Presentations-tråden

This topic has 7 svar, 7 deltagare, and was last updated 2 dagar, 21 timmar sedan by  hakuna.

 • Författare
 • #1498054
   hakuna 
  Deltagare

  OK, jag börjar då!

  Hej, jag heter Niclas och jag är vindsurfing-beroende.
  Det är fyra dagar sedan jag surfade sist. Medlem sedan Konfen startade 1998.

  Mamma sa att jag tyckte det var fräckt med vindsurfingseglena på kläder eller vad det var, när vi var på Marstrand på sommaren när jag var liten. Gissar på sent 80-tal och pastell var färgtemat.
  1991 köpte pappa min första bräda av en kollega till honom, en California 390. Alltså, nästan fyra meter lång och 23 kg tung, enligt spec. Man fick helst vara två att bära den. Knytbom och trekant-segel med två inte-genomgående lattor såklart.
  Jag var fast och surfade exotiska platser som ‘Under Koön-bron’, en pöl i Värmland och, det som gjorde skillnaden, Apelviken. Fick rigg-tips (som allas viktigaste tips): Mer nedhal!
  Började gymnasiet och träffade två likasinnade (Maria och Axel). Köpte min första ordentliga bräda, en Tiga GUN 268. Mastfoten är det enda som är kvar från den tiden, funkar fortfarande!
  Snabbspolar: Kalmar två år, Öland, Klitmöller, Halmstad SM 1995 (åskådare, surfade efter att tävlingarna avslutats pga för lite vind), VW-buss på parkeringen i Apelviken. Ingenjör, fru, två barn, flera olika hus… Blev granne med Robin tack var Konfen och vi taggar numera varandra att ladda på olika loopar. Det går sådär.
  Jag har gett upp framåt, kommer satsa på bakåt och table top istället.

  Så, ser ni en lång tunnhårig blekfis med svart hjälm bredvid en liten röd SEAT, så kom fram och säg hej!
  Niclas heter jag.
  Medlem i GWC, surfar speed i Fiskebäck och Björlanda, och vågor i Varberg och Halmstad.

  https://vimeo.com/user19530963
  https://vimeo.com/228590860 (Förstasidan på Surfzone!)

  #1498155
  Profilbild på challgren challgren 
  Deltagare

  Härligt Hakuna!

  Här min presenation som är lite kortare.

  Christian, 44 år.
  Vindsurfat i drygt 25 år. Det är lika kul nu som då och tror att jag fortfarande utvecklas.

  Medlem på konfen sedan 2000 och driver sajten tillsammans med Steffo sedan ca 10 år tillbaka!

  Började vindsurfa när jag testbytte jollen med en vindsurfare på vattnet en sommardag i slutet på 80-talet och har inte tittat tillbaka sedan dess!

  Har min bas i Stockholm men drar dit det blåser så fort det finns en minsta möjlighet till vågor!

  /Christian

  #1498163
  Profilbild på Herr Pelegrin Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Bra idé!

  Anders – 63 år och seglar numer mest på Horsan och Bruket på Muskö.

  Började surfa 1979. Byggde ett antal brädor på 80-talet i styrofoam och epoxi. Varje bräda tog en dryg vecka att tillverka. Brädorna blev allt mindre i volym och därmed även smalare (52 cm). Det är ett understatement att påstå att dessa inte var ultimata för Stockholmsförhållanden.

  Drog på mig en nackskada 1987 o lade av med surfingen frånsett återfall i början på 90-talet.

  Började igen efter 17 år och håller mig till större volymer, eftersom jag på hemmaplan har en transportsträcka, vilken inte kan forceras med mindre volymer vid vissa vindriktningar. Viktigt är att kunna höjda i icke planande läge för att ta sig ut eller tillbaka. För att inte spilla tid på kryss ut och in igen så har jag vatten, banan, nödlur mm med mig i ryggsäcken. Pauser görs sittandes på brädan eller i bästa fall på en kobbe. Jag kör mycket ihop med min barndomskamrat Janne, som ofta slår mig när vi kryssar tillbaks i skitvind.

  När hösten kommer laddar jag upp inför vintersäsongen på isbräda, vilket jag anser vara en sport som t o m överträffar vindsurfingen. Man har ingen planingströskel, brädorna är väldigt lättdrivna, manövrarna är enklare och farten högre.

  • Det här svaret redigerades 1 vecka, 3 dagar sedan av Profilbild på Herr Pelegrin Herr Pelegrin.
  #1498212
  Profilbild på Sundheden Sundheden 
  Deltagare

  Va kul att du Niclas startade en presentationstråd.
  Har själv funderat på det länge men tog aldrig steget.

