Fiskebäcks framtid

Detta ämne har 10 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 6 månader sedan av Surferboy.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
 • #752518
  hellaker
  Deltagare

  Som boende i området så har jag fått veta att Stadsbyggnadskontoret i Gbg håller på med en utredning av Fiskebäcks framtid. Den ska omfatta det mesta mellan fiskhamnen och fritidsaktiviteter, och i “Uppdragsbeskrivningen” står (vind)surfing omnämnd som en aktivitet som man vill ha in synpunkter från för att se om speciella önskemål eller anspråk finns!

  Idag har vi ju ingen fungerande klubb i Fiskebäck, men det vore synd att inte ta detta tillfälle i akt att kunna få lite kommunalt stöd. Jag har dessvärre zero tid att själv dra i detta, men om någon känner för att dra igång en “aktionsgrupp” som så kan jag bidra med lite mer information. Utredningen ska redovisas i slutet av januari så det är ganska bråttom.

  #866646

  VEm är du?
  Vad vill kommunen ha?
  Vem på Kommunen skall vi kontakta?

  MVH staffan.jaktling@pp.sbbs.se

  #866652
  Dr Tabou
  Medlem

  TAG CHANSEN!!!
  Jag seglar mkt sällan själv i Fiskebäck (mest i Varberg). Där nere har vi en klubbstuga. Enkel men el. Det är underbart att kunna byta om inne med en varmluftsfläkt på och slippa vinden och blåsten. “Huset” består av en gammal barack. Något liknande i Fiskebäck hade varit perfekt. Litet, enkelt, billigt men oerhört mycket värt vind höst-vinter-vår segling.

  Lycka till Formula killar!

  #866737
  Surferboy
  Deltagare

  Ett erbjudande som vi i GBG verkligen inte får missa. Jag har också ett allt för tajt schema men allt går med lite prioritering och planering. 🙂

  Jag skall kontakta statsbyggnadskontoret i morgon så får vi se om jag lyckas hitta rätt person.

  Om någon vill hjälpa mig kontakta då gustav@havet.se eller ring 0709-405862. Jag kommer att behöva hjälp från fler.

  /Gustav

  #866905

  Gott om tid är det ingen som har, men vi som seglar i Fiskebäck måste vara beredda att dra ett strå till stacken.

  Jag har tryckt på Andreas på Surfcompaniet och han bär på en hel del tankar. Det finns även andra som har ett (slumrande) intresse av klubbverksamhet i Fiskebäck.

  Låt oss ha en rimlig ambition; en enkel klubbstuga och en uppfräschning av riggplatsen. Kanske en bryggstump att starta från går att lösa. För att komma ifråga för aktivitetsbidrag från kommunen får vi bilda en ideell förening, vilket självfallet innebär tillsättande av en styrelse och insamling av en mindre medlemsavgift från de som vill vara med (förhoppningsvis alla som seglar i Fiskebäck). Några möten och några protokoll från dessa ska produceras. Detta är bland annat ett grundkrav för att kunna få aktivitetsbidrag. Det går även att undersöka om det finns eventuella investeringsbidrag att söka.

  Trots tidsbrist, som alla andra, så är jag beredd att bidra med juridisk/ekonomisk kompetens och ratta bildandet av en förening, öppnande av bankgiro och att tillsammans med en styrelse ansöka om bidrag och ragga lite sponsorer.

  Mikael Knutsson
  mobil 070-7752707

  #866911
  Surferboy
  Deltagare

  Vi är nu ett gäng som är intresserade att dra igång en förening i Fiskebäck på allvar igen. Det bästa vore om det gick att få fart på den gamla klubben, FBSS. Är det någon som vet om föreningen FBSS fortfarande existerar och i sådana fall vem som är ansvarig i dagsläget?

  Det vore klart enklast för oss om vi kunde återuppliva föreningen istället för att bilda en ny.

  Är du intresserad av att medverka i en sådan förening eller vill du vara med och sponsra som medlem så hör av dig till mig, Gustav Enocksson, 0709-405862 eller Mikael Knutsson, 0707-752707.

  Vi behöver fler aktiva medlemmar till styrelsen, så är du intresserad så är det viktigt att du hör av dig.

  Mvh,
  Gustav

  #866913

  Hej,
  FBSS införlivades med GKSS som övertog FBSS tillgångar, tydligen lite kontanta medel samt följebåt enligt vad ryktet säger. Per Plantoft står som ansvarig för GKSS brädseglar sektion som inte existerar då Per inte längre är aktiv. Skulle tro att det blir svårt att kräva tillbaka tillgångarna av GKSS om vi drar igång FBSS igen. Hur som helst så är jag intresserad av att hjälpa till med klubb verksamheten. Började rota i det förra året men kände att tiden inte heller räckte till men om vi är flera, så….
  Mikael, jag ringer Dig sen ang detta.
  /Mats Hovde 0702-658242

  #866926
  Surferboy
  Deltagare

  Hej Mats,
  det vore nog en bra start att kolla med GKSS om (och hur?) de är intresserade att hjälpa oss. De byter ju VD nu så han kanske är sugen på lite nya friska initiativ.

  /Gustav

  #866930

  Hej, ja det alternativet är möjligt, dvs att vi väcker liv i GKSS brädseglar sektion med aktiviteter och sektionsverksamhet förlagd till F-bäck. Fördelarna kan vara att det redan finns en organisation som kan stötta samt ex hemsida (men med tanke på din mail adress så snickrar du väl ihop en hemsida på nolltid). Frågan är hur stort intresse GKSS har att arrangera tex tävlingar, vid en tidigare fråga om detta fick jag beskedet att det inte gick då det inte hade några utbildade funktionärer för brädsegling, kanske inte så flexibelt som man skulle kunna önska. Men det är värt att undersöka vilket intresse de har att få igång sektionen igen, jag kan kontakta GKSS så får vi ser vad de säger. Det är ju aldrig fel att utvärdera alternativen.
  /Mats

  #866939

  Vad än GKSS säger kommer det att startas en ny Vindsurfing klubb i Göteborg innom kort……stay tuned.

  Vi kommer tex arrangera första Formula deltävlingen i SWT -02 och förhoppningsvis dra igång en Västsvenska cupen.

  Mer info innom kort!

  Mvh:
  Jonas

  #866957
  Surferboy
  Deltagare

  Jodå… mitt största bidrag till den nya klubben kan nog bli en hemsida. Jag tycker att vi siktar in oss på ett möte med Jonas och de andra.

  /Gustav

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account