Hot Sails Maui 2007

Detta ämne har 26 svar, 15 deltagare, och uppdaterades senast för 16 år, 6 månader sedan av MangeW.

 • Författare
 • #789045
   Oregistrerad
  Gäst
  #1127055
   brutus
  Deltagare

  de må vara hur sköna som helst, men jag måste säga att förutom SO som e rätt fräck, så är dom sanslöst fula segel, grafikmässigt…
  /Martin

  #1127062
   Mag
  Deltagare

  Jag kan faktiskt inte hålla med dig. Att kunna designa ett eget galet snyggt SuperFreak är ju det absolut coolaste som finns på marknaden, utan konkurrens! 😀 enfärgat eller 10 färger, det är bara att välja.

  Och Diva seglen är ju hur sköna som helst, flower-power! 🙂
  /Magnus

  #1127072

  Sanslöst modemovänlig sida. Jag orkade bara att kolla Divan.

  #1127078
   manno
  Medlem
  brutus wrote:
  de må vara hur sköna som helst, men jag måste säga att förutom SO som e rätt fräck, så är dom sanslöst fula segel, grafikmässigt…
  /Martin

  Synas eller dö! Måste erkänna att spyclonet var rätt fult, tur att jag köpte 06! Tycker att Hot är ett av få märken som sticker ut lite rent grafiskt, annars är det ju neilpryde och severns som försöker få sina segel att glittra så mycket som möjligt eller north som gör sina segel gråare och gråare, trist..

  #1127082
   rabbit
  Deltagare

  Kan man köra Diva segel trots att man väger 80kg?
  Ruskigt snygga segel! Blommor är skönt.

  #1127087
   Jesper_B
  Medlem

  80 kg och Diva? Visst kan man det. Jag väger visserligen några få kilo mindre men älskar Diva. Har man dock en smak för segel med lite extra bottendrag bör man nog välja Smack och vill man dessutom ha lite freestylepop kanske ännu hellre gå på Spyclone.

  Personligen gillar jag dock lite plattare halvsofta segel som Diva och SO. Men smaken är ju som bekant delad – därav många olika modeller.

  /Jesper B

  #1127092
   JoMenSaAtt
  Deltagare

  Enligt mitt tycke så är det rent grafikmässigt SO och Diva som är snygga, och sen så kan Superfreak vara riktigt ball i vissa färgkombinationer.

  Men SO har ju sett lika dant ut (i stort sett) i rätt många år nu. Hur förändras det seglet i shapen? Blir det förändringar mellan år till år?

  #1127102
   Svanvik
  Deltagare

  Skitkul att färgge sitt eget segel!

  #1127150
   Ola H.
  Deltagare
  JoMenSåAtt wrote:
  Enligt mitt tycke så är det rent grafikmässigt SO och Diva som är snygga, och sen så kan Superfreak vara riktigt ball i vissa färgkombinationer.

  Men SO har ju sett lika dant ut (i stort sett) i rätt många år nu. Hur förändras det seglet i shapen? Blir det förändringar mellan år till år?

  SO, har ändrats en del från år till år. Personligen tycker jag 04-05 var ett rätt stort steg. 06 kom sedan dacron-varianten som ändrade känslan något också. 07 har jag inte kört än. Jag skulle dock gissa att även om skillnaderna från år till år har upplevts som hyfsat små så skulle det kännas “gammalt” om man provade ett SO 2002. Det är ju liksom så som “evolution” funkar.

  80 kilo på Diva? Tja, kanske. Jag skulle inte tro att det är bottendragt som är problemet eftersom det kan kompenseras med lite mer yta. Snarare kan det bli problem med att seglen helt enkelt är designade för att köras mindre, dvs ha perfekt dynamik och funka optimalt i mindre vind än de flesta andra segel. Det är absolut inte så att ett Diva är direkt dåligt på att ta mycket vind, men när man “laddar upp det” REJÄLT så blir känslan lite vek. Om man dock är en 80-kilosseglare med lite mer “finess” kan troligen ett Diva funka mycket bra. Det är t ex ett grymt bra val som största vågridningssegel i en linje om man vill ha något superlätt och extremt pumpbart och snärtigt i känslan.

  #1127291
   Oregistrerad
  Gäst

  SO har utvecklats oerhört genom åren. Generellt har de blivit lite softare från år till år, utan att för den skull kompromissa med den typ as stabilitet som ger vindtålighet. Första årets SO var ganska stelt och gick inte att trimma så mycket för olika förhållanden med uthalet som man kan på senare årgångar (det kändes nästan som ett mycket stort segelmärkes plattare vågsegel?).

  Sedan har man gjort lite olika andra förändringar från år till år. En stor grej mellan 04 och 05 var att småstorlekarna fick kortare mast och längre bom – blev mycket mindre vingligt i byig vind. Materialmässigt har också en hel del hänt: 05orna fick lite lite mindre mastkurva och ny maststruma (5 delad med olika material och vikt) som gjorde seglen ytterligare lite softa. 06 kom dacronet som inramar “flamman” och gjorde att sglet fick en touch Superfreak i sig, dock inte i närheten så dämpat/soft, men lite grann. Dacronet gjorde även att 06orna blev betydligt lättare men ändå hållbarare än de extremt biffigt byggda 05:orna.

  07orna är ganska lika 06orna. Dacronet kräver en hel del svåra “optimeringar” för att inte seglet ska bli skrynkligt, i synnerhet där dacronet övergår till stummare material. 07orna är fintrimmade vad gäller dacronvikter och trådriktning för ett slätare segel. Dessutom är flammans material bytt från den närmast pansarliknande mylarduken i 06orna till helt infärgad X-ply. Även detta gör övergången mellan Dacronet och “flamman” mindre abrupt och resulterar i ett slätare segel. X-plyen är dessutom lite lättare än pansarmylaren. Trotts lite uppbiffade detaljer är 07orna därför lite lättare än de redan lätta 06orna.

  Det finns fler förändringar, men nu orkar jag inte skriva mer. De första 07orna SO dyker upp om ca 2 veckor – då är ni välkomna att kolla in själva (gäller även Diva, SF, medflera modeller).

  Tjoho!

  Jesper B

  #1127293
   Jesper_B
  Medlem

  Glömde logga in i ovanstående inlägg. Här bild på nya SO (4.7). /Jesper B

  #1127294
   Jesper_B
  Medlem

  Man va f… Det blev fel bild. Fet var den här jag hade tänkt – seglet syns litte bättre här. /Jesper B

  #1127325
   manno
  Medlem

  Vet du nåt om bommen?

  #1127373
   Ola H.
  Deltagare
  manno wrote:
  Tycker att Hot är ett av få märken som sticker ut lite rent grafiskt […]

  Håller med. Annars tycker jag att det som gör Hot mest unikt är att de gör så många olika vågsegel som verkligen bygger på helt olika designprinciper. Det är liksom inte bara lite justeringar av samma grunddesign. Exempelvis är SO, Smack, Superfreak och Diva/Dawg verkligen olika segel som dock alla är supersköna.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account