behöver lite tips

Detta ämne har 5 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast för 16 år, 7 månader sedan av oshomeboy.

 • Författare
 • #788980

  har ett stort problem, känns inte som jag utvecklats nåt alls sen förra sommaren å problemet är att jag inte känner att jag får rätt på mina hopp…

  jag får ingen höjd alls utan lättar mest och flyttas ett par meter i vindens riktning när jag försöker, vetefan om det bara är dålig teknik eller kan bero lite på att jag har en nybörjarkite (Cabrinha Element)

  vore gött me lite tekninktips

  #1126612
   gh0st
  Medlem

  Nej, jag hoppade bra med Cabrinhan Element och jag är nybörjare själv. Troligtvis har du kiten för långt ner i fönstret innan du drar åt andra hållet. Försök hålla kiten högre upp, fart är viktigt, kanta emot o poppa till när du inte kan hålla emot mer.

  #1126639
   wims_lkp
  Medlem

  Synd att inte mer folk svarar på inlägg som detta, som egentligen är rellevant. Ja har Rhino den kan ja få rätt bra häng med ibland. Ja tycker de mest handlar om tajming, farten behöver inte va max. Så när ja väl tajmar perfekt så känner man direkt att de blir bra.

  #1126643
   pjoter
  Medlem

  kör inte så väldigt fort i början. det är lättare att köra lite långsammare så man kan träna in tajmingen. Får själv långa hopp lite då och då för att man gasar på och inte orkar kanta emot ordentligt. om du kör åt höger – ha draken ca kl 11 och kör den bak mot kl 1 samtidigt som du kantar och går upp i vind så mkt du kan. när du känner att kraften börjar dra dig uppåt så poppar du med brädan och får mer höjd än längd.

  #1126825
   Eylon
  Medlem

  Sen ska man inte glömma att styra tillbaka draken och luta dig bakåt. Annars kommer det bli svårt och landa.

  #1126862

  tack för tipsen…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account