Surfspots fakturahantering lämnar en del att önska

This topic has 28 svar, 14 deltagare, and was last updated 2 years, 10 months sedan by  Bicless.

 • Författare
 • #841006
   John 
  Deltagare

  Gjorde ett köp genom surfspots hemsida och betalade direkt med kort. Efter någon vecka får jag en faktura via mailen. Fakturan innehåller information om förfallodatum, betalningsvillkor, dröjsmålsränta, plusgironr mm… dock står detta i liten text längst ner:
  “OBS, vi mailar ut faktura även till dig som redan betalt via exempelvis
  kortbetalning eller plusgiro. Du som gjort det behöver således inte se denna
  faktura som betalningsanmodan utan som kvitto”.

  Har aldrig varit med om någon butik som gör på det här sättet. Är ju en påtaglig risk att folk råkar betala två ggr då man kanske inte har koll på vad/när man handlat, särskilt om det går några veckor innan fakturan kommer. Det naturliga sättet borde vara att skicka ett kvitto till de som betalat direkt och faktura enbart till de kunder som ska betala med faktura. Här finns det utrymme för förbättringar!

  #1488504
   Bicless 
  Deltagare

  Tack för feedback. Vi skall försöka justera detta. Om nån råkar betala dubbelt betalar vi självklart tillbaka. Tror det hänt 2-3 gånger sista åren, vi har ca 3000 ordrar per år. Men det är inte optimalt utan har man redan betalt borde det stå kvitto, har man inte betalt borde det stå faktura. Jag skall ta upp det med vår leverantör av affärssystem så vi kan bli bättre.

  #1488558
   Alltidxx 
  Deltagare

  Dendrite, rätt väg är att ta det med handlaren. Nu hänger ju bicless här men annars hade de inte fått en rättvis chans att förklara/ändra.

  #1488560
   John 
  Deltagare

  @Alltidxx 743841 wrote:

  Dendrite, rätt väg är att ta det med handlaren. Nu hänger ju bicless här men annars hade de inte fått en rättvis chans att förklara/ändra.

  Det kan man tycka. Jag ansåg att det var bra att känna till för andra som handlar hos surfspot via webben. I övrigt är jag mycket nöjd med surfspot som butik, har handlat av dem flera ggr och det kommer jag fortsätta med.

  #1488550
   Mick 
  Deltagare

  Håller med Alltidxx. Låt alltid butiken/säljaren få en chans att reparera sitt misstag. Om de inte gör det är det fritt fram att hänga ut dem. Men ge dem en chans först.

  Surfspot är exemplariska när det kommer till kundsupport så ett litet misstag eller en teknikbugg måste man kunna ha överseende med.

  #1488564
   Pedersen 
  Deltagare

  Jag tycker också att Surfspot funkar bra, den få gånger jag handlat där. Kan dock tycka att det är lite mycket foruminlägg från nämnda shop som tenderar att likna reklam. Sådant brukar vara förbjudet i andra forum.

  #1488569
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Äh, Bicless ger ju information som Du annars kanske inte hade fått. Jag tycker att Bicless håller sig inom ramarna och ger saklig information även om brädor som inte Surfspot säljer. Han har också förklarat prissättningar och vad de beror på. Jag håller absolut med Alltidxx och Mick att man ska ta upp klagomål i första hand med handlaren. Själv har jag svårt att se att man kan upprätthålla bättre kundservice än Surfspot!

  #1488577
   Pedersen 
  Deltagare

  Jag tycker inte att det är så farligt så länge säljaren är öppen med att man har en butik, vilket Bicless är, inga problem där.
  Jag vet dock att andra säljare fått på fingrarna för samma sak och nu undviker att göra inlägg.

  #1488589
   cosmosurfer 
  Deltagare

  Ett alternativ kan ju vara att tillåta alla försäljare säga vad de har och tycker. Vi får information och kanske handlar genom dem och får därigenom ha kvar försäljningen i Sverige.

  #1488590
   Electric 
  Deltagare

  @cosmosurfer 743881 wrote:

  Ett alternativ kan ju vara att tillåta alla försäljare säga vad de har och tycker. Vi får information och kanske handlar genom dem och får därigenom ha kvar försäljningen i Sverige.

