Kolla prylarna när ni flyger…

This topic has 11 svar, 10 deltagare, and was last updated 5 years, 1 month sedan by  dr Masse.

 • Författare
 • #838470
   dr Masse 
  Deltagare

  En liten rekommendation från mig.

  När ni flyger med prylar, packa alltid upp på flygplatsen innan ni åker vidare. Jag har alltid gjort det, men nu senast var vi försenade och landade på ett Arlanda med ett värre väsk- och folkkaos än jag någonsin upplevt.

  När jag kollade min bag med två brädor så gjorde jag det för snabbt denna gång. Öppnade endast sidan på boarbagsen kände runt kanterna samt kollade nos och häck. Det så bra ut, så jag stängde snabbt bagen och fick sedan köa i 15-20 min för att komma ut genom tull och utgång som var helt överbelastad med resenärer.

  Och när jag skulle skruva i stropparna hemma efter någon vecka så ser jag att den lilla brädan är helt röjd på ena kanten. Självklart på motsatt sida som jag öppnade på boardbagen och inte kände tillräcklig bra…

  Hur de lyckas smasha en bräda så här genom två boardbags och extra padding är ju lite av en bedrift (Gaffeltruck? Boeing 747? Järnspett?)…

  Tänker inte hänga ut flygbolaget (ännu…) eftersom dialog pågår om ersättning, men tänkte lyfta upp detta här så att inte fler gör samma misstag som jag.

  Oavsett – kolla ALLTID ALLTID era brädor innan ni går ut från flygplatsen.

  [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-1xNTJz1zih0/U-tAxLIi8sI/AAAAAAAAFp0/2soJjwkbM1g/w964-h720-no/IMG_2945.JPG[/IMG]
  [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-wlHuLKQryK4/U-tAyfe-mgI/AAAAAAAAFp4/cceSLK_QWUw/w964-h720-no/IMG_2944.JPG[/IMG]

  #1473396
   Calle 
  Deltagare

  Trist Masse!
  Hoppas det löser sig med ersättning.

  #1473401
   RRD 
  Deltagare

  Så jobbigt! Jag är till och med orolig när jag tar med skidor med extra bubbelplast mm.

  Skadan tyder ett avancerat upplägg. Bolagen, åtminstone rätt person på bolaget, borde vara intresserade av nöjda kunder och hög kvalitet på sina tjänster.

  #1473435
   spinL 
  Deltagare

  Riktigt tråkigt, är ju sånt som gör att man drar sig för att flyga med grejerna.

  Stora paket har en förmåga att glida av bandet när planen lastas, kan tänka mig att den ramlat ner på något hårt och brädan fått ta smällen. Tipps jag har fått höra (när det gäller cyklar) är att ha en väska med så mycket antiglid som möjligt just för att förhindra det där.

  #1473446
   Consigliere 
  Deltagare

  Riktigt kass! Hoppas att du får all ersättning du vill ha för det där Masse.

  #1473483
   Maui-mange 
  Deltagare

  Ska bli intressant att höra hur det går Masse. Jag trodde att flygbolaget mer eller mindre friskrev sig ansvar när man signerar tag:en vid incheckning att det är ömtåligt gods. Har dock ej lusläst vad det står.

  #1473487
   Ola H. 
  Deltagare

  Oj. Det krävs en del kraft för att åsamka denna skada. Men med en gaffeltruck borde man klara det.

  Man kan också tänka sig att någon annat riktigt tungt har fallit på brädan på ett olyckligt sätt. Jag tror inte det räcker med en “hård” smäll. Det måste till rejält med energi bakom.

  Om brädan faller själv tror jag inte man kan göra denna skada. Men om den är packade med en bräda till och lite riggprylar så kanske ett olyckligt fall från hyfsad höjd kan räcka. Ett ställe på en bräda kan ju då få stå ut med rörelseenergin för hela ekipaget.

  Jag är alltid lite nervös när jag packar tunga baggar av just det skälet. Men man gör det ju ändå.

  Vill du dela med dig av hur ditt bagage var packat?

  #1473491
   dr Masse 
  Deltagare

  Endast två brädor i en dubbelbag, båda i varsin boarbag med lite extra padding runt kanterna. Hela paketet vägde inte ens 20 kg…

  Jag tror faktiskt att jag hade kunnat ha snudd på hur mycket skum och matieral som helst mellan bräda och utsida, den här smällen hade gett en rejäl skada i alla fall. Undrar också hur det ens är möjligt att orsaka en sådan här skada, det var inte en skråma på vare sig dubbelbag eller den singelbag som brädan låg i.

  Har faktiskt dubbelsynat det där “friskrivningen” och det är, lite till min förvåning, faktiskt inte någon full friskrivning av ansvar. Men jag är ändå inte särskilt förhoppningsfull om att få ut något, flygbolag är sällan enkla att ha å göra med när det gäller sådant här.

  #1473493
   sailortrash 
  Deltagare

  som antytts, det kan ju inte ha skett av en slump..ngn måste ha klantat sig rejält. Sist jag flög med en surfbräda var 2006. på arlanda när jag är på väg ur planet ser jag hu två gubbar börja lassa av alla väskor på en sådan där rullande hönsbur (det var ett litet plan). de lägger min surfbräda underst, trots stora bilder på krossade glas och “fragile” över hela bagen..och innan jag hinner ut har de slängt – för de slänger verkligen väskorna – på ca 5-6 väskor av olika slag. Sen börjar jag skälla på dem och då tar de ut brädan och dumpar den brevid och lägger den överst..

  den gick inte av, men den fick många så dingar trots bagen..personalen skiter ju verkligen i om de pajar grejer eller inte. en apa fattar ju att brädan skulle knäckts om de forsatt lassa på väskor (det var en surfbräda inte en vindsurfingbräda).

  #1473496
   john1 
  Deltagare

  Jag har jo också sett att greior trillar ner från vagnerna som fraktar mellan flygplan och terminal (fritt fall ca 2 meter).
  JJ

  #1473504
   Jesper B 
  Deltagare

  Skit vilken otur Masse. Jag har haft sjuk tur och varken kollat brädor eller råkat ut för fraktskador någonsin. Har dock fått lära mig att det gäller att packa så lätta bagar som möjligt. Är de lätta ökar sannolikheten att de packas “top-loaded”, dvs inte hamnar underst. Är de tunga orkar personalen helt logiskt inte lyfta upp dem utan lägger dem i botten, oavsett vad man skrivit på bagen. Bara ett litet tips.

  Se till att lappa ihop det omgående för nu börjar hemmasäsongen!!!

  Ses,

  JB

  #1473505
   dr Masse 
  Deltagare

  Tack Jesper! Första gången det händer mig, så det har gått fint hittills. Betalade för två kollin just för att de skulle va lite lättare denna gång. :tongue:

  Faktiskt lite osäker på om ja fixar att laga den bra, skadan e rejäl. Men ska nog gere ett försök!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2019 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account