kontakta SVT vid nästa stomm..?!

Detta ämne har 26 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 7 månader sedan av dr Masse.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
 • #752324

  Tycker att vi kan/måste kontakta SVT eller lokal TV, nästa gång det blir storm. Kan dem filma oss nötterna, i stället från nån jojo-gubbe som babbler i 5 minuter om säkerhet o risker för billester på öresunds bron (TRÅKIGT). Dem får 1000x häftigare bilder o vi får litte uppmärksamhet o respekt. Det är bara 2 typ av nötter som tycker om storm: (vind)surfare o fågelskådarer. Vi måste göra mer reklam för vår sport och inte hålla det för oss själva så att resten av dem “vanliga” människor börje förstår varför vi gör som vi gör, eller….???!!!

  #865810

  Varför tycker fågelskådare om storm?
  För övrigt tycker jag att din idé låter super, man blir ju lite trött på att höra att si-och-så många träd blåst ner och si-och-så många timmar blev tåget från Stockholm försenat. Lite vindsurfing vore nytt och fräscht.

  /Anders

  #865813

  En vän till mig , som själv surfar , har gjört en del ( wind )surf documentärer med bl.a kända freestylister från södra sverige och SM surfing 2000 som avgjördes i Marocko. Det sändes faktisk i TV .
  Enligt honom är TV bolagen knappast intresserade.

  Vi ses .
  Hendrik

  #865814

  mycket bra att du tycker med mig! Varför fågelskådarer? Föratt med en sån storm som igår, iförgår o idag blåser det mycket exotiska havsfåglar från attlanten i. Dem kan inte landa eller vara på vattnet och hamner tillslutet på svenska västkusten. Min kollega är en sån som skådar och ner det blåser blir han lika knäpp som mig, föratt då kommer han att ser många nya arter. Jag tycker det är kankse konstig men det är ju roligt att samma vädertyp ger samma kännsla hos andra nötter.

  Men, som sagt kontakta SVT eller sydnytt eller vem som helst, ber dem att tar med en kamera och dem kommer att uppleve nåt som dem har aldrig sett. Det är ju så att: “it doesn’t matter how they talk about you, aslong as they talk about you”. Och jag tror att vi blir ännu mer radikal om vi har en SVT kamera riktigt mot vattnet (fetatste manöver kommer oftast att med eller?)

  arn

  #865815
  Seasurf
  Deltagare

  För ett antal år sedan visade man på nyheterna bilder från en cyklon i Filippinerna eller Malaysia eller någonstans där. Som avslutning sade man att det även fanns de som uppskattade stormvindarna och sedan var det en kort sekvens med två windsurfare som seglade på något som såg ut som 3.0 och gav järnet. Jag har även ett urklipp från DN för några år sedan när orkanen Lilly härjade över engelska öarna med bild på en britt två meter upp i luften i vågorna i Lungland Bay, södra Wales.
  Gjutet bra förslag att tipsa media om man ska ut i storm tycker jag!

  #865817

  Hurra för nötterna!

  Jo, varenda gång jag är ute och seglar nu så kommer det fram nån och frågar och tycker att det är häftigt, så ring till TV, ni som kan visa upp er ordentligt, och visa att i Sverige vet vi minsann hur man tämjer stormar!

  #865819

  sånna tråkiga nyhetter vill vi inte höra, var positiv och då kommer TV-en säkert. Den som inte våger kommer ingenstans heller. Vad faan är nyhetsvärde av en rädd nött som stor vid tullen på öresundsbron och babblar att det blåser så mycket (stakkars honom). Dem vissade inte ens hur mycket det blåste. Med vindsurfare som flyger genom lyften, rippa vågor och är faktiskt dem ändå som våger tar sig ut på vattnet (till skillnad från alla andra fegisar) med bara en pytte lite bräda o segel, dem är riktiga tuffingar, det ska vissas på TV. Det är vad människor tycker är kul, nytt, det pratar dem om nästa dan på kaffeerast inte han jojo på bron. Eller hur!!

  #865821

  Kontakta Bill Watts som säkert har ideer.
  Tagningar vid brofäste i Limhamn vore häftigt.

  Nu sticker jag ut.

  / Hendrik

  #865822

  Hmmm, ska kontakta honom, men har du nån telefon eller email address. Bara ett namn ger inte så mycket. O visst är det häftigt vid brofäste men det är ju inte nån bra ställe. Var vi var igår t.ex. med nästa mashöga dyning o 2mtr brytande rena vågor, sideshore wind, det ska dem filma. Ingen fusk för att det ska ser bra ut, bjegh. Hardcore rules babe!!!!

  arn

  #865828
  Borje
  Medlem

  TV verkar tycka att surfing bara är ett av många sätt att ramla i vattnet under semestern! Vi har ju haft svenskar i världseliten länge men TV bryr sig inte.

  #865845
  Andreas F
  Medlem

  Svt1 visade alldeles nyss 5-10 sekunders surf från Apelviken i samband med ett reportage om stormen. Skoj!

  #865847
  Ola_P
  Medlem

  Det vart lite surf idag dock var det inga av de grymma bilder de hade fått om de hade vart där i söndags. Då var det minnsann STORA vågor och MYCKET vind. Alla reportage de gör är vindfattiga, tyvärr, så det var inte några häftiga bilder de visade. Nehej, så vi får väl tjata ihjäl dom nästa gång det är nordväststorm i Apelviken på gång…
  …nästa gång…

  #865848
  q-lobo
  Medlem

  har en polare som jobbar på svt, ska höra med honom om det finns pengar i budgeten,,,,

  #865849

  Jag ringde Bill , han har tid för det fast först om 14 dagar. Dina polare vet vem han är eller fråga Paddy.
  Var på Riban idag , med 5.0 överriggad med min vikt 88 kg.
  Vattnet var helt brunfärgad som kom säkert från Köpenhamn.
  Annars var det 3 stycken ute i Limhamn som körde 5.0.

  Nästa blir lördag , hoppas på Skanör.

  Att klaga på SVT hjälpte tydligen , 5 sekunder på nyheterna
  fast du var inte där.

  / Hendrik

  #865877

  Yippeee då har vi fått 5 sekunder av “Fame”. Och jag klagar inte!!! Jag hadde ett förslag som vi kan kankse genomföra. That’s it! Det är många tipser som ruller i. Vad jag menar är att lite uppmärksamhet är aldrig fel, men då ska det vara på rätt sett! Hoppas han Bill Wwatson som dem pratar om kan hjälpa oss. Problem är att det är svårt att planera för dem antar jag. Man kan ju inte säga om 2 veckor, vid 13:00 ska vi filma er, risken är 100% att det inte blåser då men dagen after eller innan, förståss!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account