sliding bar

This topic has 4 svar, 3 deltagare, and was last updated 3 years, 2 months sedan by  Kris.

 • Författare
 • #1494497
   sailortrash 
  Deltagare

  Hej

  jag har ett tag funderat på det där med sliding bar, och det är ju en grej som bara verkar utvecklas mer och mer..jag kör vågor endast sporadiskt, men toeside kör man ju allt som oftast och jag tänker mig att det måste vara bra mkt skönare om bara kroken rör sig än att hela selen glider åt sidan (som för mig just nu…)

  erfarenheter? är det ngn som kör med sliding bar utan att köra vågor? förbättrar det toeside och carvingsvängar överlag?

  #1499532
   tadas 
  Deltagare

  sliding bar är det bästa för HF surf eller vågsurf men för TT surf kanske bättre med vanlig bar för att då har man mer kontroll under höga hopp.

  #1499537
   Kris 
  Deltagare

  Jag körde med slider på både vågor och tt ett tag. Som du säger så är det superskönt när man övar toeside och liknande. Tycker heller inte det är negativt för hopp m m (hoppar inte megahögt iofs..) vad det gäller utförandet. Känns gott hela tiden s a s.
  Men däremot gillar jag inte känslan av alltför rejäla krafter i tampen som vid hopp, känns inte optimalt att rycka med sådan kraft i den. Så nu byter jag mellan två olika bars (en med krok, den andra slidertamp) på samma sele, beroende på vad som vankas 🙂

  Förresten, om du googlar runt på ämnet så kanske du hittar dakines option bar. Kan inte rekommendera den. I teorin bra och smidigt med kombinationen – men det är skitkrångligt att byta mellan. Löste det på ett annat sätt på annan sele istället.

  #1499538
   sailortrash 
  Deltagare

  Vad bra med lite svar!

  Låter som jag vill testa ändå, det optimala är nog som du säger att man har två krokar, en som glider och en som är som vanligt.

  Villa modeller har ni kört?

  #1499605
   Kris 
  Deltagare

  DaKine och Ride Engine.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2021 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account