Förklara foil vs tube för mig. Noob

This topic has 0 svar, 1 deltagare, and was last updated 5 months, 2 weeks sedan by  Joakim Olsson.

 • Författare
 • #1512582
   Joakim Olsson 
  Deltagare

  Hej!

  Första inlägget här. Jag är helt ny och är intresserad av att börja kitesurfa men vet ingenting. Jag ska snart gå på introduktion för kite men tänkte fråga även här för att få lite mer svar.

  Jag har läst en del om foil och tub kites. Förstår vad skillnaden är att, foil “blåses” upp av luften och har antingen stängda eller öppna celler. Vad jag har sett och läst så verkar foil-drake vara mer praktiskt när man ska resa och packa ner m.m. Det jag inte riktigt har fått grepp om är, går det att köra en foil i högre vindhastigheter eller enbart i lite lägre. Jag menar då vanliga tub-kitar som är ute och åker här i södra Skåne när det blåser på vanligt. Anledningen att jag funderar på en foil är även att det skulle vara nice att kunna åka när det är dåligt med vind.

  Så frågan till er är om man kan åka med en foil i vanlig-stark vind och inte flyga iväg och dö? Vad är för och nackdel gällande tub och foil? Håller någon av dem längre avseende drak-crashar?

  Är det svårare att börja med en foil-drake än en tub? Jag vill inte ha något totalt nybörjare kit (om det nu finns något sånt?), utan vill ha något som man ska kunna åka bra med i även i framtiden när man blir bra. Vilken drake ska man då köpa som är rätt bra för Sverige/Skåne kuster, tub/foil.

  Min vikt är runt 80 kg.

  Noob

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account