Senaste nytt Forums Vindsurfing Resor & Transport Maui m barn jan-juli 2011

Taggad: ,

  • Maui m barn jan-juli 2011

    Publicerad av ath på 8 december, 2010 vid 21:02

    Det snurrar lätt efter att ha läst många av inläggen om Maui, Brasilien mm, och risken finns att där står några av svaren på frågorna nedan, sorry i så fall.

    Efter visst harvande på jobbet ser det nu ut att bli ett halvårs pappapledighet (igen) på lämpligt surfställe till våren. Vi (fru, barn på snart 5 år resp 9 månader och moi) har i princip bestämt oss för Maui även om det kanske inte är bästa tiden för det; under 6 månader blir det nog en del surfat.

    1. Eftersom vi åker med barn vore det ju grymt att slippa köra till surfet varje dag, så man kan hänga hela familjen hela tiden även de dagar som inte alla vill vara vid surfet, men det verkar, till skillnad från t ex El Yaque, näst intiil omöjligt på Maui?

    2. Det är väl antagligen inte vettigt att hyra utrustning under så lång tid?

    3. Funderar på att ta med en del av prylarna vi har och komplettera på plats. Vettigt? I så fall vad? (jag hängiven surfare, dock ej king på vågor, väger 90 kg, frun nybörjare väger drygt hälften:)) Vi har freeride brädor 114+140 liter resp freewave 98 liter samt 4.7; 5.3; 6.4 och 7.3.

    4. En relaterad fråga är förstås hur priserna på utrustning bud resp utär i jämförelse med Sverige?

    5. Har fått förslag på fint beach front hus (dock svindyrt) på Sprecklesville Beach Resort, men undrar hur ofta man kommer surfa där, eller om man ändå måste köra bilen varje dag; alltså är det vanligen större vågor där eller av annat skäl svårare att surfa där än t ex i Kanaha (som är bästa nybörjarstället?)?

    5. Vad tror ni om att bo i Kihei på southshore istället? Sämre vind? Alltid off shore? Segt att bo på fel sida vägen? (ställena på havssidan är för dyra)

    6. Fler barnfamiljer som ska till Maui under perioden?

    Tacksamma för svar

    vinta_kestrel svarade 13 år, 3 månader sedan 8 Medlemmar · 10 Svar
  • 10 Svar
  • lars_k

    Medlem
    11 december, 2010 vid 19:15

    Vi bodde i Sprecklesville, med barn och promenadavstånd till finfin badstrand för familj och barn (babybeach). Dock till vågseglingen (Hookipa-Kuau-Kanaha-västsidan) så var bil helt nödvändigt, i Sprecklesville vindsurfar man sällan. Men måste du inte ha vågor, utan föredrar freerajding/freestyle så tror jag Kihei kan vara klockrent. Det finns lägenheter/hotell längs stranden. Bor du där är det inga problem att knalla med grejorna ner till stranden. Familjen hittar fler lugna stränder där också. Lite längre söderut tex Kalama beach park finns snälla vågor för longboarding. För vindsurf är norra Kihei faktiskt mer vindsäkert än north shore, traden accelereras ytterligare mellan bergen. Jag tror på Kihei för dej som inte tvunget måste ha vågor, dessutom lär boendet vara något billigare också. Prylar kan du hyra eller helst köpa beg på plats eftersom du ska vara där länge, går att hitta bra surfprylar billigt tex på craigslist http://honolulu.craigslist.org/mau/spo/ och dollarn är billig nu.

  • ath

    Medlem
    12 december, 2010 vid 19:14

    Stort tack Lars, mkt uppskattade råd. Då kör vi nog på Kihei till att börja med i alla fall.

  • jesper-b

    Medlem
    13 december, 2010 vid 11:10

    Vi bor alltid på north shore och ofta i närheten av spreckan. Seglar ibland ner till övre kanaha och till och med till nedre ibland men tar oftare bilen oavsett var man ska segla. Familjen knallar dock ner till stranden på ingen tid alls. Vi åker dock ofta till just Kihei/Kalama park på morgonsurf som passar barn och rena nybörjare finfint (om det bryter). Skaffa badskor på wall-mart till hela familjen så slipper ni skära upp fötterna på de vassa reven mitt ibland all sandbotten!

