Den sista dagen för säsongen!

This topic has 39 svar, 10 deltagare, and was last updated 1 year, 8 months sedan by  Herr Pelegrin.

 • Författare
 • #831109
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Tänkte att det kunde vara kul med en tråd där vi redovisar vilken som var sista dagen för säsongen på isbrädan. Nu har i alla fall jag packat ihop grejerna och väntar på första dagen på vattnet.

  SOLIG HORSAN SÖNDAG 120311 – Bra is som var lagom hård och gav bra grepp. Inget vatten på isen. Slät och fin, frånsett vissa partier som var lätt knöggliga. Sprickorna var inte större än det gick att bränna över. Det gick att köra över hela fjärden till rännan. Vind runt som bäst 5 m/s ute på fjärden, sämre nära Muskölandet.

  #1438720
   Radius 
  Medlem

  Värtan/Näsaäng Söndagen den 11 mars 2012
  Fick en smärre chock när jag kom ner till Näsaäng när det stod 40-50 tävlingsugna isfiskare och stirrade på mig som om jag var ett UFO (läs inkräktare; ). Fick en kort israpport av mannen som sköter den officiella israpporteringen för Värtan. Sol från en klarblå himmel och riktigt bra vind på 6-10 meter per sekund som kom från Nord Väst. Mer än lovligt byigt precis som på sommaren. Toppade drygt 35 knop (GPS logg). Hård och fin is på morgonkvisten, betydligt mjukare framåt lunch. Begynnande vindbrunnar på sina håll, mycket tack vare gamla borrhål som hjälper vind och sol på traven. Har träffat många trevliga människor (profiler) och haft otroligt roligt ute på isarna. Precis som på sommaren var det en salig blandning av bomkörningar alá Rasta och riktiga höjdare alá Södertälje och Muskö. Det här var min första säsong på is och det kommer definitivt bli fler. Vi ses, hälsningar Claes

  #1438736
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Radius – Grattis till en fin avslutning och hög speed! Vad gäller israpportören vid Näsaäng så har även jag träffat den mannen. Han gjorde verkligen ett gediget intryck och var mycket informativ, precis som sig bör av en f d högre officer med god lokalkännedom.

  #1438740
   Maglu 
  Deltagare

  Samma upplevelse med en hel skog av pimplare på isen i söndags. Fick i alla fall köra en vända med 4-medars till i år. Bara varit Pirate förutom en vända vid jul (pga snö). Men snön var borta på ett stort område på en av fjärdarna här. Knöligt och skakigt, men det gick att köra iaf. Alla pimplar-farbröder såg inte helt glada ut, smattrande i isen och segel som vibrerar och låter som åskväder =)
  Men jag försökte hålla mig på lite avstånd…

  Kan nog bli ett par repor till i år innan man kan räkna med vattenpremiär…

  #1438749
   stoorfaen 
  Deltagare

  Jag och Stefan fick damma av Erken ostörda på söndagen med fin vind och till en början hård is. Efter att ha korsat sjön och lekt lite slalom på andra sidan siktade vi tillbaka mot södra sidan någon timme senare. Vi fick en hyffsad överraskning när vi i en djup slör med bra fart dammade takt ner i en djup pöl som bildats mellan samma två öar som vi passerat på ditvägen. Det var 30-40 djupt och resulterade i årets första kastfall. Värmen kom snart tillbaka efter att ha fått kört lite mer. Man fick sig en liten tankeställare och nog kommer budgeten för skydd öka något till nästa år! Men nu är det dags att bli blöt på riktigt! Ses på vattnet!

  #1438750
   stoorfaen 
  Deltagare

  Eller var det på lördagen?! Jo det var det…

  #1438904
   classic 
  Deltagare

  I Uppsala stängde jag säsongen idag. Ytan höll bara till kl 11 och jag fick problem att komma iland (isen släpper helt nära strandkanten) och flera besvärliga råkar tvärsöver Ekoln. Bilden är från i går onsdag. Blev en helt ok säsong med 24 dagar på isen.

  #1438919
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Ja, Classic, nu sjunger vi verkligen på sista versen. Jag känner igen det där med att ta sig in och ut på isen. 24 dagar måste göra denna till en av de bättre säsongerna, antar jag.

  #1439112
   Marden 
  Deltagare

  undra om inte jag också stängde säsongen ikväll….?
  synd att jag inte insåg att isen var så hård som den var fören jag gick ner på drevan efter jobbet
  annars skulle man nog åkt till mälaren lite tidigare på dagen för satan vilket tryck det var i vinden.
  fast drevan bara är 500m bred där jag bor och isen är rejält knölig på sina ställen så gick det ganska fort…42 kn med öppen dörr utan att skota in
  för om isen varit större lite jämnare och brädan hållt hela säsongen ( nu glappa den o gick bara att svänga åt ena hållet) då hade 50 kn legat löst till…?

  #1439126
   vindsokaren 
  Deltagare

  Trodde du lagt isgrejorna på hyllan och börjat med segla på vattnet men icke.
  kallt att köra 42k med lite vatten här och där.
  asså det måste gå otroligt fort eftersom jag tyckte mitt pb 35 känndes riktigt fort.
  ska bli kul med gps i sommar gissar att tidigare kört på vattnet i ca 30 knop.

  #1439295
   stoorfaen 
  Deltagare

  [ame]http://youtu.be/KnaxzlBSIoQ[/ame] här kommer en filmsnutt från den 10/3 på Erken med Roslagens Brädseglare som Stefan fixat ihop! Soundtracket kanske tar tankarna till något vågigare förhållanden! 🙂

  #1439301
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Riktigt snygga timingar i gippar, duckar, 360, helitacks mm! Den först gippen är perfekt Snygg ingång och bomhantering med flytt av masthanden och fotskifte mitt i flippen! Nästa säsong kanske kompletteras med backvindgybe som inte är något märkvärdigt på något sätt.

  #1439314
   stoorfaen 
  Deltagare

  Ja för tusan Herr P! Då får vi skärpa oss på RBS och ta oss till Ice Cupen! Då får du visa vad en backwind gybe är! 🙂

  #1439481
   jr555se 
  Medlem

  det märks att ni åker i vågor på sommarn. Sjukt snygga riggflippar! det enda jag saknade träning på med piraten. (för feg)
  Ja det andra var snyggt det med givetvis.. Ser så enkelt ut..

  -johan

  #1439517
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  stoorfaen – Vilka är de snitsiga åkarna? De är ju helt i klass med värstingarna från Uppsala. Till nästa års Icecup kanske det vore läge för ett nytt moment med freestyletävling?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 40 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account