Hur fixar man det här då?

This topic has 5 svar, 3 deltagare, and was last updated 4 years, 5 months sedan by  Bjorn Daniels.

 • Författare
 • #840623
   sailortrash 
  Deltagare
  68307

  Dett var lite synd…men jag lagar gärna brädan. Den är inte byggd i eps (det där andra) och verkar helt torr. Det är “riktig” vågis, vet inte hur de är byggda riktigt. Det satt en en rätt stor fena på, typ som en sup-fena. Kanske 15 cm eller så, men det återfanns aldrig…så nu är det kanske läge att montera in en Box? Var rätt irriterande att den inte gick att ta av faktiskt…

  Utöver att den är helt fungerande (var) så har den ett visst affektionsvärde..så hur gör jag?

  #1486089
   Bjorn Daniels 
  Deltagare

  De är bara våtlaminerade direkt på skummet, sen häller man matris ovanpå och slipar jämnt.(lite enkelt förklarat). Skiljer egentligen inte från att laga en vanlig eps/epoxi bräda, jag antar att den är byggd i polyester? Rengör och slipa ordentligt så kan du lappa ihop den med epoxi+väv ( som hag antar du har hemma). Ser ut som du får ersätta lite skum som försvunnit först. Är väl inte fel att sätta i en box? Med tanke på dina andra projekt så blir det där inga problem😀

  Crater Composites - Lagning, ombyggnad, nykonstruktion av kompositer

  #1486091
   Ola H. 
  Deltagare

  Fast om den är byggs i polyester så är det väl bäst att sätta även boxen med polyester?

  #1486092
   Bjorn Daniels 
  Deltagare

  Är egentligen bättre med epoxi då epoxi har en bättre förmåga att binda mekaniskt mot härdad polyester än polyester själv. (gäller ju i detta fallet mot det skadade laminatet, för själva boxen spelar det ju ingen roll då den fästs i skummet/stringern)

  Från West Systems,
  “Most production fiberglass boats are made with polyester resin. WEST SYSTEM® epoxy is a wonderful material for repairing polyester fiberglass boats. One reason for this is the ability of epoxy to form a stronger mechanical bond to a damaged laminate than polyester resin. Epoxy also provides a better moisture barrier than polyester resin.”

  Crater Composites - Lagning, ombyggnad, nykonstruktion av kompositer

  #1486094
   sailortrash 
  Deltagare

  ok,

  det var lite det jag fiskade efter, om det gick bra med epoxi..Jag vet inte vad den är byggd i eller hur. Men jag är rätt säker på att den är byggd som alla andra vågsurfingbrädor med stringer. Den väger ingenting nästa, och har ingen sandwhich. Det är inte eps, utan ngt annat med mindre celler (styrofoam?). om jag inte minns fel är eps känslig för polyester, att det smälter eller ngt sånt.

  #1486095
   Bjorn Daniels 
  Deltagare

  Epoxi funkar på allt, polyester smälter eps.

  Crater Composites - Lagning, ombyggnad, nykonstruktion av kompositer

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2021 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account