Inflammerad magmuskel

This topic has 16 svar, 9 deltagare, and was last updated 10 years, 8 months sedan by  petting_4.

 • Författare
 • #817682

  Det verkar som jag inte har skött min träning under vintern för nu efter två pass i vattnet gör jag en hobby bedömning att jag fått en inflammerad magmuskel.

  Någon som har erfarenhet av denna “skada” och vad man kan göra dels för att förebygga men också så jag kan bli frisk igen.. antibiotika? simpel vila?

  (för att förtydliga känns det som en hejdundrande träningsvärk och när jag spänner ut dvs sträcker på mig är det som att dra runt en kniv lite i magen, längst nere typ vid bukmuskeln)

  #1372621
   jakobb 
  Medlem

  hahahaha det enda du kan göra är att kita cpmycket så går det nog över efter ett tag. klagan imorgon?

  #1372622
   gogga 
  Deltagare

  Ajdå, surt! Har haft det en gång och det tog fan ett halvår innan jag blev bra.

  Enda tipset är att redan från början ta det seriöst och inte “hoppas att det ska gå över ändå”, som jag gjorde…
  Vila och ipren-gel är det som gäller!

  Hoppas det fixar sig snabbt!

  Edit; Jag hade för övrigt den översta magmuskeln och gjorde ont som fan

  #1372623
   oskarryden 
  Medlem

  Smörj på anti-inflammatorisk gel. Typ Orudis, Zon etc. och vila! Anstränger du muskeln för mycket kan det bli kroniskt, och det är inget roligt!

  Det kan kanske vara en simpel bristning bara om muskeln blivit överansträngd? Sträckning om muskeln varit kall och du gjort någon hastig rörelse eller spänning! Sträckning och bristning behandlar man oftast på två olika sätt så man måste veta vad man har! Har du några synliga symptom? Typ svullnad eller blånad?

  Eller så kan det vara träningsverken som är och hälsar på =)

  #1372625

  Grymt tack för svar.

  Nej ingen svullnad eller “missfärgning”. Det är inte heller direkt så att jag stretchar magen innan jag går ut på session 🙂

  Jag hade premiären för 1½ vecka sen och hade sedan number 2 igår. Mellan sessionerna hade jag ont (läs:träningsvärk deluxe) men det gick sakta över och dagen innan kändes det bara som en vanlig träningsvärk när jag tex gick upp ur sängen. Igår när jag köttade igen kom det efter kanske en 10 minuter. Det var när jag hoppade som det gjorde ont antagligen eftersom jag spänner musklerna i själva hoppen; vilket också gjorde att jag inte kunde satsa fullt ut. Direkt när jag gick upp hade jag verkligen ont vilket gjorde att jag inte trodde de var träningsvärk längre.

  Nu idag känner man sig i vissa lägen som en jävla gubbe när jag sträcker på mig; och jeansen åkte av snabbt som fan efter föreläsningen i förmiddags pga det spände 😀 Nu sitter jag i mjukis brallor och lutar mig lätt fram…

  Med tanke på att det känns på både sidorna av musklerna förmodar jag att dem helt enkelt blev översträngda och lite paffa över att det var dags för kitesäsong helt plötsligt. (har inte snowkitat eller något, 1 nov sen sist).

  Tack än en gång, ska pröva på dessa mirakelgelerna.

  #1372628
   nundy 
  Medlem

  Det där låter som helt vanlig kite träningsvärk i magen!! Bara att bita ihop 🙂

  Skulle hellre rekomendera att köra på med ibuprofen tabletter max dos då det är ganska stor yta att smörja in med gel!

  #1372634
   oskarryden 
  Medlem
  nundy;603665 wrote:
  Det där låter som helt vanlig kite träningsvärk i magen!! Bara att bita ihop 🙂

  Skulle hellre rekomendera att köra på med ibuprofen tabletter max dos då det är ganska stor yta att smörja in med gel!

  Men gel är bättre för kroppen! Har du kägig mage så kan det ju släppa loss all kraft.. på en gång!

