• Söker info angående Rhodos.

  Vinden bruka blåsa ofta från samma håll som vissa andra spot i världen eller?

  Bättre Prasonis (syd) eller norra sidan?

  Platt/wave/chopp ?

  Var är värt att hyra?

  m.m.

  Tack

  Har bara varit på norra delen, Ialysos, mellan flygplatsen och Rhodos stad (västlig vind och plattvatten, kommer igå…[Läs mer]

 • Beegs bytte profilbild 4 år, 6 månader sedan

 • Profilen för Beegs uppdaterades 5 år, 2 månader sedan

 • Hej,

  Tittar du i länkarna ovanför forumet hiittar du massor med information: Nybörjar råd alt FAQ del 1 – Segel och riggnings/trimguide FAQ – Köpa bräda FAQ. Sen finns en utmärkt sökfunktion i formumet och naturligtvis köp och sälj.

 • Har kört med contour sedan i sommras. Mycket sköna men går inte att justera storleken utan att flytta skruven när man byter mellan skor och barfota. Köpte dem på Ohana.se med en extra bakstropp.

 • Nu får man ju nästan lite ångest. Har aldrig varit vid Mullsjön så vet ju inte hur det är, men samtidigt är det en bra bit att åka… Vad säger de som vet? Är det värt att ta de extra milen? Ska man köra båda, vinden ser ju ut att hålla i sig?

 • Finns det någon vindmätare i närheten av mullsjön eller är det till att lita på prognoser och erfarenhet? Ser ett par badplatser utpekade på kartan är det dessa som gäller för riggning? Är det något sorts fågelreservat upp mot nordöstra delen av sjön?

 • Kollade på väderfunktionen på hitta.se, ser inte ut att bli så mycket vind där på förmiddagen, medan Landsjön ser ut att leverera halvklart, vind på väst sydväst och ett par sekundmeter mer än mullsjön på eftermiddagen. Så jag tar mig nog till Landsjön efter middagen.
  Om någon annan ska dit och har en 4m mast till övers skulle jag gärna låna de…[Läs mer]

 • Får väl bli en längre förlängare istället, känns nog bättre när det inte är på håret. Kan kanske vara så att seglet är sytt för att vara aningen styvare i botten.

 • Som tidigare sagt bara att stapla dem (utan fenor). Vill man skona fotstropparna från att plattas åt kan det vara en ide att stoppa i PETflaskor i stropparna innan brädan eller brädorna stoppas i bagen, alternativt lossar man på ena skruven så de ligger platt om man ska åka väldigt långt. Om du vill skydda brädorna ytterligare eller om rockern s…[Läs mer]

 • Bicless;560900 wrote:
  Vi drar av 40% på priset på en Lessacher Chamäleaon om den har trimbox. Med tanke på att ingen brädtillverkare mig veterligt numera har trimbox så är det läge minska lagren på dem. Kan postas i kuvert. Bic körde trimbox fram till 2007 men inte 2008 tror jag?

  Låter mycket intressant då jag saknar weedfena i uppsättning…[Läs mer]

 • Blir kring halmstad för min del, bara in och vända på jobbet innan. Får hoppas det håller i lite framåt eftermiddagen också så jag kan pröva lite nya prylar.

 • Har du tänkt att köra ute på Orust finns det väl ingen anledning till att ha något mindre än din 7a. Annars är steget mellan 7 och 8 m2 inte lika stort som en m2 skillnad på mindre. Kör själv med en 150 liters bräda och Fluido 9m2 som lättvindskit, då är det förstås med en 490 mast, fungerar bra för insjöar men inget jag vill köra med vid mer…[Läs mer]

 • Har väl själv inget annat i den storleken att jämföra med, men det är väl synd att säga att mitt fluido 9.0 är smidigt att hantera, känns ganska otympligt, kanske kan det ha att göra med att jag drar för lite uthal i försök att fånga mer vind. Däremot är det mycket smidigt att rigga upp, inga cambers eller annat meck.

 • Kör med Fluido 9.0 och en fena på ca. 380cm2 på en 150 liters freeride. Perfekt att ha under högsommaren på insjöar, går att köra från att det rör sig i träden ca. 5m/s (märlig känsla att plocka ner brädan från taket utan att behöva tänka på att vinden kan ta tag i den) tills det är dags att gå ner på 6.5 (men kan vara aningen jobbigt när det fris…[Läs mer]

 • Men var är bäst att köra på rak ostlig? Funderade på kanotklubben eller upp mot domsand eller baskarp. Läste någonstans att det är stenigt vid kanotklubben nere vid dunkehallaåns mynning, hur illa är det, måste man känna till det eller ser man vilka områden man ska undvika?

 • jon-ass;547606 wrote:
  om du kan vattenstarta så borde du titta på bättre grejer. det där kommer du inte långt med

  något som den här kanske skulle passa bättre http://www.surfzone.se/ppc/showproduct.php/product/22571/cat/29

  dock vet jag inte vad mänskan har tänkt för pris

  Skulle inte säga att det är något aktuellt det heller såvida det in…[Läs mer]

 • chris;545384 wrote:
  Kan vara läge för Mullsjön (vid Hjo) imorgon. Visserligen sydväst men det funkar ok.
  Jag åker vid 11-tiden om prognosen håller.

  Aj då. Har inte varit hemma på ett tag, annars hade jag varit sugen på att testa Mullsjön. Chris, släng gärna upp ett meddelande nästa gång du har planer på att åka.

 • Det bästa är om du tar dig till en plats med andra vindsurfare och be om hjälp. Du kan läsa lite här på konfen var och när folk surfar runt Stockholmstrakten. Annars står tillverkarens rekommendationer oftast på seglet.

 • Om du lagat med en ny bit neopren skulle jag reknommendera att du använder svart neoprenlim, t.ex. black witch, som sitter hyffsat bra och även har en del stretch till skillnad mot liquisole. Jag har i och för sig inte lagat mer än 5cm sprickor och en och annan reva med detta men då har det fungerat utmärkt. Se till att det är rent och torrt…[Läs mer]

 • Visa mera