Vett och etikett på lineup

Som nybörjare kan det vara svårt att veta vilka oskrivna regler som gäller ute på lineup. För att behålla schysst stämning vågsurfare emellan har vi samlat några tips som är bra att tänka på när när du surfar.

Line up på Torö. Foto: Christian Hallgren

Tajming är A och O

Paddla aldrig ut under ett pågående set av vågor. För det första kommer du bli uttröttad av att paddla genom vitskummet, du måste spara din energi för att fånga vågor. Och för det andra är risken stor att du paddlar i vägen för en annan surfare som fångat en bra våg. Rätt tajming är därför viktig.

Droppa inte in på någon annans våg

Om någon annan är först på en våg ska du inte droppa in på den. Risken är då stor för att krocka med varandra eller så måste den som tog vågen först kliva av och avbryta sin ride. Var alltid uppmärksam på vad som händer runt omkring dig. Och om du av misstag skulle råka droppa in på någon annans våg, be alltid om ursäkt.

Howdy crowdy lineup

På vissa surfställen är det väldigt tydligt var vågorna bryter och där finns då en naturlig lineup om det är mycket surfare ute på vattnet. Var inte självisk, paddla inte på varje våg utan låt alla få chansen och vänta på din tur. Om du känner dig osäker kan du alltid fråga en annan surfare vad som gäller.

Håll koll på din surfbräda

Använd alltid leashen och tänk på att hålla avstånd till närmsta surfare. Fenorna på brädan är vassa och surfbrädan är hård. Du vill inte skada någon.

0 Comments

Leave a reply

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account