Klassiska svenska surfdagar!

Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 7 månader sedan av surfordie.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
 • #752215
  surfordie
  Medlem

  Tja!
  Tänkte jag skulle berätta om en klassisk svensk surfdag…Kanske nån mer som vill berätta?

  För ganska precis ett år sedan (tror det var tors den 25:e) hade jag förmånen att få uppleva något helt otroligt i Träslövsläge, Varberg.

  Vi (Martin L, Marcus L, Lucas B och Jacke G) hade just haft en tråkig tentavecka på Chalmers och tänkte att vi skulle ta lite ledigt och passa på att utnyttja de sista njutningsbara dagarna av hösten. Prognosen verkade hyfsad och vi drog redan på tisdagen till Varberg och fick en helt ok eftermiddag med 5,5 och solsken. Efter surfet drog vi och sov över i Falkenberg.

  Följande morgon var vinden ganska tveksam och vi drog upp mot Varberg igen. Det regnade och ingen var direkt pepp på att segla. Men efter en Mc-lunch, beslöt vi att rigga och vänta på vinden. Bra beslut visade det sig att vara, för efter det ökade vinden (syd-västlig) konstant och vågorna rullade in i riktiga långa linjer. Perfekt riktning för både hopp och ridning.

  Tillslut var det övertryck i 4,7:an och vågorna var stundtals loggo-höga. Jag trodde knappt att det var sant att man kunde få sådana här snuskigt sköna förhållanden i Svea, men så var falllet och jag fick vibbar från Coro Beach i Geraldton, Oz. Flera locals sa att det var den bästa dagen på flera år, så vi var ganska glada över att ha tajmat den! På vägen hem till Gbg var alla SÅ nöjda och efter en pizza på Dorado somnade man med ett leende på läpparna.

  Kolla attachmenten (coronation Beach), ta bort solen och den blå himlen annars har du snudd på de förhållanden som rådde:)

  Det var en klassisk svensk dag…
  Ha det bra!
  jake

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account