillnad mot att inte ha det. En en blöt dubbelneodräkt (eller de blöta delar av dräkten som är dubbelneopren) dränerar verkligen kroppen på värme när det blåser.

    Har man testat en heldräkt i enkelneopren så fattar man skillnaden, men trots detta tycker jag de är för omtåliga och för obekväma kring armveck och armhålor mm. kring ben och överkropp är det sjukt bra dock, tycker det är lite märkligt att det är så liten del av alla våtdräkter som försöker använda fördelarna med enkelneopren på ett smart sätt (alltså paneler där de behövs).

    överlag är det svårt att hitta en bra dräkt för vindsurf nuförtiden. de flesta har väldigt lite enkelneopren, och är för tighta i armarna så man får kramp.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing varmaste/skönaste vintervåtdräkten? Svara på: varmaste/skönaste vintervåtdräkten?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.