Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Foil windsurfing Svara på: Foil windsurfing

  • Stefan_Foil

    Medlem
    4 augusti, 2020 vid 21:40

    Nu har jag äntligen parat ihop Starboard foilen med JP brädan. Kanske intressant för andra att veta hur jag gjorde. Jag började med att fila hålen ovala i boxen men det räckte inte, skruven drog snett i gängan och fastnade när jag skulle skruva loss den, så fick byta skruvar och insatser. Till slut kom jag på felet, hålen i masten va ovala för att passa andra märken men skruven kunde inte röra sig fritt så fick pressa ut insatserna och borra/fila upp hålen och sen pressa tillbaka insatserna.Tur att man är lite händig och har verktyg men hade nog oxå gått att fila upp hålen i boxen en halv cm till men föredrog att åtgärda masten.

    Det är ett SB team 2 Kit. Komplett med 2 fuselage på 95 respektive 115 cm och två vingar på 800 och 1000cm2. Dyra grejer men fick en bra deal på denna.

    Jag har senaste tiden insett att jag måste få fram vingen för bättre balans. Och även större vinge för lättvind. Min gamla NP race foil är ju några år gammal så det har hänt en del. Fuselage har blivit längre, vingarna större. Har ju så klart oxå med tävlingsformatet att göra, som med formula så lönar det sig att prioritera endast kryssen. Långa fuselage och stora vingar är just till för effektiv höjdtagning men en bieffekt är bättre stabilitet och mer lyft längre fram vilket underlättar i gipparna.

    Sen tror jag inte denna foil kräver stora race segel utan kommer ganska säkert funka nästan lika bra med mindre freeride segel. Jag räknar med full power från 5m/s med 1000 vingen och ett lätt 4 lattat 6,8 freefoil segel eller ett 7,8 race segel för mer fart/sämre hanterbarhet. Sen om vinden ökar är det smidigt att bara byta till 800 vingen.

    Återkommer efter första provsegling!😁

    Attachment Image
    Attachment Image
    Attachment Image
Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Foil windsurfing Svara på: Foil windsurfing

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.