Laga reva i lattficka

This topic has 2 svar, 2 deltagare, and was last updated 5 years, 6 months sedan by  John.

 • Författare
 • #840420
   John 
  Deltagare

  Har ett segel (NP express från mitten av 2000-talet) med ett litet hål/reva i änden av lattfickan så att lattan börjat sticka ut. Tänkte försöka laga detta själv men först kolla med expertisen här hur man gör det på bästa sätt? Eftersom det är en kort reva tänker jag att man kan sy det för hand. Min plan är att sätt dit en tygbit av liknande material och sy runtom samt ev limma först. Hur tycker ni man ska laga detta? Har även en större skada längre upp i mastfickan som jag antagligen kan laga på samma sätt, men det känns inte lika viktigt då masten inte direkt trycker där.
  DSC_0234.jpg

  DSC_0235.jpg

  DSC_0239.jpg

  #1484768
   gogeli 
  Deltagare

  Nu är inte jag någon expert.. Men visst lappar jag gamla grejer som kanske andra kastar 😆
  men jag hade lagt på en liten bit tyg från ett skrotat segel å sytt dit en lappen. Använd björntråd då håller det bra. Såvida du inte har riktig tråd för segel.
  Mastfickan hade jag bara värmt i kanterna med en tändare så det inte fransar upp mer. (Gäller alla kanter) Sen skulle det få vara för min del, då det inte har betydelse.
  Lycka till..

  #1484774
   John 
  Deltagare

  Tack för svaret. Var och köpte segeltråd men de hade ingen böjd nål. Kanske går att värma och böja till en vanlig synål. Finns det något annat tyg som kan funka? Har inget gammalt segel liggande nämligen 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2021 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account