Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing dagbok fran kapstaden

  • jps

    Medlem
    10 december, 2005 vid 18:35

    Nice smile.gif

    Avis? Vaddå? Jag? Nääääeee inte då…

  • dude

    Medlem
    10 december, 2005 vid 20:28

    Kul att se o höra hur ni har det Nere i Sydafrika. Jag ser fram emot att se fler fler bilder och höra vad ni hittar på mer!

    /Niklas laugh.gif

  • styret

    Medlem
    10 december, 2005 vid 20:45

    fan vad gött. satan vilken kåk ni har. var pröjsar ni för den? vi kommer ner om lite mindre än en månad.

  • ove226

    Medlem
    11 december, 2005 vid 10:16

    Damn va sugen man blir på aåka nu då.
    hur länge stannar ni där nere?
    jag kommer ju ner med styret jag också.

  • anonym-anvandare

    Medlem
    12 december, 2005 vid 21:44

    jaha…. kul för dig… mindre för mig…

    http://www.danielstenholm.se/oerjanwesterberg/

  • imported_borje

    Medlem
    13 december, 2005 vid 08:35

    uppdaterad

  • s

    Medlem
    13 december, 2005 vid 12:58

    Det var helt underbart att vara i Kapstaden i november!

    Snart kommer en rapport på http://www.surfdagboken.se men jag kan ju ge lite förhandsinformation och göra er lite avundsjuka!

    Vi fick 50% segling trots att localsen sa att vinden var konstig i år, det borde varit mycket bättre. De säger att vinden kommer igång 1 november och stannar fem månader. Vi landade i Kapstaden den 12:e och lyfte igen den 4/12.

    Vågdagar fick vi tre-fyra riktigt bra! Ett par bra på Sunset och ett par i Bigbay, framförallt en dag i Bigbay som hade en signifikant våghöjd på ca.3 meter. Dvs att det var upp mot mast i de stora setten. Lägg därtill en hård 4.7:a! grin.gif

    Boendet hade vi också flyt med, kolla bilden! Det är utsikten från vårt fönster. För er som inte varit där så är detta en kort vägstump som leder ner till surfparkeringen på Sunset, vi bodde precis vid infarten och kunde se havet från fönstret och altanen. Om jag ville segla Sunset så riggae jag hemma på gården och gick med prylarna på huvudet!
    En stor fördel med att bo i Sunset var att det är det ställe som det börjar blåsa först på, blåste det inte där så blåste det ingen annanstans (om vi räknar bort lätt segling på sjön). Man behövde aldrig lasta på grejer och åka på chans vill säga! Och var det lugnt hemma kunde man med ro hitta på något annat, och det fanns det massor att göra!

    Tyvärr så börjar min gamla digitalkamera balla ur (en sk superzoom av äldre årsmodell) så jag fick inte så många högkvalitativa bilder från seglingen. Men några blev det. Och även om skärpan och ljuset ibland suger så kan ni se kvaliteten på seglingen. Men bilder kommer snart, jag får lägga ner lite extra tid hemma vid datorn för att justera nivåer, kurvor, kontrast etc.

    /Staffan

  • s

    Medlem
    13 december, 2005 vid 12:59

    Livet blir enkelt då man bor nära!
    Vårt hus ser ni i bakgrunden. Snubben som har det hyr bara ut till surfare laugh.gif

  • s

    Medlem
    13 december, 2005 vid 13:07

    Och en bild från seglingen. Massa motljus, sunkig kamera – men tajmingen både på bilden och på vågen är helt rätt! cool.gif

  • lars_k

    Medlem
    13 december, 2005 vid 13:14

    Gött som fasen. Klarade du den feting-läppen eller ligger du i tvätten i nästa sekund? =)

    Mitt flyg till CPT lyfter lördag morgon..jihaa!!

  • bonasurf

    Medlem
    13 december, 2005 vid 15:50

    SLUUTA PLÅÅÅGAAS!!!!!

    Kommer ner i feb- mars om ni inte slutar.

  • alexasu

    Medlem
    13 december, 2005 vid 16:37

    dräggel…

  • s

    Medlem
    13 december, 2005 vid 17:15

    Svar till:


    Gött som fasen. Klarade du den feting-läppen eller ligger du i tvätten i nästa sekund? =)

    Mitt flyg till CPT lyfter lördag morgon..jihaa!!

    [/ QUOTE ]

    Nja, denna satt nog fint. Jag ligger bra på vågen, men nog fick jag bada några gånger då jag missade lite! Men att bada i Sydafrika är ju helt ofarligt! Det är ju sandrev! Annat än Maui och andra elaka ställen där det är både vassare, snabbare vågor med mer vatten samt grundare… crazy.gif

    Och hajar finns det ont om på denna sida! Surfaren vi bodde hos hade inte hört om en enda attack på denna sidan kapet på de 30 år han bott där (oah han surfade i stort sett varje dag). Men däremot på den varma sidan!
    Min mening är : hellre våtdräkt än hajbett!

    /Staffan

  • lars_k

    Medlem
    13 december, 2005 vid 17:29

    Japp. Om man kör spotsen på norra peninsula är det mest sandstränder. Spoten nere vid kapet är lurigare med rev som sticker upp här och där. Vågorna är oftast fetare där nere och det finns en del pointbreak, tex ett vid scarborough. Målet är att köra Platboom denna resa. Kan lätt bli masthögt och helt vansinnigt… Sen har man ju Elandsbay halvvägs upp till Namibia oxå. Stora planer… tongue.gif

  • s

    Medlem
    14 december, 2005 vid 13:19

    Tyvärr hade jag inget sällskap med mig som ville segla Platboom – för det var ett mål med min resa också. Men flickvännen har ju precis börjat nosa på vågor så hon är inte riktigt redo än…

    Platboom kan ju enligt ryktet bli väldigt fint, vågsegling av världsklass! Sunset och Bigbay som jag seglade nu var lite för snälla tycker jag. Jag gillade dock Bigbays träningspotential! Det blir ju riktigt bra, så bra som Danmark någonsin kan bli, fast lite bättre kanske wink.gif Jag hade ju en dag med 3m+ och då var ju stället lite annorlunda mot då det var det normala skvalpet på 1-2m. Bigbay är en mycket bra träningsarena för att bli säker i våra förhållanden vi normalt seglar. Och det ger ju hemmaseglingen en ny dimension, att man har koll på grejerna här. Det är ju enkelt att åka bort och langa loopar men hemma i side-on är det svårare. Eller hur?

    Platboom blev det tyvärr inte tillfälle till! Jag hade som sagt inte sällskap och dessutom var det ganska lite folk i Kapstaden då vi var där. Så jag var inte säker på att någon skulle hitta ut till Platboom samtidigt som jag. Som mest var det 40 seglare ute i Bigbay och ett 50-tal som mest på Sunset. Ryktet säger att de räknat till 200 i Bigbay och 300 på Sunset under högsäsong. Jag fattar inte hur de får plats!

    Men något skall väl finnas kvar till nästa resa!?!?

    Nedan ett relativt platt Platboom!

    /Staffan

Sida 1 av 5

Logga in för att svara.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing dagbok fran kapstaden

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.