Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Håller Surfzone på att dö? Mera inlägg för 17!

  • Håller Surfzone på att dö? Mera inlägg för 17!

    Publicerad av pete på 13 augusti, 2014 vid 08:13

    Nu har höstsäsongen inletts med lågtrycksvindar över hela Sverige (och Norge – tack tws!) och Surfzone är tråkigare än nånsin! Vart är konfen på väg? Stockholmstråden småputtrar i sitt eget spad men knappt ett ljud från västkusten å Halland, Skåne, Gävle, etc, Finland, Åland, Norrland – vart tänker ni åka? Vart åkte ni? Var det bra? Foton å filmer! Diskussioner! Gräl!

    Gnällgubbe som jag är vägrar jag FB å sån skit. Jag dumpar jobbet å drar till Fituna i em. Ses den som vill.

    /Peter

    tomasn svarade 9 år, 8 månader sedan 30 Medlemmar · 41 Svar
  • 41 Svar
  • fjant

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 08:33

    Instämmer! Har var väldigt tyst en period nu… Hoppas höstvindarna kan skrämma liv i diskussionerna.
    Fjant

  • dr-masse

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 09:29

    Det är ju helt upp till de som är här att hålla Surfzone levande. Jag gör några försök då och då, men det funkar inte att bara några få postar. Saknar flera av de som var mer aktiva tidigare, men flera har ju flyttat sitt surfsnack till egna bloggar, sidor, fejjan och så vidare. Tycker många är onödigt försiktiga med att starta trådar och posta svar, det är faktiskt enda sättet att hålla ett forum levande. Jag har inget emot trådar som spårar ur och diverse vilda diskussioner, det är tvärtom oftast underhållande.

    Helt klart har ju mycket av det gamla tjötet flyttat till olika sociala appar, så ere. Världen förändras ständigt och så ere ofta kul med nytt, det tycker även jag. Men jag tycker också att det är rätt skönt med Surfzone (och andra forum) där man kan posta utan koppling till en drös produkter som närmast uteslutande kommer från amerikanska företag…

    Fast jag börjar ju bli gammal, ha, ha!

  • tdk

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 10:22

    Det var bättre förr!

  • g_l

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 10:22

    Kanske det inte bara är aktiviteten på Surfzone som minskar? Håller hela sporten på att dö ut i Sverige? Igår var vi endast fyra pers i Brevik-Åkersberga, trots att det blåste bra (byigt som vanligt dock…) och det var kanonskönt varmt i vattnet. Om det hade varit för några år sedan, så hade det nog varit ett 10-tal surfare på plats.

  • m-c

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 10:38

    Sporten knappast döende. Minst 50 vindsurfare i Vilshärad igår, danskar oräknade. Om vi räknar med surfare från “Europas sämsta land” var det närmare 100…

  • dr-masse

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 10:47

    Näe, tror inte heller att den dör ut. Växer inte så mycket, men det har varit skapligt bra med vindsurfare ute på de ställen jag seglat på senare år. Faktum är att jag tycker det var ännu färre under stora delar av 90-talet.

  • mes

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 10:50

    50 pers i Lejet i förrgår (aldrig sett så många…), snittålder…40 plus? Håller helt klart på att dö ut pga obefintliga tillväxt känns det som men 60- och 70-talisterna kommer att sega sig kvar på vattnet ett par decennier till.

  • richardfb

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 11:58

    Sällan man ser andra 20åringar på vattnet, dem flesta är gamla som faen… :mad2:

  • glader

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 12:23

    Det blir uppenbart mer och mer Facebook grupper, ofta för en specifik spot. Jag följer själv två stycken.

    Tycker att det är en tråkig utveckling. Svårare att upptäcka nya spots etc.

    Har försökt att själv vara aktiv och annonsera när jag skall ut på viss spot, men det blir i princip aldrig några svar, så jag har mer eller mindre slutat med det.

  • hakman

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 14:28

    Jag ser inget annat än återväxt i Göteborg; massor av grymma 8-23åringar som rockar i alla vindar. Om det finns fler i den ålderskategorin som vill ha kompisar i sin egen ålder att surfa med så är de/ni så välkomna att hänga med på Junior Freestyle Camps i antingen Varberg 22-24/8 eller Fiskebäck 29-31/8. Alla åldrar är representerade och det handlar bara om att ha det grymt på vattnet.

    Straight Outta Fiskeback™ – Clinics & Camps

    Anledningen till hög åldersmedel på konfen beror kanske till stor del på materialet, de flesta trådarna tilltalar inte ungdomar..?

  • douglas-l

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 16:08

    På tal om Finland, satt och kollade kartor och vid hård SV måste det bygga hyffsade vågor både här och där. Någon som kört lite hos grannarna?

  • petalz

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 16:32

    Varberg har väl vindsurfinggymnasium? att inte det genererar återväxt till apelviken o lejet låter ju märkligt!

    I sthlm är det förståeligt med ofta flera mil att åka, olika spots olika dagar så man inte kan ha grejerna på ett ställe. Dagens ungdom har ju inte ens körkort:-)

  • seasurf

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 17:27

    Rapport från sista 1 1/2 veckan på Åland, sydligaste Eckerö: Sol, 24+ i vattnet. Större delen av tiden SO, 6-8 m/s. Windsurfing i shorts, 7,9 och lättvindsbräda. Innan dess en sagolik sommar med två svängar till Öland och lite nordöstra Skåne och Apelviken. Hittills i år, inklusive hemmavattnen med Brädviken och Rullsand 35 planingsdagar :-). Och då väntar 11 dagar med v 37 som bas, blir troligen Klitmöller och anständig vågsegling. Och sedan resten av hösten 🙂
    hälsar
    Christer O
    Proud member of Tungsurf

  • mankan

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 18:36

    Jag tror att många yngre tyckte att kite är lite coolare. Snabb inlärningskurva gör att det blir mer intressant. Tyvärr missar dem ju alla grymma steg som finns i vindsurfingen. Första gången man känner att man kan segla fram och tillbaks, planing,stroppar,gipparna, hoppen….. Ni vet vad jag menar B-)

  • spinl

    Medlem
    13 augusti, 2014 vid 18:46

    Håller med om att många yngre börjar med kite istället. Har två vänner som jag försökt få in på vindsurfing men som istället gått till kite. För egen del kändes det naturligt med vindsurfing eftersom jag har bakgrund i kölbåt/jollesegling men utan den bakgrunden är det svårt att motivera vindsurfing.

    Intressant att man har samma snack här som inom landsvägscykling, bara en massa gamlingar (30+) som kör och tävlar!

Sida 1 av 3

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Håller Surfzone på att dö? Mera inlägg för 17!

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.