Vågsurf

This topic has 10 svar, 2 deltagare, and was last updated 19 years, 3 months sedan by  Anonym anvandare.

 • Författare
 • #753284
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Jag skulle behöva lite rådgivning avad det gäller brädinköp. Jag é en trogen vindsufare och har bara vågsurfat ett få tal gånger utomlands. Nu är jag medbjuden till GC och tänkte införskaffa en vågsurfingbräda, men vilken?
  Jag kommer upp på brädan relativt enkelt och kan stå och svänga lite, men det blir ingen sray direkt.
  Gör inget om brädan även funkar i svenska vatten.

  Tacksam för svar
  Johan

  #870133
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Helt klart Bic natural surf 7´9(http://www.bicsport.com). Den går lätt att få tag på, bland annat i gbg på Megascene.(http://www.megascene.nu) Själv skall jag ner till Lanzarote i april för att lära mig vågsurfa, och har redan införskaffat en sådan bräda. Brädan skall även, enligt den info jag har fått, fungera bra i svenska vatten.Bic har också en till bräda som är i det närmsta identisk, fast något kortare: Mini-malibu 7´3, fast jag har fått rekomenderat att köpa 7´9:an. Fördelen med Bic-brädorna är att de, likt vindsurfingens motsvarighet: tiga 275 slalom, är omöjliga att dinga.
  Mackan

  #870151
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Jag tänkte köpa brädan när jag kommer ner. Hittar jag en Natural slår jag till, men annars skall det alltså vara en bräda runt 7´5?

  #870163
   Anonym anvandare 
  Medlem

  det beror på hur stor du är…och vilka vågor du vill surfa och hur du surfar….

  men antingen en fet fish eller en minimal brukar duga…

  #870172
   par 
  Medlem

  Som sagt det beror helt på vilka vågor du ska surfa. Små branta vågor kräver en liten bräda. Ska du surfa på större och långsammare vågor behöver du en stor bräda som är lätt att paddla igång. BIC:en som det talats om växer du ur relativt fort. Den kommer inte vara rolig att surfa på när du väl lärt dig att ställa dig upp. Om vågorna är små och branta kommer det att vara svårt att lära sig på den. Är vågorna däremot större funkar den säkert bra som nybörjarbräda.

  #870199
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Eftersom jag aldrig har vågsurfat förut, kan jag ju inte själv stärka mina argument för 7´9:an. Man får helt enkelt lyssna på proffsen. Tim Jones level 3 i BSA, lärare på surfschool Lanzarote håller med de flesta surfingmagasin om att 75% av alla surfare har fel brädstorlek för sin kunskapsnivå, Och de rekomenderar 7´9:an. Nu kan ju jag ha fel.
  markus

  #870221
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Jag är 185 och väger strax under 80. Jag skall ner till GC men vill även kunna använda bräddan här hemma på den svenska väst kusten. Vet inte riktigt vad vågorna har för benägenheter. Min stil är änså länge inte vidare utvecklad . Men jag kommer upp enkelt på en 7´9:a, står och kan svänga, men inte vidare radikalt.

  Johan

  #870267
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Har provat både bic 9 7,9 7,3 och jag rekomenderar antingen 9:an eller 7,9 7,3 är det för mycket rocker i(böjning i brädan) så den blir långsam och svår att paddla igång!Men skaffa en tjock bräda det är viktigt för dig,för du väger ju rätt mycket över 2,5 och bredd typ över 19-20

  #870635
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Lite allvar här nu. En 7.9 är ett slagskepp som är värdelös på gc och max knähöga hemma. Jag började på 7´3 an och efter 1 månad köpte jag en 6´2 fish och ställde mig upp första gången jag var ute (i sverige)Ett bättre tips är strax runt eller under 7.0 med en lite bredare nos och lite mervolym i brädan. Ett bra ex är anders nev funshape 6.8 som han kränger lite högre på sidan. Låt inte kooksen hindra dig i din utveckling.. surfskolan rek är naturlig då de endast har denna brädan på sin kurs… have fun

  #870638
   Anonym anvandare 
  Medlem

  right on, jeppe!!

  6´8 är en lättsurfad grej som funkar på det mesta…

  den säljes rätt billigt…

  ring

  0708438220

  #870898
   Anonym anvandare 
  Medlem

  Tack för alla bra tips. Jag skall ha dem i åtanke.

  MVH
  Johan

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2021 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account