  Stefan Sundheden heter jag!
  Just nu 42 år, född ’74.
  Hemmahörande i Solna.

  Jag provade på vindsurfing som 13-åring på 80-talet första gången på en sk. lastpråm.
  Köpte min första egna bräda 88/89 Klepper S306 = 320cm, 66 bred 13.5kg. 😀
  Bytte upp mig till Bic Astro Rock 1991. (280cm, 120 liter)
  1993 köpte jag min första helt nya bräda, Fanatic JAG, 270cm, 54 bred, 89 liter.

  Tyvärr så tog jag ett sjukt långt uppehåll från vindsurfingen när jag började DJa runt 2004 vilket jag ångrar nu men kunde inte pyssla med båda pga. dålig inkomst.

  2015 blev det en återstart på gamla grejerna från 1993, provade ny utrustning i Grekland och insåg att det här är ju livet så jag köpte allt nytt 2016 och nu är jag bättre än någonsin och brinner verkligen för vindsurfing!

  Jag drar mig inte för att surfa på de flesta surfspotar så vi lär ju ses för eller senare!

  #1498234
  Profilbild på MrQuality MrQuality 
  Deltagare

  Ciao!
  Dario heter jag, 34 år gammal och kommer från Italien. Bor i Solna med min tjej och mina 2 små barn 3 år och 4 månader. Jobbar inom kvalitet och mätteknik, mycket rymd prototyper osv. Flyttade hit för 5 och en halv år sen men om jag hade upptäck tidigare vindsurfing hade jag kanske flyttat till Garda sjö eller utomlands där det blåser jämt. När jag var lite bodde i San Pietro in Bevagna (Apulien) där vatten är klar som en pool och kollade jag på stranden vindsurfare som seglade på stora och klumpiga brädor över 3 mt. lång och lovade mig att en dag kommer jag att prova det. Det tog över 20 år men förra året i juli när jag var på semester i Italien testade jag för första gången och blev med detsamma kärlek. Är en idrott människa och har testat flera olika sporter, enligt mig inget kan jämföras med windsurfing. När jag kom tillbaka från semester hyrde ett fåtal gånger utrustning på Saltsjöbaden och planerade min första vindsurfing resa i Porto Pollo (Sardinien) förra året i slut på september. Sen dess har jag köpt min fösta bräda en Starboard Gå 2017, 160 lt. med en Severne rigg på 6.7. Har kämpat och surfade hela förra vinter med alla mjöliga vind styrkor för att utveckla snabb och i dags läget har också köpt en RRD Avantiride 127 lt. och andra 5 segel. Förra året i mars hade jag min andra resa till El Medano (Teneriffa) där lärde mig beach start och att plana. Där träffade jag andra erfarna surfare som sa till mig “windsurfing will change your life”! Helt sant jag har blivit nästan beroende av windsurfing och blir sur och gryning när jag inte får surfa. Kollar alltid vind prognos och flaggor runt om mig. Nästa år kommer jag att flytta med hela familjen 6-7 månader på Teneriffa, förmodligen El Medano, det ska blir ett stor upplevelse där. Det har gått drygt ett år sen jag började med vindsurfing och kan jag definitivt säga att mycket har hänt och kommer att hända. Stay tuned! Vi ses på vattnet “figli del vento”!!!!

  #1498254
  Profilbild på sailortrash sailortrash 
  Deltagare

  kul tråd!

  jag heter Mårten (33) och är som alla andra besatt av vindsurfing. Har också 2 barn, 4 och 9 år och jobbar (i sthlm) som miljökonsult. eller egentligen är jag nog besatt av att göra ngt som går fort och som ger lite adrenalin. När jag var liten var det skateboard som gällde, och så åkte jag mkt rollerblades. Skateboardingen dog ut pga av brist på ramper och annat där jag bodde…var lite för svårt också. 13-då blev det snowboard – vilket var min första besatthet. Utbildade mig till snoboardinstruktör och har jobbat lite här och var, även utomlands. Snowboard är fortfarande grymt kul, och har sen några år börjat åka alpin-bräda, eller “racebräda” eller vad man vill kalla det. Känslan när man carvar med en sån är faktiskt jämförbar med att gippa på en vindsurfbräda.

  Segling har alltid vart en del av mitt liv. först jollar, sen större kölbåtar, sen katamaraner.
  Vågsurfing var jag besatt av ett tag, och försökte lära mig när jag bodde i spanien och pluggade spanska. Men det var så mkt folk på lineup så jag blev inge bra. Hem till Sverige igen kändes det meningslöst att försöka hålla det levande…så det blev inte så mkt av det.

