Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Ny bräda, nya möjligheter Svara på: Ny bräda, nya möjligheter

  • Stefan_Foil

    Medlem
    2 oktober, 2020 vid 07:50

    Gamla grejer har ju inte blivit sämre bara för det finns bättre grejer nu. Jag hade ju en liknande bräda som sagt då när den var ny och den var perfekt för mig då och lärde mig fullplanande gippar på den. (Som i videon ovan). Fattar inte kommenterna ovan att det skulle va något schabrak. Mistral screamer var ju drömbrädan för många när den va ny och har ju som sagt inte blivit sämre. Nya brädor är lite bättre men tycker inte skillnaden är så stor egentligen för vanliga “slappers”.

    Men 10 liter mer volym hade varit bra om du ska dra rigg men går ändå men den kommer att sjunka ner lite. Brädor med mer volym är inte nödvändigt dyrare. En bräda från samma era kan man få nästan gratis, mycket gammal utrustning kastas faktiskt.

    Syftet med liten bräda är att plana, det är då den kommer till sin rätt. Lite förenklat kan man säga att när man väl planar så vill man ha så liten bräda som möjligt för mer kontroll och fart. Planar man inte så vill man ha så lång bräda som möjligt, en lång bräda trots att den är tung har bättre glid och är därmed snabbare. Vikten kan tom va en fördel då du ska vända genom vinden då den håller farten längre. Centerbordet gör det möjligt att segla mot vinden. Med liten bräda kommer du troligtvis driva ner i början men även när man blir bättre är det få som kan kryssa effektivt. De flesta kör halvvind fram och tillbaka på samma ställe.

    Camberseglen är de som har en plastdel mellan en del lattor och masten. Det är tävlingssegel, svårt att rigga, tyngre att dra rigg. Men går att ta bort cambers.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Ny bräda, nya möjligheter Svara på: Ny bräda, nya möjligheter

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.