Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Färsk windsurfare -> windfoil? Svara på: Färsk windsurfare -> windfoil?

  • virschen

    Medlem
    14 september, 2021 vid 15:59

    Tack för alla svar! 👍🏼😁

    Men angående vilken (freeride- eller hybrid-)bräda som också funkar för foil och vilken form den bör ha sailortrash, du skrev:

    Hej

    Men välj helst en bräda med mkt volym i häcken, och inte typ firemove som är väldigt smal

    Fattar inte helt hur detta hänger ihop.. Jag ser ju att formen på de flesta renodlade foilbrädor är ganska bred bak, nästan fyrkantiga. Samtidigt kan man läsa på beskrivningen av bl.a. vissa hybridbrädor att de har lagt till möjligheter för att ha fotstropparna mer centralt på brädan, för att optimalisera för just foil…?! 🤨🤔 Är det så att när man är nybörjare på foil har man bakfoten ganska i mitten på brädan och när man blir bättre (och skaffar sig en foil-specifik bräda) så har man behov för att stå längre ut? Känner annars att det är ganska motstridigt, fattar inte helt… 🤪 Och om det bara är snack om volym bak för att hålla brädan flytande eftersom man generellt står längre bak, hjälper då inte en stor vinge på foilen till genom att ge ett tryck uppåt så fort man har lite fart framåt? (utan att ha börjat flyga på foilen ännu?)

    Borde skaffa mig nån sorts PT-timmar på det här alltså… 😅😅

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Färsk windsurfare -> windfoil? Svara på: Färsk windsurfare -> windfoil?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.