Snart är isen här…

Detta ämne har 21 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 6 månader sedan av Pher.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
 • #752562

  och då är det dags att testa vad kiten går för i riktigt hög fart–men–för att satsa för fullt med en 7.0 kite på isen krävs troligen ‘super-grillor’ av den typ man använder när man seglar isvinge/skridskosegel. Jag har precis beställt ett par som är 13cm höga(!) som används med slalompjäxor. Har sett vissa invändningar från folk som är skeptiska till kite på isen då det ska gå för fort. Jag har seglat isvinge i motorvägsfart utan problem, men det kräver som sagt sina skridskor.
  Återkommer med rapport så fort det blir is. (bifogar bild)

  #866819

  fan va häftigt! var bor du? vore kul att se.

  #866820

  Jävla skåne får ju aldrig nån is nu för tiden :´(, man hade ju inte bangat att dra över sundet med en back öl ;).

  Kör så det ryker

  /hugo

  #866828

  Var grillerna dyra?

  #866833
  pipe69
  Deltagare

  Jonas, för f…, vad håller du på med för planer…. Det är jag väldigt sugen att se sedan. Vi kan väl höras så snart isen ligger. Å andra sidan funderar jag att dra till Cabarete över jul och nyår, kanske t.o.m. tre veckor. Mathias, Fredrik och Jonas M. vill hänga på också. Du har inte slumpvis flyget dit innan jul och en till fyra platser i cockpiten ledig ;-)…

  Vi hörs

  Ingo

  #866867

  Det är förbannat roligt! Men det finns ju mer problem än
  bara skridskorna… Det är hyfsat stor chans att du
  “glider ifrån” draken då den inte går så snabbt i luften..
  Vi klockade oss förra vintern, och kom fram till ca. 80km/h i 7m/s, men så mycket snabbare än så går det inte, för efter ett tag har du draken bakom dig… Å kära kitéare, hoppa INTE om ni inte vill ha knäckta fötter. Jag pratar från egna erfarenheter..
  *Cut deep’n fly high*

  #866873

  Oiii!!
  skriv här när ni ska ut! vill också följa med och slå mig! själv laddar jag dock mest inför snö på isarna så jag får leka med mina snart inköpta skidor.
  det var som f. , skulle förstås gärna haka till cabarete … lite kort om pengar bara, sedan nya ARCen.
  / david , sthlm

  #866917

  Ingo, det ser ut som jobb för mig över Julen & med min ‘tur’ hamnar man väl i New Delhi eller nå’t sånt…
  Super-grillorna kostar ca 1500 – 2000:- lite’ beroende på vilket material man vill ha. Jag kommer att veta mycket mer inom kort & talar då om vad som funkar bäst med kite (bindning osv.). Intressant inlägg om maxfart då det är kiten som begränsar farten då den kommer på efterkälken:-) Tror dock att en foil kan vara bättre i höga farter, fast å andra sidan–jag är rätt nöjd om jag får upp ekipaget i 80 knutar…

  #866918

  Om någon händelsevis undrar varför ‘grillorna’ är så onaturligt höga och därmed fruktansvärt fula, beror det på 2 saker. (1) För att man ska kunna ‘kanta’ ordentligt utan att skrapa pjäxan i isen och då vurpa omedelbart, (2) för att kunna klara en del lägre snöansamlingar som blir mycket problematiska på ‘långfärdingar’.

  #866943

  I Djursholm, Sthlm är det alltid folk med div isfarkoster. Segla kiten NÄRA isen för att få ner fästet i isen å inte lyftas upp. Ha alldrig öppet vatten/svag is i vindens riktning…. du släpas JÄVLIGT långt på blank is!!!! Isdubbar! See ya på isen, Joa 🙂

  #866965

  Just det! Jag har faktiskt träffat en hel del “gubbar” från Djursholms Isseglarklubb. De har allt från Skimbats (http://www.skywings.fi) till isvingar. En alldeles utmärkt sjö för vinterns aktiviteter är Ullnasjön, också den i Täby. Säker is och bra med plats. Förresten, nu har mina ‘grillor’ kommit. Måste till Posten och kolla läget…

  #866992
  Pher
  Medlem

  Var har du beställt grillorna? Är det samma typ som de använder med segel till. De är juh höga också?

  Mvh Pher

  #867018

  De är beställda av en farbror vid namn Herman i Linköping som tillverkar dem. Det finns emellertid en rad varianter på skridskor för issegling och de jag fick idag är av en annan sort än jag använt tidigare. Jag ska testa dom på slalompjäxorna och se hur det ‘lirar’. Återkommer med mer info snart… ( se annat inlägg om anledning till att de é så pass höga )

  #867031
  Pher
  Medlem

  Ok,, har du lust att förtälja vad du pröjsade för dem? Tillverkar han dem själv alltså? Är de byggda för vanliga slalompjäxor?

  Det är bra att du återkommer med mer info 🙂

  #867036

  Javisst, (skrev det i en av de första inläggen) de kostade mig 1800:-, men då återstår lite’ slipjobb + skena i vanligt stål. Vill man ha rostfritt kostar det en liten extra slant. Farbrorn gör skridskorna själv och du kan självklart få nummer & allt. Jag vill bara testa att de är schyssta först, då bindningskonstruktionen ser aningen ‘mekkig’ ut. Jag lägger in en bild så fort jag testat dem på slalompjäxorna.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account