• Yes är inte kul upplevelse speciellt inte om man är nybörjare, har precis börjat åka fort men är väldigt lätt att tappa kontrollen och det lär ju hända flera gånger att man hamnar under seglet. Har tittat på prolimit och ska nog köpa en av deras modeller. Dock har jag ingen fysisk butik som säljer dem där jag bor så det blir att beställa. dock…[Läs mer]

 • Är en Kite sele så kroken är inte samma som selar för vindsurfing kan va därför den fastna. Läste något om det och det var ej rekomenderat att köra med en kite sele då kroken har en annan form.

 • Mystic krs krok har supersmidig release. Dakine t4, t5 osv kan också releasas helt. Men vad har du för hängselelinor? De flesta brukar sällan kunna fastna på kroken.du kör inte med rep va?

  Tack för svar.
  Hmm har inte så bra koll är unifiber justerbara. Är ju rep men plast runt om.

 • Hej för någon dag sedan när jag var ute och körde fick jag en katapult och hamnade under seglet med selen i korkad.
  Fick smått panik och black out, visste inte vad jag skulle göra då jag kände att jag satt fast i bommen.
  Försökte trycka upp seglet för att få en luft ficka men utan resultat efter en stund insåg jag att det att jag skulle prova…[Läs mer]

 • Hej har två segel ett freestyle maui sails 6,0 och ett Gun sail 6,9 med rdm 100% kolfibermast.
  I vilken ordning ska man dra igenom trossarna vid nerhalet? Jag menar ordningen på repet om det spelar roll.
  Har gjort det på olika sätt varje gång eftersom jag ej vet hur det ska vara.
  Om det är lite vind ska jag spänna nerhalet mindre så seglet får mer…[Läs mer]

 • Aa skaffade ett Gunsails future 2014 6.8 med Mauisails SRS Wave 100% Carbon RDM mast och Gunsails cross bom fick även med ett Mauisails loco 6.0 segel som är slitet och lagat men ska fungera, plus mastförlängare, mastfot, och hängstroppar till bomen.

 • Hej har fått 2st Neil Pryde World Cup MKIV 6.0 0ch 6.8 Det rekommenderas en mast som heter carbon 60, 460, MCS 25 eller 28 till dem.. Andra specifikationer är Max Luft 4760mm, 15.8 eller min Luft 4740mm, 15.7. Sen står det även Max bom 1880mm, 6.2 – 1855mm 6.1. På seglet står det även Flexflo på sidan.

  De ser rätt bra ut i skicket hur från vil…[Läs mer]

 • Hej har någon provat uppblåsbara freeride brädor. Är på väg och köpa min första bräda och såg då att det fanns uppblåsbara brädor som ska plana. RRD Airwindsurf, Starboard airplane, Jp inflatable. Är ju fantastiskt om detta fungerar allt går ner i en ryggsäck.

 • Är dock sämst på att göra slag och jibes så bara brädan är hyfsat stabil och öva det på.
  Sen kan jag inte vatten starta än har bara gjort Beach start. Så måste kunna dra upp seglet från vattnet. men ni tycker jag ska köra 130l typ det jag minst kört på var 155.

 • Tror jag prova den som heter go lite snabbt på Rhodos.
  Bra bräda men ramlade så masten smällde till brädan i nosen och det blev ett jack i den.
  När jag kom upp till stranden kolla dem på uthyrningstället surt på mig, helt ny bräda som nu hade skador i fronten efter en katapult bara.

  Hur känsliga är dem?
  Finns det något liknande som håller b…[Läs mer]

 • Väger 80kg och ska segla främst runt om i Västerås Stockholms området samt ibland andra platser i sverige.

 • Hej behöver tips på nybörjare utrustning. Har surfat på på Öland på en rrd evolution 155l och på Rhodos där det var mer vågor på en Starboard Rio small tror den är 187l. Använder inte centerbordet längre utan kör med den uppe 99 procent av gångerna, kör med sele och fotstroppar har lyckats få båda brädorna att plana bra.
  Men tycker ni att jag s…[Läs mer]