  En dag satt jag och kollade på Helly Hansens webbsida efter ngn skidjacka eller ngt, circus 2006/07, och de hade en pytteliten ruta på weebsidan med ngn norrman som satte fetaste bakåtloopen på vindsurfingbräda, sannolikt i pozo. Det var som en blixt slog ner i huvudet på mig – är det där vindsurfing??
  som av slumpen köpte min föräldrar en förfallen gård nere på öland samma år, och jag besökte Haga park första gången för jag hade hört man kunde vindsurfa där. Vädret för dagen var typ 4.7 med strålande sol, och folk satte framåt, fullplansgippade och hade sig. Poletten trillade ner…man kan göra det i Sverige, det går fort, är häftigt och man behöver inte gå sysslolös till nästa snowboardsäsong…

  på den vägen är det. Jag önskar jag fattat grejen tidigare. i samma veva träffade jag mina barns mamma, och vindsurfingresan har präglats av brist på tid och pengar, ett ständigt fyndande av biliga prylar för nästa nivå, + att stockholm inte direkt erbjuder en snabb inlärningskurva. Men jag hade ju öland, så nu får jag iallafall utdelning när jag väl kommer iväg – på de prognoser som håller.
  För några år sedan började jag med kite. För mig är det i princip samma grej, med vissa för och nackdelar. Dock är jag nog vindsurfare längst in i själen, det var så det började och de är extremt beroendeframkallande att segla 4.7 och 85 l, platt eller vågor. Drömmen om vågen har kommit tillbaks, och med kite och/eller vindsurf kan man ju faktiskt rida vågen även i Sverige. Det har för övrigt skateboardåkandet, nu när det finns shcyssta betongparker lite var som – förra helgen körde jag vert-ramp för första gången och det var grymt. Kan rekommendera alla som önskar vågsegling att börja åka skateboard i ramp, känslan är väldigt lik – förutom att vågen är alltid (!!) där, dock må den vara i betong..

  Mitt största problem nu är att jag 1) bor i norra sthlm där vinden aldrig räcker till och 2) när det väl blåser vet jag inte om jag ska vindsurfa eller kitesurfa. Planen är dock att migrera till blåsigare trakter i framtiden..

  cs på vattnet

  /Mårten

  #1498528
  Profilbild på canoya canoya 
  Deltagare

  Bra ide! Jag är dålig på att presentera mig på stranden.
  Håkan heter jag, 50 år och bor i Jönköping. Vindsurfat sedan 1982 förutom en säsong 2000 då det blev mycket med flytt, Klassiker och småbarn. Nu mer aktiv än någonsin med drygt 50 sessions per säsong de senaste åren.
  Började på begagnad hyrbräda med avbruten fena och trekantssegel, via några hemmabyggen sista halvan av 80-talet, slalom spett på 90-talet, till att kunna öka antalet session i och med inköp av formulakit 2002. Bodde ett par år i “Windy” Wellington, Nya Zeeland och fick då segla 4,0 oftare än 6,0, (körde ändå ca 40 gånger per säsong). Fick då känna på lite mer vågsegling och började med longboard vågsurfing (inte så att jag blev särskilt bra på något av det, men insåg hur kul det är).

  Har sedan hemflytten harvat med vågsegling på västkusten några gånger per säsong, men anmälde mig 2015 till Clinic i Jeri med Jem Hall som coach. Bokade också in resa till Sydafrika och Kapstaden bara två veckor efter hemkomst från Jeri. Kan verkligen rekommendera att vara med på clinic! Väldigt utvecklande och kul! Åkte till Jeri på Clinic även 2016 och har bokat clinic i Punta San Carlos i Mexico 2018.

  Blir fortfarande några dagar i Varberg eller Halmstad varje säsong, men oftast blir det insjösegling hemma på Landsjön med formula eller slalom och ibland FSW. Vågbrädan har man inte så mycket glädje av på insjön. Några gånger om året kan dock Vättern “gå av” med nordlig vind och lite vågor. Vågsegling mitt i stan känns lite cool! 🙂

  Har nyligen börjat försöka med framåtloop men inte klarat det än, vågar iallafall försöka och krascha!

  Jag har en vit Renault Traffic som alltid är lastad med mina surfgrejer, sparar mycket tid att slippa packa bilen varje gång man ska ut! Försöker hålla liv i den så länge det går.

  Kan det varit Hakuna jag träffade i Apelviken söndagen 8 oktober ihop med din “återfallskompis” som fick tejpa seglet?

  Segla så ofta ni kan!

  /Håkan

  • Det här svaret redigerades 2 dagar, 21 timmar sedan av Profilbild på canoya canoya.

  Bilagor:
  #1498539
   hakuna 
  Deltagare

  Det var det säkert! 🙂 Jag är så dålig på att komma ihåg namn…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2017 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

Create Account