Senaste nytt Forums Kitesurfing Kitesurfing 4 dummies HJÄLP! Felköp!?

 • HJÄLP! Felköp!?

  Publicerad av sebastianj på 15 november, 2010 vid 11:49

  Hej,

  Jag har nyligen köpt kite saker och kom nu på en JÄTTE TABBE som jag har gjort.
  Jag skulle köpa en bowkite eftersom jag är nybörjare men det “råkade” bli en C-kite, en slingshot Octane. Kommer jag att kunna börja på denna draken ändå? Jag har tänkt köpa åtminstone en till kite. Men inte förrens jag har lärt mig åka riktigtoch verkligen känner att jag kommer att ha tiden att hinna åka. Ska jag sälja Den kite som jag har köpt och köpa en annan? Jag vill ju kunna ha en kite att växa i. Tacksam för alla svar som ges 🙂

  sebastianj svarade 13 år, 7 månader sedan 11 Medlemmar · 23 Svar
 • 23 Svar
 • acemattias

  Medlem
  15 november, 2010 vid 13:30

  Oroa dig inte, det kanske inte ar den basta draken for nyborjare, men du vill ju ocksa ha en drake att vaxa i.
  Det ar inte nagon ¨riktig¨ C drake, den har bra depower och borde inte vara svar att relauncha heller.

  Ge den en chans, tycker du den ar for svar kan du sakert hitta nagon har som vill gora ett drakbyte med dig, salja ar hopplost.

 • farbrorfraz

  Medlem
  15 november, 2010 vid 13:34

  Slingshot octane är inte en c-kite, snarare en hybrid. Den har tillräckligt med depower och är snabb som en råtta med lätt bomtryck. den kommer du nog klara dig utmärkt med (beroende iofs på storleken på dig och draken). Men, nån c-kite är det inte, vem har sagt det? Förresten, vilken årsmodell?

 • tobbekite

  Medlem
  15 november, 2010 vid 17:25

  jag har provat octane några timmar bara, så har ingen större erfarenhet av den. men den nackdelen jag märkte var att den hade lättare att frontstalla än övriga kite-modeller jag provat när man står stilla eller går med kiten, vilket kan vara lite jobbigt som nybörjare. men det är inget större problem så länge du låter bli att ha kiten stilla kl. 12. det är en ovana som många åkare (även erfarna) brukar ha, så det är väl bara bra att vänja sig av med det från början 😉

  i övrigt verkar det vara en bra kite som funkar till det mesta, definitivt en kite du kan växa i. en kites egenskaper är en kompromiss, går inte att få allt. Octane kan ha lite stalling-problem, men har i gengäld andra egenskaper som många gillar.

  Se följande tråd för info på stalling-ämnet: [ame=”http://www.surfzone.se/forum/showthread.php?t=61979″]Kiten faller ner – http://www.Surfzone.se[/ame%5D

 • blaffa

  Medlem
  15 november, 2010 vid 21:15

  Hej,

  Har kört med octane denna säsongen och är mkt nöjd. Ja, den har verkligen gott om depower så det är inget att oroa sig för. Vad är det för storlek du kör? 11an har tex extensions på styrlinorna som kan vara värda att ta bort. Det där med fronstallen ligger det en del i men det kan delvis undvikas genom att fästa baklinorna på knuten närmast kiten.

  Lycka till!

 • sebastianj

  Medlem
  16 november, 2010 vid 07:54

  Jaa då låter det ju inte helt fel iallafall, kände att jag började få ångest över mitt köp och att det skulle vara totalt fel. Det är en 07 tror jag och det är en 13m om jag inte minns fel eller en 14m men har hört att den ska dra ungefär som en ny 12:a, kan det stämma? Jag väger ca 85 kg och är 190 cm så är väl relativt stor någon som vet vilka vindar man kan gå ut och köra i?

  Tack för alla snabba svar som har jag har fått, det känns mycket bättre nu 🙂

 • blizzy

  Medlem
  16 november, 2010 vid 10:18
  sebastianj;639701 wrote:
  JDet är en 07 tror jag och det är en 13m om jag inte minns fel eller en 14m men har hört att den ska dra ungefär som en ny 12:a, kan det stämma?

  No offence, men hur gick du egentligen till väga när du köpte din kite?
  Du tror att det är en -07 och att det kanske var en 13 eller 14m?
  Det låter lite som:
  “Jag köpte en bil i helgen! Jag tror att det var en volvo, eller var det en bmw? Hm kommer inte ihåg riktigt.. Men det var i alla fall en kombi! Nej vänta, var det inte en sedan? Eller kanske en lastbil?”… :santa:

  Angående vilka vindar du ska gå ut i så beror det ju ganska mycket på vilken storlek på kite du har, så du kan ju börja med att kolla upp det :tongue:
  Men 85kg, 14kvm så skulle jag säga 6-9m/s. Kolla prognosen så det inte är för byigt bara.
  Om du inte redan har gjort det så gå en kurs!!