  När du beskriver nu så låter det mer som någon form av bristning! Men vågar inte säga till 100 % men en inflammation brukar oftast uppstå efter en lång tids påfrestning. Så tror inte att du drar på dig en inflammation på två sessions!
  En bristning rehabiliteras bäst genom först vila tills du inte känner någon smärta i vanlig position, alltså när du bara står upp. När du sen inte har någon smärta i vanlig position så börjar du öka blodflödet i muskeln i små doser, lite stretch och små spänningar men absolut inte så det gör ont! Det kan också hjälpa att massera för att förhindra ärrbildning på muskeln! Ärrbildning gör muskeln att muskeln blir stel!

  Men börja med anti-inflammatoriska medel, tablett eller gel, du väljer. Gelen gör dock att du koncentrerar det bättre och slipper tabletter! =) Och sen öka blodtillförseln, blod läker =) Men lyssna på kroppen – gör det ont så vila för det kommer bara hämma dig i längden om du påfrestar muskeln!

  Hoppas det går över fort! Fråga på om det är något mer! =)

  #1372639
   skotten 
  Deltagare

  hehe I have a swollen belly as well, but when I dont kite it gets worse : )

  #1372642

  jag älskar dig oscarryden. (L)

  kuren är påbörjad, har kletat ner mig med zon..

  är någon sugen på att känna litta (läs: farbror överkokt blomkål) och kleta innan jag lägger mig är det bara att höra av sig…

  (oscar, jag pmar om det blir värre eller något.. tack än en gång.. du måste vara at-läkare eller något)

  #1372646
   oskarryden 
  Medlem

  No worries!

  AT-läkare är jag inte, men lärd! 🙂

  #1372653
   nundy 
  Medlem
  oskarryden;603671 wrote:
  Men gel är bättre för kroppen! Har du kägig mage så kan det ju släppa loss all kraft.. på en gång!

  När du beskriver nu så låter det mer som någon form av bristning! Men vågar inte säga till 100 % men en inflammation brukar oftast uppstå efter en lång tids påfrestning. Så tror inte att du drar på dig en inflammation på två sessions!

  Problemet är ju att maxdosen per dygn lätt överskrids när man använder gel på ett så stort område och så är det dyrt! Tabletter i botten och lite gel på det gör nog susen 🙂

  Bristningar brukar man komma ihåg när man fått då man kände at det högg till och man får svårigheter att fortsätta. När man är “otränad” och hastigt ökar belastningen brukar det vara övergången sena-muskel som tar stryk, en sorts seninflammation (fast här i stort format). Smärtan i nedre delen av magen kan tyda på att det är den övergången som är klenast hos dig, själv får jag alltid sjuukt ont precis i fästet upp mot revbenen när jag boostat flera dagar i rad.

  Oavsett vad det är så är det som oskar säger, vila, vila, ibuprofen, öl, vila, stretch. Glöm inte att träna magen på gymmet så slipper du det till en viss grad i fortsättningen!

  #1372663
   oskarryden 
  Medlem

  Tyckte han skrev efter ett hopp högg det till i en muskel! Han sa också träningsverk, och en djävulusisk träningsverk som inte får vila kan leda till en större bristning, eftersom träningsverk är en mindre bristning!

  Synergieffekt av Nundy och jag: Överbelastning av muskel/muskelfäste = Samma åtgärder som innan! Blodtillförsel är A och O, annars är det risk för stel muskel och ärrbildning! Aktiv rehab åt folket!

  #1372678
   nundy 
  Medlem

  Ah en liten läsmiss där ja! 🙂 Då är jag helt med på oskars analys. Glöm inte ölen!

  #1372804

  det jag menade var att det högg till varje gång jag hoppade (gjorde ont som mest). Under natten har jag kurat med gel och även lite piller. Känns överraskande bättre idag. (gjorde de som sagt inte förra gången) Har fortfaranade känningar kvar (mest den vänstra) men skillnad finns. Kurar på lite till och dricker även öl ikväll faktiskt.. påsklov för studenter existerar faktiskt.

  hoppas jag kan köra på sydkusten på torsdag. hoppas hoppas.

  tack även till dig nundy för tips o trix.

  #1372983
   TomW 
  Medlem

  Dude,

  You are just feeling the first small things when you get OLDER.

  Wait until you pass 50. Takes ages to recover from injury.

  Work hard, play harder.

  MVH Tom

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account