Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing 40-års krisen

  • 40-års krisen

    Publicerad av dr-masse på 31 mars, 2008 vid 11:59

    Jag tänker ha en rejäl 40-års kris. Visst, det är mer än två år dit, men lite planering kan ju aldrig skada. Tänker jag.

    Krisen ser jag helt enkelt som en möjlighet. Där folk i min omgivning kommenterar mina mål och ambitioner i livet med ”du är ju inte riktigt riktig” kommer jag snart att kunna svara ”jag har 40-års kris” och himlande blickar och undrande kommentarer ersätts av medkänsla, sympati och förståelse.

    Ett perfekt läge för lite roliga planer!

    Så, vad bör jag satsa på? Vad bör jag ha lärt mig/gjort/bockat av inför och under krisen? Det finns naturligtvis ett krav. Stark koppling till surf och vatten. Det kan vara SUP, kite, surf eller mera vindsurfing. Det sistnämnda ligger bäst till, men de förstnämnda uppfyller onekligen ”kris-kriterierna” betydligt bättre känns det som.

    En liten lista att utgå från:
    – Rest till Maui (återstår)
    – Rest till XX och YY istället för Maui (Mauritius, t ex)
    – Satt en fet framåt
    – Satt en fet bakåt
    – Lära sig ett freestyletrick värt namnet (grubby, flaka, shuve-it)
    – Gjort en fet air på en fet våg
    – Kunna vågsurfa (lockar lite, men talanglösheten slår mig hårt i ansiktet där…)
    – Seglat 40 knop (ja, lika bra att ta i lite när jag ändå är igång)
    – Äga fler surfprylar (varför anar jag redan nu att det är det här det kommer att sluta med?)
    – Kunna kita lite i alla fall
    – Äga och behärska en SUP

    Svaret ”alltihopa” godkänns ej. Vare sig tid, talang, kapital, familj eller jobb klarar en sådan smäll. Även om jag nu har tänkt att krisa ordentligt… 😀

    Ser fram emot en härlig tråd med fina tips om hur jag bäst krisar från alla småbarnsfarsor här på konfen, ah!

    mes svarade 14 år, 5 månader sedan 27 Medlemmar · 46 Svar
  • 46 Svar
  • charlieb

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:09

    Är i samma situation som du och håller med till 100% att en kris är alltid på sin plats. Man ska också veta att den gamla 40 års krisen nu är uppgraderad på krisskalan.

    Tidigare fanns 25, 30 och även en liten 35 årskris, dessa är nu borta tack vare möjligheter till att slacka ända fram till 40 årsdagen alt plugga, jobb, barn ojsanhoppsan är jag 40 redan.
    Det är därför av stor vikt att inte slarva bort den möjlighet till kris och alla vet ju att kris är utvecklingens moder.

    De trick du listar kan vara bra senare på akuten när dr frågar om vad man tänkte på när man gjorde en framåt och slog i ett isflak… 40 års kris kan man då glatt säga.

    Jag laddar som Dr Masse på maui varianten, på så sätt att ringa till jobbet och säga sjuk i 4 veckor tills alla fattar att detta inte stämmer och då dra fram mitt säkra 40 års krisande! Ja och kasta in de där seglen och brädorna man alltid behövt också!

    Charlie 13 månader kvar! Fan maui here I come!

  • dr-masse

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:14

    Mmmm, skön inspiration där Charlie!

    Japp, 40-års krisen är helt enkelt det där esset man alltid velat dra fram men hela tiden saknat i kortleken. Jag kommer att göra ALLT för att utnyttja det maximalt!

    Blev faktiskt lite extra inspirerad av det där med en framåt landat på huvudet i ett isflak. Det är nog dags att börja ladda ordentligt. Lite rehab känns som ett helt naturligt komplement till en 40-års kris.

  • ola-h

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:18

    Nyss hemkommen från familjeresa till Maui kan jag säga att detta DEFINITIVT är det bästa valet. Du kan referera till krisandet för at tilltvinga dig ledighet och få din icke vindsurfande omgivning att först, men “internt” är Mauiresan nog mer ett sätt att komma undan 40-årskrisen. Att INTE åka till Maui är vad som kan ge verkliga 40-årskriser.

    Enda varningen är att det jag rekomenderar lite “counseling” inför Mauitrippen för att finjuster inställningen till vad du och familjen egentligen gör där (obs: inget skämt).

  • ola-h

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:22

    PS: Själv tänkte jag nog använda något förtioårskrisliknande argument när jag i min kommande löneförhandling skall byta bort pengapåslaget mot 1 månads extra ledigt. Den riktiga 40-årskrisen får nog yttra sig medelst ett besök på Jaws.