    Släpa med prylar till Maui, i vart fall brädor har jag väldigt lite förståelse för, i synnerhet med nuvarande dollarkurs. Se för allt i världen till att kitta upp er på lite longboards och ta morgonsurf varje morgon före frukost!

    /JB

  • davo

    Medlem
    13 december, 2010 vid 17:43
    Jesper B;641994 wrote:
    Se för allt i världen till att kitta upp er på lite longboards och ta morgonsurf varje morgon före frukost!

    /JB

    Amen!
    🙂

  • kalleotto

    Medlem
    17 december, 2010 vid 23:09

    Funderar själv på maui i feb/mars med tjejen och vår nyfödda dotter! skönt med tips! vet också att det finns många tidigare trådar. Vill ändå höra om någon har några bra specifika tips på boenden och vad man behöver pröjsa för ok boende. Har alltid kört budget tidigare , dock lite annorlunda med en liten tjej. Krävs i alla fall att det är rent och säkert! vi funderar på 3-4 veckor. North shore verkar vara stället man ska bo på. Dock verkar det kosta ca 100 dollar natten, vilket blir rätt dyrt…

    morgonsurf innan frukost låter mkt fint!

  • frippe75

    Medlem
    19 december, 2010 vid 10:45

    Tråkigt men tyvärr så minskar mängden tillgängliga boende på olika typ av regler kring “vacation rentals”. Vet iofs into om det släppt lite lite lite till i år men det är lite trassligt. Det är ju just kring Jan-Mars som dom flesta svenskar verkar åka och det blir snart en större hädning att “out:a” ett Maui boende en ett svenskt pointbreak … 🙂

    Så fort jag har mitt på det torra så ska du få några förslag ifrån mig via pm 🙂

    Vi åker nog mitten på feb och 4-5 veckor framåt om allt klaffar…

    Annars finns det ett par for-closures i just Paia. Hittade ett för $178′ (alltså 1.2M)… Man kanske skulle gå ihop med någon familj… Typ vi tar Feb varje år. Den andra tar Mars. Och sedan hyr man ut den resten av året…. Skicket i Paia för 1.2 är säkert inte det bästa men.

    Annars finns ett par RIKTIGT sköna objekt vid straden i Kuau/Sprecks men då landar man på 8M svenska. Kanske inte något semesterboende projekt 🙂 Men Jäkligt billigt med Maui mått mätt. Kanske ta mainhouse och köra lite B&B på dom 2 st cottage’s som finns på tomten…

  • kalleotto

    Medlem
    19 december, 2010 vid 19:51

    tack för svar väntar på pm! hade tänkt köpa hus i chile.. så maui får vänta!

  • ath

    Medlem
    5 januari, 2011 vid 20:09

    Tack för svar Jesper och Frippe. Yepp, morgonsurf lär det bli.

    Du får gärna pm:a mig om boende Frippe, vi åker i början av februari men har ännu ingen lokal…

    Får fundera på att köpa hus efter att vi landat och kollat in ställena:)

  • mickesthlm

    Medlem
    11 januari, 2011 vid 08:45

    Någon som har tips om windsurfingspots på södra/västra sidan av Maui som kan ge lite lagom vågor när det blåser sydvästligt?

    Jag körde i Kihei i dag men det är ju lite tråkigt utan vågor.

    Har hört talas om S-turns i Kahana, men hittar inte så mycket info om det.

    /Micke

  • vinta_kestrel

    Medlem
    27 januari, 2011 vid 09:50

    Hej Micke, jag har ingen aning, men det går ju att surfa/SUP’ vid 1000 peaks m.fl ställen upp mot Lahaina, kanske där går att vindsurfa också? Fråga annars locals eller ring eller besök någon av shopparna på norra sidan, de vet säkert nåt ställe. Om inte annat så surfa på norrsidan. Offshore, men det går, bara man vill 🙂

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Resor & Transport Maui m barn jan-juli 2011

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.