Senaste nytt Forums Kitesurfing Kitesurfing 4 dummies Rippehr med Naish bom?

 • Rippehr med Naish bom?

  Publicerad av viktor77 på 15 november, 2010 vid 20:03

  Köpte en begagnad EH Rippehr 8m från 2008. Gillar inte riktigt bommen och då jag hört den ska gå att köra med andra bommar, tänkte jag prova med en Naish bom av 2010-års modell. Nån som kört denna kombination?

  EH-bommen är mer lik en C-kite bom, med kort sträcka som man kan skota ut, medans det på Naishen är en grymt lång, ja armarna räcker inte till. Kan det ställa till problem?

  gatusurf svarade 13 år, 3 månader sedan 2 Medlemmar · 4 Svar
 • 4 Svar
 • martin

  Medlem
  19 november, 2010 vid 13:21

  De allra flesta kitesen ska köras med en bom som har 4 lika långa linor vid full power. North och Cabrinha är de enda större märkena som ofta har egna lösningar. Naish kör 4 lika långa linor, så deras bommar passar “standarden”, liksom EH. Det är bara att testa och se vad som händer. Trimma in NiasFör att vara säker vid launch monterar du stoppern på Naishbommen och drar ner den till en position som motsvarar full depower på EH-bommen. Launcha och gå ut på grunt vatten så att du har gott om plats. Testa att depowra mer och mer genom att trycka ut stoppern. Det som KAN hända är att kiten inverterar vid för mycket depower, men det är ytterst få kites som reagerar så (ett exempel är Takoon Nova från -06). Förmodligen händer inget annat än att du når max depower ganska tidigt och sen blir styrlinorna bara mer eller mindre slaka.

  Du kan också modda EH-bommen genom att sätta dit ett längre depowersnöre och förlänga ytterlinorna lika mycket. Det blir en billigare lösning, men om det är andra detaljer som du gillar på Naishen har det ju ingen betydelse.

 • viktor77

  Gäst
  19 november, 2010 vid 13:46

  Grymt svar, tack! Jag har trimmat in EH bommen nu och modifierat den, så den har ett bättre fäste för säkerhetsleashen. Det är mest känslan som stör mig lite. EH bommen känns som den är designad på 80-talet i Ryssland, medan Naish bommen är fjäderlätt, greppvänlig och är allmänt mer ren i sin design.

 • viktor77

  Gäst
  17 februari, 2011 vid 19:26

  Har nu provat min Rippehr med Naish-bom, vilket funkade fint. Full depower kom rätt snabbt, så fick tänka på att inte skota ut för mycket. Gick att solo-starta också.

 • gatusurf

  Medlem
  20 april, 2011 vid 14:03

  Det verkar du ha upptäckt själv. Men Rhippern behöver regleras mycket lite för att det ska hända mycket. Jag gjorde samma sak när jag köpt min rhipper. Det är jobbigt att köra om man har en bom med för lång skotlina. Bäst är att ha en bom med “stoppkula så man kan ställa in lagom mycket depower. använd inte heller en bom som är för bred då 8an svänger riktigt snabbt.

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Kitesurfing Kitesurfing 4 dummies Rippehr med Naish bom?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.