Ömmande armveck??

Detta ämne har 10 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 7 månader sedan av S...

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
 • #752367
  Knatte
  Gäst

  Är det någon mer än jag, som får ont i armbågarna (armvecken) efter hård surfing?
  När jag nu, har varit ute och uttnyttjat det fina surfvädret två dar i rad, så har jag smärtande ont i armvecken. Man blir lite kraftlös också, förutom smärtan.
  Någon som har liknande problem eller ännu hellre något tips hur jag undviker detta i framtiden. Jag brukat strecha, men får ont ändå. Tips och råd tas imot tacksamt.

  #865996
  feg
  Deltagare

  Eftersom muskler växer till sig snabbare än senor och ligament är det de senare man får ont i när lasten tillfälligt ökar/intensiv surfhelg.
  Tips: styrke träna mellan de intensiva surfpassen, gärna hantelcurls 🙂

  #866001
  wisco
  Medlem

  > Om man är stel i huden är det bara att smörja sig med tigerbalsam.
  > Den verkar fort, för mosad tiger är starka saker.
  > (Hege 6 år)

  #866021

  tycker det blir värst i underarmarna, riktigt kraft lös kan man bli.

  #866025

  Pröva även att justera hängsele tamparna dom kan vara för långa med följd att du jobbar för mycket med armarna, Annars är det nog bara att träna på gymmet.

  #866043
  RIP
  Medlem

  Detta känner jag igen. Även om man styrketränat hela vintern så värker det när man seglat ett par, tre dagar i rad. Det kanske inte är så bra för armarna men svälj ett par smärtstillande tabletter så går det över. Oftast dröjer det en vecka innan nästa lågtryck hälsar på…

  #866046

  Du säger armbågarna, armvecken. Omdu menar vad jag tror så menar du i musklerna på övre insidan i armvecket. där har även jag haft ont. brukar vara över ansträngning eller inflamation. Vila o/e käka inflamatorisk medecin. Typ Naproxen, voltaren, Felden. Anledningen till det onda brukar ofta vara att man ligger och håller in riggen med bakre handen, Alltså en obalans i riggen. Antingen sitter linerna för långt fram eller så har du för lite uthal så att du får för mycket bakhands drag.

  Vila och trimma riggen.

  #866055
  Pher
  Medlem

  Har lyckligtvis inte haft det problemet. Är det lite som en tennis armbåge? De har jag haft ett tag av att jag en gång i tiden rattade en truck med dåligt servo alltför länge..
  Hade ont som satan så fort jag använde armen.
  Det var svårt att få bort,, Men tro det el ej.. Men när jag slutat rattat denna truck och börjat plugga så fick jag erbjudandet att jobba en helg igen. Och pengarna var välkomna.. Gjorde förbaskat ont.. Men efter denna helg har jag inte haft samma problem.. Min spontana tanke är att det fastnat nån typ av brosk el annan skit i ådrorna som gör att man får ont.. Och när man väl pumpar ur musklerna så åker “skiten” med ut i ådrorna och försvinner på något underligt vis… Här får ni med medicinska bakgrunder in och spekulera 😉

  Hade samma problem när jag en gång i tiden höll på och bröt arm.. Man har överansträngt armen helt enkelt..

  Fast du kanske inte upplever det som tennisarm?

  Pher

  #866057
  watertouch
  Medlem

  Ah, det där stämmer helt på mej. Sist jag körde orkade jag bara köra en dryg halvtimme, sen fick jag ge upp pga att armarna inte orkade längre. Då körde jag ganska överriggat och fick hålla in med bakarmen rätt ordentligt.
  Resten av dagen orkade jag knappt röra armarna, trodde jag skulle få inflammation, men det gick över till nästa dag som tur var.

  #866059
  Knatte
  Gäst

  Jag kanske har för långa hängsele linor, det är möjligt. Jag kör med fasta linor, så det finns inte så mycket justermån.
  Men jag får exakt samma problem när jag kör go-cart en längre stund. Jag tror själv att det rör sig om en överansträngning /inflammation i leden/muskeln/senan eller vad det är som gör ont.

  #866090
  S..
  Medlem

  Tennisarmbåge är vanligt förekommande hos vindsurfare.
  Detta låter lite som tennisarmbåge. Men det kan även vara en överansträngning av biceps – då hjälper stretch och vila.
  Tennisarmbåde däremot är lite mer komplicerat.

  Symptom: Det ömmar i armbågen, ned i underarmens muskler på utsidan (om man klämmer på “filén” på utsidan brukar det hjälpa) och man känner sig orkeslös efter ett tag.
  Det kommer snabbare och oftare då det är stökigt och studsigt.

  Orsaken är en nerv som är överansträngd. Om man trycker på den så bedövas den och smärtan försvinner. Att stretcha underarmen ordentligt efter några repor brukar också hjälpa.

  Första hjälpen för tennisarm är värme och att dra en rem runt armbågen vid muskeln. Alltså högt upp på underarmen. Gärna får det vara en liten kudde som trycker precis på nerven. JAg har tagit en vanlig kardborrerem runt underarmen utanpå våtdräkten. När jag kör kortärmat så har jag ett vulcanskydd med rem (finns ett speciellt för tennisarmbåge).
  Detta har jag kört med i tre år ca. 50 dagar om året så det funkar verkligen.

  Långsiktigt så hjälper att träna armarna och stretcha mycket. Inte bara underarmarna utan myckte stretch på biceps och triceps måste göras.

  Lycka till.

  Staffan

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account