Takbox

This topic has 8 svar, 5 deltagare, and was last updated 15 years sedan by  adde.

 • Författare
 • #777831
   mawione 
  Medlem

  Någon som köpt takbox från http://www.surfbox.de?
  Vad är era erfarenheter?

  /Magnus

  #1038916
   Henke Larsson 
  Deltagare

  Hej Magnus,

  Jag har en Surf Line Box och är supernöjd med den!
  Boxen är hållbar och smidig. Jag får plats med 5-6 segel, 4 master, 2 bommar, 2 mastförlängare, hjälm, midjesele, våtdräkt… mao allt jag behöver. I och med att boxen är låsbar behöver jag inte hålla på att lasta i och ur hela tiden. Man kan åtminstone ha 2 brädor ovanpå boxen.

  Mina surflastningsproblem är lösta!

  /Henke

  #1038971
   mawione 
  Medlem

  Vilken modell har du?
  Jag hade tänkt SLB 400.

  /Magnus

  #1038973
   MattaP 
  Medlem

  verkar som det finns boxar där man får plats med en bräda i boxen åxå. Har du kollat på dem? Hur mycket annat får plats i boxen om man har brädan där? Tycker hemsidan var lite fattig…fattar inte riktigt vilka olika modeller som finns!

  #1039003
   Henke Larsson 
  Deltagare

  Jag har för mig att det är SLB275, men är lite osäker fnv. Jag valde modell efter att ha mätt upp mina grejor. Längsta masten fick styra lådans längd, största bommen gav lådans bredd och antalet segel gav lådans totala storlek.
  Tänk på att en 490 mast blir ganska lång delad, säkert 260 cm… Måtten är angivna efter största mått, så lådan är alltså inte lika lång på sidorna som i mitten…. Mitt råd är att snarare välja en större modell än man tänkt sig. Att sitta där med en rejält dyr, men för liten takbox gör ingen glad. Seglar du på eller har för avsikt att skaffa formula-grejor, så måste du nog tänka till ordentligt på takboxens storlek!

  /Henrik

  #1039005
   Henke Larsson 
  Deltagare

  Tänk också på att takräcket ovanpå boxen är tillbehör och måste beställas separat om jag inte minns helt fel. Maila dina frågor till företaget, så vet du vad som ingår!

  #1039014
   mawione 
  Medlem

  Jag har 430 mast som längst och inga planer på att börja med formula, så jag behöver nog inte den största boxen.
  Ja, jag har haft mailkontakt med dom.
  Ända nackdelen jag ser är att dom ser lite omoderna ut. Inte precis som Thules senaste modeller. Och att dom är lite dyra. Men man får bortse från det. Thule har ju ingen modell där man kan lägga brädorna ovanpå boxen, vilket är ett måste.
  /Magnus

  #1040129
   Brynge 
  Medlem

  Satt just och funderade på box jag också. Fast jag letade i första hand efter en smal box som får plats brevid en bräda på taket. Fast jag kanske skulle mäta hur brett mitt takräcke är först så jag vet om det överhuvudtaget är möjligt.

  #1040171
   adde 
  Medlem

  Jag körde med Thules box som är ca 55 bred och ca 220 invändigt. Den rymmer INTE 430 master, men som mest 6 segel, eller 5 segel och två bommar. Boxen är skålad på ovansidan och jag satte 4 öglor så jag snabbt kunde spänna fast en mastbag ovanpå boxen (som fortfarande går att öppna. Bredvid fanns plats för brädorna!

  /adde

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account