• <a
  Finns tre sätt att komma iväg, i svårighetsordning, dra rigg, strandstart, vattenstart. Dra rigg gör man när man står på brädan och drar upp seglet från vattnet. Strandstart står man på sjöbotten, håller upp seglet och kliver upp på brädan. Kan även göras från en brygga.

  Ahaa, okej. Men då är dra rigg precis det jag gjort under hela min uppv…[Läs mer]

 • Tack för mer svar och tips! Jag håller med om att det blev lite avancerad nu (iaf för mig^^). Men det är kul ändå för då kan jag ställa frågor!

  En bräda från samma era kan man få nästan gratis, mycket gammal utrustning kastas faktiskt.
  .

  Det här är ju lite goda nyheter för mig. Hoppas jag kan få tag på nån med några extra liter f…[Läs mer]

 • Tack för alla fina svar! Sammanfattningsvis förstår jag att brädan är för smal för mig så jag kommer köpa en lite större sen när jag har råd. Är dock student nu så jag kommer skjuta på inköpen till nästnästa sommar 🙂 Men det ska ändå bli kul att testa nåt nytt kommande sommar/höst!

  Om jag ska vara ärlig fick jag googla fram vad “plana” är fö…[Läs mer]

 • @ hakuna
  Haha, tack! Känns bra att vara leva i nuet x)
  Tack för alla tips! Ska försöka att inte sätta några skruvmejslar i låret 🙂 Han jag köpte det av att det ska dras till hårt så det är jag med på. Som du skriver är det nog bäst jag drar mig ner mot Alnäs (i Uppsala) och frågar nån på klubben om de kan hjälpa med mig rigget. Tänker att jag tar…[Läs mer]

 • Hej!
  Lyckades köpa en lite modernare bräda (för mig) som jag tänkt använda i Stockholms skärgård nästa sommar. Problemet är att jag är van vid en redigt tung 80-tals brädrackare med ett gammalt segel med tampar och centerboard osv.

  Så nu när jag köpt mig lite mer riktiga grejer känner jag att det skulle vara bra med lite vägledning frå…[Läs mer]