Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Välja vågbräda, vindsurfing? Svara på: Välja vågbräda, vindsurfing?

  • the_novice

    Medlem
    20 augusti, 2021 vid 21:08

    Man får inte glömma att man kan göra väldigt mycket med valet av fenor. Jag har en Starboard quad 77l ifrån 2011 som jag kör med lite större fenor bak (13-14cm) och små 8cm fenor fram. Har även assymetriska och vinklade fenor (Ezzy assym ifrån K4) både fram och bak. Detta ger en väldigt snäv sväng på vågen, med mycket grepp och driv. Men visst är det lite sämre än en single fin om man vill köra fort rakt fram. Fördelen med Quad ligger istället i att den är lugnare i vattnet och att det är mycket lättare att hålla nere kanten (vid front-side sväng). Man kan då köra lite mera volym på brädan jmf med single fin, utan några problem.

    Men jag kan hålla med om att det nog är lättare att gå ifrån single fin till en thruster (dvs tre fenor med en större fenan bak). Dessa går också att trimma om till trailer (större fenor fram än centrum fenan där bak) och då får något som har ännu mera grepp och driv i svängen.

    Motsvarande kan ju också göras med en Quad, så trim-möjligheterna är väldigt stora. Med två stora fenor fram så får man något som funkar väldigt bra för svängar med hela railen, det blir grymt goa g-krafter när man får till det. 🙂

    För egen del så kör jag, iaf för tillfället, gärna twin i lättvind och quad när det trycker på ordentligt.

    Jag har nog gett upp att hitta den perfekta brädan, det finns liksom inte, utan mycket av det roliga ligger i att prova sig fram och hitta ett bra trim för dagen och spotten som man är på.. En rejäl uppsättning olika fenor behövs också oavsett brädmodell tycker jag, då kan man hitta sin egen föredragna nisch i trimmet. Fenorna gör ju hela brädan, inte bara när det gäller slalom prylar utan kanske ännu mer när det gäller vågbrädor.

    Detta körde jag med senast på Vänern, två små 7cm fenor fram (K4 Ezzy assym. Shark) med extra toe-in. 🙂

    Attachment Image
Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Välja vågbräda, vindsurfing? Svara på: Välja vågbräda, vindsurfing?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.