GARMIN FENIX 3

This topic has 9 svar, 6 deltagare, and was last updated 9 månader sedan by Profilbild på pete pete.

 • Författare
 • #1495191
  Profilbild på MrQuality-MrStoke MrQuality-MrStoke 
  Deltagare

  Hej! Någon av er som har en FENIX 3? Jag planerar köpa i framtiden en GPS klocka som fungerar bra med surfing. Tänker använda klockan även varje dag så letar efter någonting med en bra design.FENIX 3 är snygg men vindsurfing saknar på lista av alla sport som man kan välja in på inställningar. Vill helst köpa en klocka som inte kostar mer en 3000 kr. Har sätt en SUBITO TRAVERSE men är mer inriktat för fisk-jakt- hiking. Vad har ni för klocka?

  #1495193
  Profilbild på vigla vigla 
  Deltagare

  Suunto ambit 3 är det enda du behöver…..tillsammans med deras program movescount. vindsurfing och i stort sett alla tänkbara sporter finns med. Designmässigt kanske inte den mest lämpade för kontoret eller var du nu gör när du inte surfar men å andra sidan tror jag inte några funktionsklockor har den egenskapen.

  Jag tycker klockan har det man behöver för att mäta sträcka, medel-, genomsnitt- och maxhastighet m. m. samt möjligheten med att se en session efteråt i ett filmformat i movescount programmet är rätt kul.

  • Det här svaret redigerades 9 månader, 2 veckor sedan av Profilbild på vigla vigla.
  Bilagor:

  Bilagor:
  #1495202
  Profilbild på surfing surfing 
  Deltagare

  Tycker att fenix3 är en löparklocka med extra alt. Fungerar till surf och vardag. MEN den kan bara använda en enhet/mätområde. Grund setupen är i mitt fall km/h. Det gör att ALLA hastigheter lagras i den enheten (löpning då undantaget) det fins ett litet pgm som räknar slag/gippar och visar maxfart/fart på havet. Detta lagras inte utan dyker upp som km/h i något som likar en löprunda. Det är gott nog till mig, den regestera inte pos/ fart så ofta, så den duger inte till “gps speed” åker du ex slalom på vintern, blir det bara ett sträck i backen, den hinner inte med i svängarna…..

  #1495210
  Profilbild på Herr Pelegrin Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Efter GT 31:an är det väl Locolys GW 60 som gäller bland de som laddar ned speed-sessions. Den funkar bra om man fortlöpande vill hålla koll på högsta speed, senaste toppspeed och 5 x 10 s av. Det går väl att köra 4-5 tim innan batteriet dör.

  Sommartid kan man ha den på handleden. Vintertid är det ju lite roligare att mäta farter eftersom det går fortare och farterna varierar oändligt mycket mer. En variant, om man ex kör med ryggsäck, är att fästa klockan vid remmen som går tvärs över bröstet. Då har man klockan nära, i bra vinkel och man kan därmed ha stenkoll på fartförändringar. GT 31:an kunde i extremfall lägga av eller låsa sig om det var kallt men hittills har GW 60:an inte krånglat p g a kyla.

  http://www.surfspot.se/locosys-gw-60-gps-klocka.html

  #1495245
  Profilbild på MrQuality-MrStoke MrQuality-MrStoke 
  Deltagare

  Tack för alla svar. Kanske finns det en variant som kan användas e vän i vinter.

  #1495293
   Kimengqvist 
  Deltagare

  Har en Garmin 3
  Precis som du säger så använder jsg min i jobbet, på löprundan, på längdskidorna och i vattnet. Funkar bra tycker jag.
  Men som ovan talare skrev så får man det i km/h. Finns appar man kan ladda ner för vindsurfing men jag har inte lyckats fått någon att fundera som jag vill. Använder mig av cyckling appen när jag vindsurfar. Får då relevant data så som toppfart m.m Ändrar sen aktiviteten i i Garmin appen till vindsurfing när man synkat klockan med mobilen.

  #1495295
  Profilbild på surfing surfing 
  Deltagare

  Best windsurfing run, hos garmin fungerar på fenix3, det är ju inte en “app” utan bara datafönster. Den visar antal slag och maxfart, och fart senaste leg. Skapa en profil för surf och anväd den. Jag har lagt till även position (om man har mobilen med…. Bättre en att dra nödsändare….) vidare är det inte så dummt att lägga ett larm på solens nedgång, så man inte blir kvar påhavet för länge.

  Som sagt, den visar knop när den är aktiv, men sparar km/h hos garmin.

  #1495452
  Profilbild på MrQuality-MrStoke MrQuality-MrStoke 
  Deltagare

  The winner is: SUUNTO AMBIT 3 VERTICAL HR!!!!!!@vigla du hade rätt, men jag valde en modell med ännu flera funktioner 😉

  Bilagor:

  Bilagor:
  #1495769
  Profilbild på MrQuality-MrStoke MrQuality-MrStoke 
  Deltagare

  @vigla vilken app använder du från movescout?

  #1495887
  Profilbild på pete pete 
  Deltagare

  Jag har en Garmin 920 xt (typ triatlet-klocka) som jag använder till alla tänkbara aktiviteter, även vindsurf såklart. Nu såg jag att det finns en app till den för ws/kite: https://apps.garmin.com/sv-SE/apps/b820a772-e335-406a-85b7-2ac6a0e5b61a#0
  Nån som testat, nåt att ha?
  /Peter

  Våga Vägra Facebook

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2018 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

Create Account