  • dr-masse

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:29

    Ha, ha, “ledighetspåslaget” har jag själv som plan redan!

    Jaws kommer jag att klippa på 80-års dagen, däremot.

    Det kommer att bli mycket “counseling” framöver. Både på och av vattnet, hemma och här, känner jag.

  • larry

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:44

    Ha ha.

    Kul! Har inte tänkt på det i dom banorna.

    De två översta alternativen skulle jag sträva mot i alla fall. Sen kanske resten kommer med bara farten.

    //En som har fem år av andra kriser kvar.

  • mang-e

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:55

    Men det absolut bästa med en rejäl 40-års kris är att den kan hålla i sig i många många år:wink:

  • challgren

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 12:59

    Vi kan väl kalla det livskris när vi ändå håller på…varför begränsa oss till siffror?

    Alla kan vara med 🙂

    /Christian

  • mexi_

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:07

    Maui är väl ett riktigt bra alternativ. Ett tips är väl annars att göra något schysst trick som fastnar på bild så att du kan rama in den och titta på när du snart blir så gammal. Själv har jag hållt på halva livet med surfing och har inget av “alla mina otroliga trick – typ j-ligt höga hopp” dokumenterade, det ska jag hinna innan 40 (2,5 år..). Satt och kolla på Stone and Waters bilder på gurra som verkar ha varenda minut på vattnet dokumenterat och han är inte ens 30…:-)

  • stinger

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:24

    En krisklassiker är väl annars att börja med något nytt och ungdomligt, tänkte föreslå att du skulle börja windsurfa men det “kanske” du redan håller på med… 😀

  • dr-masse

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:32

    Hyra Stone and Water + mycket (mycket!) photoshop är härmed tillagt på listan.

    Japp, direkt efter 40-årskrisen lär en riktigt rejäl livskris sätta in. Då måste jag nog flytta till Brandon Bay för att bli “hel” igen, ah.

  • jesper_b

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:35

    Men va f-n. Visst minns jag hur det var att vara 40, men någon kris kommer jag inte ihåg. Varför inte ha kul hela livet? Jag menar både som 17, 24, 35, 40, 45, 50, 60 osv. Ska man behöva skylla på kriser för det? I så fall är det nog någons lags kontinuerlig livskris som gäller.

    Jesper, alltid 17, B

  • dr-masse

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:40

    Jesper, det handlar ju om att bemöta omgivningen, inte utgå från sig själv. Jag kom mest på det när jag läste alla åldersgrejor här på konfen – “nämen oj, här finns ju en möjlighet!”

    Jag tänkte inte motverka 40-årskrisen (hur gör man det, förresten? sluta fylla år?), utan omfamna den, göra den till min egen och, i slutändan, ha ännu mer kul såklart.

    “Hur kunde han inte tänka på karriären och dra till Bali med hela familjen bara sådär?”
    “Ja, du vet, han lär han en rejäl 40-årskris. På gång i alla fall.”

    (siffrorna “40” kan ju såklart ersättas med valfritt årtal eller annat allmänt krisrelaterat begrepp)

    Krisa På!

  • jesper_b

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:55

    Masse,
    Men vad har du för omgivning? Inte för att jag har jobbat så hårt för att skaffa mig en vettig omgivning, har nog mest haft flyt/tur, men jag tycker inte att man ska behöva ha kris för att leva ett vettigt liv. Om man lever med någon, typ hustru, pojkvän, flickvän eller liknande, bör man väl försöka göra varandra lyckliga. Har man ett skitjobb, typ välbetald chefsposition kan man väl börja snickra eller städa i stället.

    Nä nu skojar jag väl lite, men samtidigt inte. Vi har det ju så otroligt bra materiellt att vi borde få tillstånd att vindsurfa utan att hänvisa till kriser. Men visst är det enda sättet så: Masse – KRISA JÄRNET!

    /Jesper

  • mes

    Medlem
    31 mars, 2008 vid 13:55

    @dr Masse 455249 wrote:

    Jag tänkte inte motverka 40-årskrisen (hur gör man det, förresten? sluta fylla år?), utan omfamna den, göra den till min egen och, i slutändan, ha ännu mer kul såklart.

    Det är min strategi…att använda 40-årskrisen som en förevändning för att hitta på massa grejor…om man drabbas av en riktig kris så är det ju sorgligt…

    Det kanske är läge att starta en “Sista Chansen Surf Club 40-” (alltså 40 minus) isf Club33 eller vad det heter…;)..och boka en gruppresa med lite turistande, massage efter varje pass, tupplur efter middagen och annat som passar mogna män (och tjejer…).

    Sen är jag grymt avis på att det verkar vara så många som har förstående fruar…

Sida 1 av 4

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing 40-års krisen

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.