Hovs Hallar

This topic has 12 svar, 10 deltagare, and was last updated 13 years, 5 months sedan by  Diil.

 • Författare
 • #792033
   gurra1978 
  Deltagare

  Såg en film därifrån på http://www.surfersparadise.nu/
  Det såg riktigt bra ut (kanske beror på att det var storm :laugh:). Hur som helst, är det ett bra ställe annars? Var går man i, bästa riktningar? Berätta mer ni som vet. Om det är secret, pm:a :tongue:

  #1149716
   Militaren 
  Medlem

  skön klippning, vill se mer 😛

  #1149723
   Ola H. 
  Deltagare

  Fasiken vilka skön bakåtar Living gör. Världsklass.

  #1149738
   OzMan 
  Deltagare

  Jag seglade där (vid Segeltorp tror jag att det heter) en gång för några år sedan. Det blåste NV (vill jag minnas iaf) och lagom för 6,3, och då var det fina hoppramper, dock ganska onshore. Jag kan tänka mig att det blir bra (dvs. brytande vågor lite längre ut) om det blåser lite till. Ända problemet var att få upp prylarna från vattnet. Segeltorp är nämligen en liten fiskehamn, och vi hoppade i från bassängkanten utan att det fanns något vettigt ställe att gå upp igen. Det är dock ett mindre problem i sammanhanget. Jag skulle säkert testa igen omgående om jag inte bodde i Uppland!

  Jag bör tillägga att vi åkte just där eftersom alla ställen upp från Helsingborg inte funkade, och det blåste åtminstone vid Segeltorp! Localsarna kanske känner till ett bättre ställe att gå i.

  #1149960
   sebbe 
  Deltagare

  Man kan gå in antingen från hamnen, men jobbigt eller köra till nästa avfart och hamnar till en parkering vid naturreservatet. Blir som i gisslöv, man får gå 500m bland kossorna och hoppa i där man har lust, förutom stenar in i bukten är det hyfsat lugnt att hoppa i.
  Dock är det är revvåg så det är bra power och bryter nära land i grunt vatten, inget jag rekommenderar för nybörjarare som är rädda om sina prylar. Lite torö stenstrand syndrom över det hela, men klart värt det!.

  #1149978
   Ola_P 
  Medlem

  Vilka riktningar gäller?

  #1149983
   Smurff 
  Medlem

  @Ola_P 355057 wrote:

  Vilka riktningar gäller?

  Har inte kört hovshallar själv har endast badat där och det är mycket sten där. just vid hovs hallar det är nog inte särskilt sköj att hoppa i och ur när det blåser på.

  Har kört i dalen som ligger en bit ifrån och det fungerar bra på syd till sydväst Håvs hallar är däremot lite mer norrut på halvön och min instinkt säger mig att:

  VSV-V-VNV är riktningarna som gäller vid hallarna om man hittar ett bra ställe att hoppa i och ur på. Rak väst ser ut att ge en fin sideshore riktning om man kollar på kartan. Hur vågorna blir då vet jag dock ej.
  Kanske nåt att satsa på vid vnv vridande till väst(som vanligt) när det är onshore på större delen av västkusten ringenäs undantaget.(tydligen)

  #1150096
   djevulen 
  Medlem

  ska ni ha lite bra å feta vågor,så ta er till mölle vänster om hamnen,inte höger för då jagar våg-nissarna er,kolla på en sida som heter fria windsurfares hemsida eller nåt sådant

  #1150099
   djevulen 
  Medlem

  här e litet kort därifrån

  #1150102
   poppo 
  Deltagare

  @djevulen 355186 wrote:

  ska ni ha lite bra å feta vågor,så ta er till mölle vänster om hamnen,inte höger för då jagar våg-nissarna er,kolla på en sida som heter fria windsurfares hemsida eller nåt sådant

  http://www.netzec.se/friavindsurfare/Hotspot/molle.html

  Rätt sida eller?

  #1150110
   djevulen 
  Medlem

  jepp det va rätt

  #1150111
   djevulen 
  Medlem

  klicka på om oss och mölle har levererat igen

  #1150151
   Diil 
  Medlem

  Klockren Tricks-sida ju!! Där fanns verkligen flera godingar att sätta tänderna i till sommaren, tror att det bara är Allt-i-ett och kanske Vattenstarten jag varit i närheten av hittills. Nacksving på säl kan inte va lätt, de ser så hala ut de rackarna. Bara att börja nöta! /D

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account