en skruv lös…

Detta ämne har 10 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast för 16 år, 7 månader sedan av fredrik.ygge.

 • Författare
 • #788705
   JayP
  Medlem

  när jag var ute häromdan kom jag helt plötsligt in över ett rev o.O och körde av fenan helt o hållet. efter en del letande hittade jag själva fenan, dock var skruven borta som håller fast den i brädan (powerbox), vilket jag inte vet var jag kan få tag på en ny. har en JP fena (till en JP bräda :), powerbox…
  skulle uppskatta tips på var man kan få tag på en ny skruv!

  #1124784
   stinger
  Deltagare

  Kolla med din närmaste surfbutik, har du ingen du kan besöka så är det bara att slå en signal till Surfers Paradise så skickar de säkert en skruv per post. Kolla bara så att inte alla gängor är paj i “muttern” i fenan… Tror att Powerbox är gjorda så att gängorna (i brons tror jag) SKA släppa för att inte knäcka fena eller fenbox.

  #1124790
   poppo
  Deltagare

  har du ingen surfshop i närheten knallar du in på järnhandeln och köper skruv. rostfri M6 tror jag det ska va, ta med en fena och testa för säkerhets skull.

  #1124802
   JPS
  Deltagare

  Järnhandeln funkar. Kom ihåg att köpa en bricka till och kolla längden på skruven bara. Annars blir det inte så bra…

  #1124807
   big_jeppe
  Deltagare

  Jag körde av en powerboxfena idag 🙁
  Surt eftersom själva surfet var lite halvdant också.
  Skruven och den cylinderformade “muttern” var det enda som satt kvar i fenboxen. Det verkar inte som att min mutter gav efter som någon beskrev ovan. Däremot så höll boxen ändå 🙂

  #1124834
   JayP
  Medlem

  mjo funderade också på att köpa en lös skruv, kan dock bli meck med längden som sagt iom att det är lite otympligt att dra med brädan in höhö, men då vet jag iaf att det går med vanliga skruvar också. får fiffla på nåt sätt! tack!

  #1124933
   canoya
  Deltagare

  Du kan mäta vilken längd skruven ska ha genom att sätta i fenan och sticka i en pinne där skruven ska sitta tills den bottnar. Eftersom du bör ha en bricka emellan så får du en lagom max skruvlängd på det sättet. Minsta längd du kan ha får du genom att sätta i pinnen direkt i fenan och sedan räkna av den bit som kommer att vara nedanför mässingsmuttern.

  Finns ingen standardlängd som passar kan du ta en längre och lägga emellan flera bickor eller såga av skruven till rätt längd.

  Se bara till att köpa rostfri skruv!

  /Håkan

  #1125154
   Jerkz
  Medlem

  Köp en rf m6. Om den är för lång är det bara att kapa den och fila lite i gängorna längst ner. Köp absolut ingenting sådant i en surfshop! Har en känsla av att några kronor blir till tjugolappar isf.

  Lycka till

  #1125193
   JayP
  Medlem

  var precis uppe och köpte lite M6or, dock fanns endast förzinkade, ej rostfria :/, så jag får väl se om jag kanske kan hitta rostfria i nån båtbutik för säkerhets skull. är väl kanske ingen höjdare att köra med förzinkad skruv eller?

  #1125264
   Oregistrerad
  Gäst

  Nej förzinkat håller inte länge i allafall inte i saltvatten. det skall vara sk syrafast skruv då är den “rostfri” finns bla på biltema

  #1125269
  JayP wrote:
  var precis uppe och köpte lite M6or, dock fanns endast förzinkade, ej rostfria :/, så jag får väl se om jag kanske kan hitta rostfria i nån båtbutik för säkerhets skull. är väl kanske ingen höjdare att köra med förzinkad skruv eller?

  Håller med ovan, men om du bara tar ut den efter varje körning så kan du gott köra med den tills du skaffat en riktig. Om du sköljer och torkar efter varje användning håller den säkert länge.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account