Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing foil, erfarenhetsåterföring.. Svara på: foil, erfarenhetsåterföring..

  • sailortrash

    Medlem
    18 oktober, 2022 vid 08:43

    Halvdöd tråd men nu jar jag testat en bräda som jag tror är helt rätt för den glada amatören som vill foila i vindar under 10, och då hellre med små segel och kanske ta sig till vågor/swell också

    Slingshot freestyle 115
    71×188, 115 l

    Denna bräda är mer lik en vanlig vindsurfbräda än tisigare jag stått på. Volymen är mer centrerad, så man drar rigg nästan som vanligt, den beter sig mer som vanligt sloggande och den planar upp mer likt en fsw eller freestylebräda. Den har däremot massor med volym bak så man kliver rakt in i stropparna när man pumpar igång den om man vill. Inga problem att slogga eller dra rigg på denna bräda för mig kring 80-85 kg

    Den kommer med 3 eller 4 stroppar, och den är helt ok rail – rail trots sin bredd på 71. Jag har kört den med 5.2, villet kändes rätt litet så kag är säker på att den bekvämt tar en 5.7 och kanske max kring 6.0/6.2 om man vill maxa lättvind – vilket är mer än tillräckligt för 3-7 m/s med en foil kring 1100 och uppåt beroende på aspect ratio eller span. Jag har ju två andra SSS brädor med lite mer slalomform – en 130 och en 114. Denna känns mer lik 130 i stabilitet (114 känns som ungefär 95-105 l fsw), men är rappare och definitivt bättre för carve och hopp. Freestyleserien är också byggda för mer stryk and wizardserien som jag kör på. Faktum är stt denna bräda skulle skulle kunna ersätta båda – den är verkligen en one board quiver – förutsatt att du inte vill köra stora cambrade segel – då har men roligare på 130 skulle jag säga. Alla dessa brädor fynkar fint som wingbrädor också, finns flera clips med folk som wingar på dessa och w114 och f115 har även straps och trackbox anpassade för crossover.

    Det jag gillar mest med denna bräda är att den har jättelång trackbox och jättelång maskskena. Det går att köra med masfotrb precis vid fotstropparna (fram) villet är bättre med små segel, manöver och pumpa genom vindhål eller mellan vågor. Passar mycket bättre för centerstance. Jag har inte samma optimala känlsa för kontroll över foilen på w114. Vill man istället istället köra 4 stroppar, lite med blasting, så kan man enkelt hitta ett bra avstånd då också. Man kan få till ett avstånd mellan foil/mastfot på mellan ca 65- 130 vilket täcker upp för alla tänkbara stilar.

    Denna bräda är perfekt som första bräda för den som väger lite mindre och är duktig på vindsurf (typ kör sub 100 l brädor och nöter trick) eller om du kört foil på en vablig bräda ett tag och vill ta nästa steg. Köper man denna är det antagligen den enda bräda för windfoil man någonsin behöver.

    Attachment Image
Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing foil, erfarenhetsåterföring.. Svara på: foil, erfarenhetsåterföring..

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.