Lasta grejerna på taket!?

This topic has 22 svar, 16 deltagare, and was last updated 15 years, 4 months sedan by  Anonym anvandare.

 • Författare
 • #774998
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Hellgren startade en intressant tråd på sin, från början kallade, “Hur pallar ni”. Lastning på biltaket. Det går ju alltid, men det tar en jäkla stund…iaf för mig. Finns det nåt slags tillbehör man lätt kan få tag på…eller kanske nån av konfens alla hemmameckare har nåt tips för att fästa master etc på ett bra, snabbt sätt??
  //Perra

  #1014161
   Tropic 
  Medlem

  Hoppsan…glömde logga in
  /Perra

  #1014163
   JonasP 
  Medlem

  Mina master har alltid åkt inne i bilen eller i en segel-mastväska. Bommarna är oftast i bilen men kan ligga mellan brädan o segelbagen. En kombi klarar att ha alla riggdelar i bilen förutsatt att de är under 10-9. 9:a e det största jag har haft i min bil.

  Att det tar tid att packa bilen förstår jag inte riktigt. Klart har man några brädor o ska köra långt på motor väg så kan man ju lägga ner lite extra tid men till den lokala spoten räcker det för mig att lyfta upp grejorna och spänna två remmar(en om jag bara har brädan på taket.)

  Vissa har plaströr som de lägger in masterna i – fult men funkar säkert bra. Själv tänkte jag nog köpa en prolimit sessionbag till våren. Har inte kollat på den live än, e det nån som kört med den? synpunkter?

  #1014170
   surfen 
  Deltagare

  Surf hemma allt skit inne i bilen, lastning 5 minuter. Semester takräcke på, brädor och master på taket, lastning 5 minuter resten ligger kvar i bilen wink.gif

  #1014180
   Robin 
  Deltagare

  Jag håller med om att det tar tid att sätta dit takräcken och spänna fast alltihopa. Det är därför jag har en 245:a smirk.gif

  Det bästa tipset är definitivt att ha räckena på för jämnan. Förr i tiden gick det också att köpa fästanordningar för masten, de finns kanske fortfarande. Annars gäller det att ha en metod som är optimerad så man inte behöver spänna så många band. Dessutom gäller det att ha lagom långa band så man inte behöver ödsla tid på att skarva.

  #1014190
   canoya 
  Deltagare

  Jag köpte en begagnad släpkärra när jag tröttnade på att lasta allt på takräcket. Jag byggde en hardtop med dörrar baktill och två våningars tvärliggare av gamla takräcken för att slippa ha alla grejer i en hög. Nu har jag allt lastat och klart i kärran som står i garaget. Bara att kroka på och köra. Jag skulle tippa att man sparar mellan en halvtimme och en timme varje gång man är ute, lite beroende på hur bra ordning man hade på grejerna innan. Då brukade jag lasta 3 brädor (Formula, 120 l freeride och vågis), 5 master, 4 bommar, en segelbag med 5 segel, två lösa formulasegel som är för långa för bagen, en väska med våtdräkt och sånt, en väska med fenor, mastförlängare, mastfötter och lite verktyg och reservdelar. OK, det är sällan man använder 3 brädor på en dag, men jag hatar att stå på stranden och inte ha med rätt bräda för att man inte orkade lasta och vinden ökade eller minskade oväntat.

  Med kärran kan jag dessutom få med mig nybörjarbräda för fru och barn. (Ja, jag fick faktiskt med hustrun ut några gånger i somras!) På semestern hyrde vi stuga på Öland och då var det perfekt att kunna lasta in grill, solstolar och badleksaker till barnen. I bilen blev det ju snabbt fullt ändå.

  Har man möjlighet att ställa kärran i garage kan jag rekomendera detta!

  #1014197
   Drakglenn 
  Deltagare

  Jag kan bara inte låta bli att svara här wink.gif

  Har uppnått “Nirvana” när det gäller den här frågan….
  jag vevar ner surftakboxen med allt i, låser den och kör iväg på en minut…..

  Endast finish & höghastighetstest kvar wink.gif

  //Glenn – som har konfens längsta tråd om det här problemet.

  #1014218
   Krullo 
  Medlem

  Glenn, kan du inte ta en bild på din skapelse? Låter som att det inte är en vanlig skidbox direkt, utan en härlig hemmakonstruktion som måste beskådas.

  #1014232
   Johan_M 
  Medlem

  Thule säljer originaltillbehör för fastsättning av mast och vindsurfingbräda på taket. Dock tror jag dom är rätt dyra men å andra sidan så är de ju kvalitet. Själv kör jag med vanliga takräcken och spännband eller innuti bilen, beror på vilken bil jag har.

  Har jag dom på takräcke så har jag köpt vaddering som man har runt rör i vanliga fall och satt på så att det skall vara mjukare. Segel och master kör jag dock jämt innuti bilen.

  //johan

  #1014238
   stinger 
  Deltagare

  Jag kör Thule-tillbehör: Stora brädan, segelpåsen, lilla brädan, två spännremmar. Mast(er) i masthållare. Bommar, låda med tillbehör samt rygga med kaffetermos i kombin.

  #1014251
   woodleaflay 
  Medlem

  Angående Nirvana så kan jag ju inte låta bli:
  Jag riggar hemma i trädgården och går ner med grejjerna till hemmaspoten eller så tar jag dem på en kärra med en gummirem om…

  #1014283
   Henke Larsson 
  Deltagare

  Hmm, jag måste bara rekommendera surfbox.de!!
  Jag köpte en surfbox därifrån… segel, master och bommar + våtdräkt och tillbehör får plats i boxen. Brädan/brädorna spänner man fast ovanpå boxen!
  Genialiskt och supersmidigt!
  /Henke

  #1014286
   Drakglenn 
  Deltagare

  Svar till:


  Glenn, kan du inte ta en bild på din skapelse?

  [/ QUOTE ]

  Okej Krullo, här kommer bild på bygget smirk.gif

  #1014292
   styret 
  Deltagare

  ähhh. in med skiten i bilen bara. tar max tie minuter för mej, oftast fem. men nomralt sett står den alltid packad.

  bor iofs typ ute i skogen i haga parks-fagorna så det är inte så stor stöldrisk vilket det kanske kan vara om man bor mer centralt, men vad är mer centralt än haga föresten?

  #1014300
   Tropic 
  Medlem

  Hmm, ingen som vet var man kan få tag i surfbox.de-grejer, eller nåt liknande, begagnat? Verkar ju grymt smidigt…men dyrt!
  /Perra

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account