Dagrapport, tack!

Detta ämne har 9 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 3 månader sedan av Kris.

 • Författare
 • #752446
   surferic
  Medlem

  Hur har seglingen varit i Sverige idag?
  Vi var tre Tungsurfare (Mac, Thomas, Eric) som seglade Birdbay som ligger längst uppe i det nordöstra hörnet av Uppland. Riktigt skoj var det, lite väl bra push i 4,7:an, fina ramper och inte så farligt kallt (eller hur Thomas?).
  Jag avslutade dagen med att i full makaron hitta en sten vilket resulterade i en tvådelad tail på 8’4”an.

  #866347
   Kris
  Deltagare

  Tack bra, i Gbg var det överriggat med 3.7 i byarna. Sol, lite folk (varför?), inte särskilt kallt..

  #866348
   MickeW
  Deltagare

  I Västerås (Framnäs) var det fullt tryck i 5.0 och några dm skvalp att hoppa på. Runt lunch fick vi ta emot några kilo hagel och en timmes stiltje, men det kom igång igen. Känns som det var sista turen i mälaren för i år, det var riktigt kallt om fötterna…

  Micke

  #866353
   dude
  Deltagare

  Lite förgrymmad över att jag inte kunde komma ut idag! Men grabbarna grus skulle vara ute idag. Kanske får vi höra rapport från Johan eller de andra grabbarna från hur det var på Torö? Det lär ha vart åtta grader, strålande sol och grym vind – ja här ven det i knutarna hela dan >:| .

  dude

  #866358
   surfbulten
  Medlem

  Tjena!
  Falkenberg, Skrea var det förstort med 4.0 så krafterna togslut snabbt. Kyla? Inga problem. Vi får hoppas på att det blir surf nästa helg också.

  Surf hard
  surfbulten

  #866359
   adde
  Medlem

  Jag körde Björlanda söndag förmiddag helt själv. 4.7 och en himla massa vind, och ruskigt kallt, var det sista gången iår? Mötte dock 2 bilar på väg tillbaka.

  Var det premiär med 3.7:an?

  /adde

  #866385

  Det gick av på Öckerö igår, Niklas var ute med 4.2 och det var logo högt och klockren onshore, inte så bra men grymt brutalt. JAg själv var förkyld och kunde inte segla, men filmade gjorde jag, lägger ut det på nätet snart!!!!
  Torsdag Fredag då blir det surf igen!!!!!!!

  #866400
   Kris
  Deltagare

  Ja, det var första turen med 3.7:an – himla gott! Men då måste du har varit vid Björlanda riktigt tidigt, vi kom runt elva och såg då ingen.

  #866459
   adde
  Medlem

  hmm, lyssnade på ‘på minuten’ i bilen dit så jag var nog där ca 11:00, men jag kör ju inte i viken utan vid hamnen. Blir det mkt mindre tryck i vinden inne i viken eller? Får väl köra ut dit nästa gång. Vad kör ni med för hanskar? jag tokfrös om händerna efter ca 30 minuter… diskhanskar?

  kul att seglet kom till användning redan…

  /adde

  #866464
   Kris
  Deltagare

  Inte så värst om det blåser mycket. En av öarna skuggar lite allra längst bort men är man över riggad med 3.7 så är det välkommet 🙂 Jag gillar mest det faktum att det bara är att kliva upp på brädan och köra då man ramlar, man blir inte så trött om man tränar på något trick.

  Jag hade neohandskar med öppen handflata, dock utan diskhandskar under.. Fungerade faktiskt fint! Jag brukar köra “volleyboll-uppvärmning-av -armar-tricket” också, låt armen hänga utmed sidan, böj handleden så handen pekar 90 grader ut från kroppen. Spänn armen hårt och dra upp axeln
  mot örat till, sen ned med axeln, upp igen osv. Gör detta i snabb takt och man känner hur blodet pumpas ned i armen. Brukar göra detta medans jag seglar, på rakorna då man är stadigt ikrokad och kan släppa ena handen från bommen utan att krascha 🙂 Ehh, brukar inte gå så bra ihop med kulingvindar och chop förstås..

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account