 • sebastianj

  Medlem
  16 november, 2010 vid 11:47

  Jag är ganska så spontan av mig så jag bestämmde mig för att det var dags att köpa kite så jag åkte bara o köpte 😀 Sen efter köpet så kom väl funderingarna :tongue: Men det är en 14 m det vet jag nu. Men killen jag köpte den av som för övrigt hade med sig en massa olika grejor som jag tittade på sa att den drog som en 12:a . Men jag får gå ut och se hur det går. Självklart har jag gått kurs redan, kom dessutom upp på allra första försöket så det ser ljust ut än så länge 😉 Men vi får se hur det går.

 • blizzy

  Medlem
  16 november, 2010 vid 13:55

  Kite är nog inte det bästa att impulsköpa direkt.. speciellt inte begagnad. Hade jag varit du hade jag kollat ordentligt på kitens skick för o upptäcka begynnelser till skador och linorna så det inte är några knutar mm. Att ha sina prylar i gott skick är make or break inom kite och kan innebära skillnaden mellan en go session och en tripp till sjukan.
  Se till o lära dig säkerhetssystemet också! Testa 100% depower-systemet (kroka loss chickenloopen och släpp allt) för o se hur det funkar så du vet om en olycka är framme.
  Slingshots system är ganska lätt att förstå, men trots det träffade jag en kille i vattnet som hade riggat det fel och inte hade nån 100% depower längre, han (eller rättare sagt hans drake) höll på o flyga all världens väg, inte så skoj…

 • sebastianj

  Medlem
  16 november, 2010 vid 16:05

  Jag har ju kollat ordentligt på draken och försökt att leta efter skador och sånt som ser slitet ut men inte världens enklaste när man inte vet exakt vad för etcken man ska leta efter. Men den såg ut att vara i gott skicka och jag ska absolut lära mig säkerhets systemet! Tack för all hjälp mer tages med stor glädje emot.

 • tobbekite

  Medlem
  17 november, 2010 vid 20:51

  hmm, du skriver att det kan vara en 2007 och att du vet att det är en 14kvm. det passar inte riktigt in på slingshots senaste Octane, eftersom den kom först 2009 vad jag vet och finns i udda storlekar (7,9,11,13,15).

  det finns tydligen en äldre Octane-modell från Slingshot enligt http://www.ikiteboarding.com/kiteboarding/news/10/slingshot-kiteboarding-2006-product-range-overview.aspx

  och det är inte den jag syftade på, och tror inte de andra i tråden gör det heller. är din kite äldre än 2009 och har modellnamnet Octane är det troligen den äldre modellen, och då gäller inte min info. min gissning är att den är mindre nybörjarvänlig i det fallet.

 • sebastianj

  Medlem
  18 november, 2010 vid 09:43

  Okej, jaja då är det väl nån random kite. Återstår väl att se om den funkar eller om jag får ta och slänga skiten i soptunnan. 🙂 Men förhoppningsvis kan jag komma upp och åka ändå 🙂

 • blizzy

  Medlem
  18 november, 2010 vid 10:12
  sebastianj;639951 wrote:
  Återstår väl att se om den funkar eller om jag får ta och slänga skiten i soptunnan.

  Det var lite det jag menade med att en kite inte är något man går o inpulsköper.. inte så kul start på ens kite-upplevelse att börja med en som är för svår.
  Upp kommer du säkert, handlar väl mest om hur bökig den är att relauncha från vattnet och hur stabil den är i luften, två egenskaper som spelar stor roll under de 5 första gångerna men sedan spelar mindre och mindre roll…

 • sebastianj

  Medlem
  18 november, 2010 vid 11:39

  hehe jag ska tänkta på det till nästa gång jag ska ha en ny kite. 😀 Men jag ska inte döma den förrens jag har testat den. Jag ska berätta hur det var första gången när jag har varit ute med min älskling!

 • djevulen

  Medlem
  19 november, 2010 vid 15:24

  Nu blev jag lite nervös..Octane har funnits i en tidigare version,typ 03,04 eller nåt,
  Jag har för mig att det var ss lättvindsdrake å det är en c-drake
  den modernare Octanen fanns bara i en säsong å det var 09.Hoppas det är den nyare versionen du köpt.

 • sebastianj

  Medlem
  19 november, 2010 vid 16:07

  Det blir säkert bra, den har ju iallafall en 5:e lina så det är ju positivt. Jag har hittat nån review på den och då står det att den ska vara hyfsat lätt att relauncha osv. Men om det är någon som känner att dom vill byta så är jag öppen för förslag 😛 haha

Sida 1 av 2

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Kitesurfing Kitesurfing 4 dummies HJÄLP! Felköp!?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.