  Det finns ju Branschforum här bredvid som är avsett för “information” från försäljare! Där är det fritt fram att informera om nyheter – som kan läsas (och kommenteras) av den som vill få “information” på det sättet. Och de försäljare som vill synas ännu mer kan annonsera på riktigt sätt (dvs betala för sig – och det är ju sådant som Surfzone lever på!).

  Att släppa försäljare loss i de vanliga forumen minskar dels intresset för att betala för riktiga annonser, dels att forumen blir fulla av “information” (dvs reklam. Som det finns hur mycket som helst av!) som gör att övriga trådar riskerar att försvinna i mängden. Jag tycker det är fantastiskt att Surfzones admin:s (och vi användare!) lyckats hålla försök till överträdelser stången – vilket är en anledning till att forumen överlevt så länge.

  /Lars

  Södertörns surfklubb - sodertornsurf.se

  #1488591
   cosmosurfer 
  Deltagare

  Ok, ja, i så fall kanske tidigare synpunkt om att admin tillåter för mkt har fog för sig.

  #1488593
   dr Masse 
  Deltagare

  Mig veterligen har inte någon hindrats från att delta aktivt i dessa forum så länge det finns en tydlig avsändare om vad man ev. representerar (och såklart följer grundläggande regler i ett öppet forum). Någon gång har det väl tagits upp att “det vore väl bra om med en signatur”, men inte mycket mer än så. Snarare tvärtom, skulle gärna se fler från branschen vara aktiva här. Vindsurfingvärlden är liten, i Sverige ännu mindre, så skulle alla som har någon form av inblanding i branschen vara utestängda så… blir det inte många kvar, ah.

  Det är en annan sak om man vill sälja sina produkter mer direkt, och därför finns köp å sälj för privatpersoner, möjligheten att annonsera samt branschforumet för nyheter från branschen.

  Tankar om hur detta kan ändras eller förbättras är alltid välkomna, antingen direkt till Surfzone eller här, det är ett öppet forum.

  Jag är endast frivillig moderator, men tycker personligen att karaktärer som Ola H., Bicless, Svenne, Jesper B., Olandersson och flera andra genom åren har bidragit med många mycket läsvärda inlägg och kunskap genom sin inblick i branschen och passion för sporten. Fler får mer än gärna göra samma sak, även om balansgången mellan kommersiellt och läsvärt är ständigt pågående och ibland blir fel. Förhoppningsvis blir det mer rätt än fel här, men ofelbart blir det aldrig.

  Onekligen har många flyttat fokus till andra kanaler där man kanske kan kontrollera sin kommunikation enklare och nå en större målgrupp, vilket är fullt normalt. Dock tycker jag fortfarande att forum fyller sin funktion och kanske till och med är på väg tillbaka en smula i takt med att en viss trötthet verkat uppstå över en del social media där nyhets- och annonsflödet typ dränker allt vettigt… Eler så börjar jag bli gammal och ännu sämre på att ändra mina vanor, ha, ha!

  Nåja, vi får se hur det går och att det jobbas vidare med att hålla Surfzone aktuellt, läsvärt och enkelt att använda.

  #1488594
   john1 
  Deltagare

  Tycker som doktor Masse, trevligt med dom kända namnen i alla innläggen.
  JJ

  #1488596
   Electric 
  Deltagare

  Ett klargörande betr mitt inlägg ovan där jag skrev om “försäljare”. Jag syftade då bara på branschpersoner när de gör inlägg som (enbart) marknadsför egna produkter (vilket är väldigt sällsynt här!). Att branschpersoner (t ex de som dr Masse nämner) deltar här som vilka andra medlemmar som helst är däremot fantastiskt bra! T ex tillför nämnde Bicless väldigt mycket konstruktivt i sina inlägg! Det uppskattas verkligen! (Mer sådant! Och gärna fler branschfolk i forumen!).

  /Lars

  Södertörns surfklubb - sodertornsurf.se

  #1488599
   cosmosurfer 
  Deltagare

  Ja, det är ju väldigt bra om vi kan få lite direktinformation om prylarna här. Kanske får det försäljningseffekter för dem som skriver, men då får vi i gengäld ha kvar shopparna i Sverige.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account