Freerace eller slalom tips o råd

This topic has 4 svar, 4 deltagare, and was last updated 4 months sedan by  Swingout.

 • Författare
 • #1521017
   Oscar 
  Deltagare

  Tjo
  Ska nog ge mig in i raceträsket igen. Ngn som vet ngt om Patrik Freerace vs slalom är de lika sköna? Eller NoveNove slalom (Finian Maynard shape)?
  Bra eller anus?

  #1521022
   Rickard_nr1 
  Deltagare

  Intressant fråga, följer då jag på sikt kommer skaffa något nyare än min jp slalom från 2012. De är ju lite av en djungel med alla olika fabrikat. Man skulle ju gärna vilja prova runt lite olika fabrikat men ska de funka får man ju åka mellan alla olika surfcenter som har dem hemma. Och de ligger ju inte I närheten känns de som. Vad jag hört ska simmers slalombräda vara snabb och skön. Tror Aurelio Verdi har haft fingrarna på den shapen

  #1521030
   Bicless 
  Deltagare

  Starboard och Fanatic är det många som gillar. Klart vanligast på racescenen. Starboard isonic är väldigt lättåkta (i alla fall de lite större storlekarna) och galet snabba. Vill man vara snabb i stökiga förhållanden är Severne Fox underbar. Grym komfort på den. Patriken är erkänt snabb och kända för att vara välbyggda. Lite mer teknisk än ex Severne men endå inte svåråkt. Jobbar på surfspot och vi säljer ex Patrik, Severne, Starboard, Exocet.

  #1521055
   Oscar 
  Deltagare

  Tack för svar! Fanatic och Starboard har man ju koll på IOM att de är störst. Har du seglat Patrik f-race och slalom? Stora skillnader på dem? Lutar lite åt en freerace modell då jag vill kunna segla fort länge rakt fram. En slalom är ju mer designad för korta reacher och snabba gippar med snabb acceleration efter. Men vill ändå inte känna att jag tappar toppfart 🙂

  #1521153
   Swingout 
  Deltagare

  Har tyvärr ingen egen erfarenhet av dem, men känner flera hobby raceare som kör patrik slalom å är super nöjda, och känner ingen som kör patrik freerace. Minns nått inlägg av Miriam Rasmussen när hon fortfarande seglade för patrik, att freeracen kändes för tam för henne när hon seglade, och föredrog slalomen även när hon inte tävlade. Men om du vill kunna segla fort länge rakt fram låter ju freeracen perfekt i så fall.

  Jag var i samma situation som du för 2 år sedan. Velade mellan slalom och freerace. På surfers sa de att en vanlig surfare är snabbare på en freerace då den är enklare att segla fort på. Men eftersom jag oftast seglar ensam så fråga jag mej vad som var viktigare, en bräda som är snabbare än den känns, eller en bräda som känns snabbare än den är? Jag vill hellre att det känns fort!

  Fick pröva en isonic en gång och har aldrig upplevt en bräda som kändes så trygg att segla fort! Aldrig en tendens att lyfta. Fast den var inte så lätt att gippa. Funderade länge på den, eller simmer slalom.
  Till slut blev det dock en simmer monster (freerace) istället, med vass z-fins fena. Passar till mina simmer 2xc segel.

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2021 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account