• Och om du inte redan läst så gå in på http://www.boardlady.com

 • jag fick ett rejält kastfall över en gammal skada som var snabblagad – då gick det så här … vet inte hur man länkar till gamma tråd men tråden är från 2015 och heter ”Går detta laga själv…” den lagningen håller fortfarande och då har jag fått nya kastfall rätt över lagningen .

  En annan bräda med kastfall var jag osäker på. Såg bara ut att vara…[Läs mer]

 • Bästa :

  – Snabbkoppling bommar. Hade (har faktiskt kvar) en Nautix Jumbo. Utlånad till en sommarstuga i Härnösand nu. Ibland hade jag känslan av att masterna skulle knäckas när gamla bommarna liksom skulle ”fällas an mot masten” efter fastknytning. Ändå satt bomen dåligt.
  – hängsele! . Kommer ihåg känslan av att orka med större segel och segla fo…[Läs mer]

 • 👍
  Kan man kalla ett fördjupat och initierat kapitel om Tuttleboxens historia. Sånt tycker jag är kul! Kunskap nära på kuriosa som delas till medsurfare 😁.
  Tack för läsning

 • Hat själv bara SDM master då allt annat i prylboxen är anpassat det det. (Jag seglar oftast större segel )med så jag kanske inte är rätt person att råda.
  Jag seglar Crossover med SDM och det fungerar men jag har läst att andra föredragit RDM. Jag har faktiskt tänkt tanken att det nog skulle kännas smidigare med RDM.

  Men det finns säkerligen…[Läs mer]

 • Aha. Är det så en Tigabox/fena ser ut. Ngn typ av skåra i fenan som ska jacka in i ngt motsvarande i boxen? Har jag inte sett förr.
  Tack för bilagan oxå.
  Kul läsning – helt enkelt en sjysst bräda att kunna segla och utvecklas med.

  Fast jag kommer ju bli ambivalent så fort Tigabrädan är lagad.
  Brädan jag köpte för att segla på var en Angulo Sumo…[Läs mer]

 • https://www.unifiber.net/en/masts-selector-v2014-2

  F2 mer åt hardtop
  Simmer är Constant Curve.

  Kanske får glömma det jag skrev 😅. Stämmer för mig och min mast men när det kommer till hur olika master påverkar riggningen så är jag mer eller mindre novis. Jag vet bara hur jag vill att seglet ska ”se ut” när jag är nöjd.

 • Kom på en sak.
  Jag har en Simmer mast . Du skrev att det var en F2 mast. Kanske olika flex / böjkurva på masterna och det kan ju påverka rätt mkt.

 • Hej.

  Googlade själv en massa trådar om ”rigging freeridesails” och ”tuning freeridesails” . finns många bra filmer.
  Sen riggade, seglade och testade jag mig fram på dom olika seglen jag har och upptäckte att det variera några cm hit eller dit i nedhal och uthal för att hitta sweetspot på olika segel… Men grunderna finns i filmerna så tit…[Läs mer]

 • Tackar för svar 👍.
  Det låter onekligen bra. Trist att fixa brädan och så stå utan fena om den enda orginalfenan glöms på en strand eller trashas mot sten. Likaså bra att kunna trimma med olika fenstorlekar.
  Rackarns bara att länken inte funka på varken paddan eller telefonen . Får testa datorn i morrn.

 • Hej

  Körde Tiga alltid med Tiga box eller gick dom någonsin över till Tuttlebox?

  Köpte nyligen en begagnad bräda och fick en äldre bräda med rejält dingad nos ”på köpet” som jag tänkte laga och fixa upp. Synd att den bara ligger och dammar.

  Tiga Freecarve 256.
  Den ser helt OK ut i övrigt. 105 l, 256 lång och 61,5 bred, 30 cm freecarve fena.…[Läs mer]

 • Ja
  Det blev den där härliga dagen med bris men sen dog det. Nu vill man ju bara surfa mer ju.
  Svag nordväst är inte bra i mins trakter….
  Hoppas det vänder snart igen. Begäret är ju väckt igen

 • Det dröjde länge men äntligen är själen hel igen efter snart ett års uppehåll.
  Sol, 8,5 m2 och planing i stort sett alla vändor. Lyckades äntligen sätta en gipp 😁. Trött i kropp och lycklig i själen. Hoppas på en bra säsong.
  Att det ligger en ny ”begagnad” 105 liters i garaget och väntar på lite hårdare vind ger extra pirr i magen.

  Att vindsurf…[Läs mer]

 • Fler som längtar alltså .

  Härlig film från Oz – där skulle man bott. Tack för pepp. Hoppas verkligen att det ser ut så i Lommabukten i april 👍.
  Blev mycket fjäll i vinter, vilket är härligt, men funderar starkt på att lobba med sambon för att byta en av skidveckorna till ett soligt och blåsigt ställe nästa vinter. Skidor är kul men vindsurfing…[Läs mer]

 • Kung Bore håller i och det är fortfarande skidresor kvar i kalendern.
  Men Solen skiner, hörde fågelkvitter igår och börjar ana våren runt hörnet. Pysslade om puderlaggen i garaget häromdagen och passade på att klappa lite på den åsidosatta Fanaticen, vinterkall och i väntan. Kom på mig själv på kvällen med att stå i förrådet , blunda och lukta på…[Läs mer]

 • Kraschade foten midsommarhelgen – Fortfarande inte OK för vindsurfing så det blir inte ens någon bräda med till ön i år =) . Surt – Hade varit kul att testa Furillen! Hoppas på retur nästa säsong. Får hanka mig runt på MTBn och reka kustlinjen den här gången – Tack igen för tipset!

 • Ja… varför longboard?

  För min del är det enkelt . Jag är inte så bra som så många duktiga hardcoresurfers på surfzone. Heder åt er! Kan jag bara drömma om…
  Jag är återfallare , 40 + ,Bor mitt i landet med familj och heltidsjobb…
  Är det rätt prognos och findwind.se säger “go” så självklart försöker jag komma ut och surfa. Lämnar familjen he…[Läs mer]

 • En klagotråd 🙂 tack för chansen att gråta ut

  så bra säsongsstart
  Session 1: Började äntligen sätta majoriteten av vattenstarter
  Session 2 : halvvägs genom gipparna – Börjar ana morgonluft – Ska denna säsong äntligen öppna dörren till vindsurfing på riktigt!? Är det nu det ska hända =)
  session 3 Plana plana plana
  Session 4 Plana, plana pla…[Läs mer]

 • Det ska jag göra! Blir slutet av augusti.

  Udden ser onekligen lockande ut på kartan. Läste på spotguide att vinden kunde vara dålig direkt norr om piren men bra igen längre norrut i viken. Det hade nog varit mitt val för att köra lite safe men efter ditt svar så blev jag triggad av att gå i ändå ute från södra från udden! Bra sugen på surf nu!

 • Hej!
  Vad sjysst med den infon om Bungeviken. Då behöver jag inte slösa värdefull surftid på att själv fara runt och leta där.

  Furillen kanske närmaste ställe på syd från Fårösund/Bunge då? Jag hittade Furillen på spotguide men då det stod ” dyningar från syd” så läste jag automatiskt “vågor” och kände direkt lite respekt . Men är det ett bra s…[Läs mer]

 • Visa mera