Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Full planing LEVEL 2- Tips??Råd?? Svara på: Full planing LEVEL 2- Tips??Råd??

  • sundheden

    Medlem
    21 juni, 2018 vid 10:20

    Ja alltså man får väl se det lite som att man står i uppförsbacke och nedförsbacke.
    Nedför kan man inte ha båda benen raka utan får sträcka på främre benet och böja bakre, uppför måste man böja främre och sträcka på bakre för att luta mot med kroppen. Saken är att man ska inte pressa ner med bakfoten så tyngden trycker brädan igenom vattenytan.

    Det finns liksom inte en fast hållning som är exakt ”så här gör man” utan det är ju en konstant avvägning och anpassning för rådande förhållanden i vind och vatten varje ny sekund som passerar.
    När du vill ta höjd, viktigt att först falla av för att få upp planing och för att sen försiktigt vänta mot vinden för att inte bromsa farten, tänka att man lutar kroppen in i vinden, man strävar efter att luta mot masten, helt naturligtvis kan du inte ha rakt ben för man tar då ingen höjd och man bromsar ner all fart. Det gäller att föra brädan varsamt för att varje hård sväng eller manöver bromsar farten. (ang videon) Jag tycker nog att du kan prova att flytta bakre fästet på hängseletampen 1-2cm bakåt och se vad som händer. Vad som bör hända är att seglet automatiskt skotar hem mer naturligt, du får ett jämnare och starkare tryck av vinden och du spar på krafterna i armarna.
    Försök tänk att kraften ska ner i brädan och framåt i brädans riktning och att kraften ska från dig också via hängselen, till bommen, till masten, till mastfoten som skjuter fram brädan i rätt riktning.
    Mycket är att tänka och visualisera så händer mycket av sig själv.

    Hoppas vi hinner segla tillsammans innan du flyttar utomlands för det är som sagt mycket bättre att visa och förklara allt på plats både på land och vattnet.

    Attachment Image
Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Full planing LEVEL 2- Tips??Råd?? Svara på: Full planing LEVEL 2- Tips??Råd??

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.