Våtdräkt

This topic has 3 svar, 4 deltagare, and was last updated 2 weeks, 2 days sedan by  sajo93.

 • Författare
 • #1518673
   robertj 
  Deltagare

  Vad har man får våtdräkt nuförtiden? Min har ca 20 år på nacken. Riktigt bra våtdräkt med blixtlås på fronten ända ned till midjan. Väldigt lätt att ta av och på. Nu finns det chest zip, back zip eller ingen. Testade en cz, var som att trä på sig korvskinn och man behövde betydligt rörligare axlar än mina. Och detta var hemma i vardagsrummet, knappast lättare på beachen. Back zip tror jag inte att jag kommer nå. Kan man ha den bak o fram 🙂 Lutar åt att köra med min så länge det går.

  #1518731
   Robin 
  Deltagare

  Chest zip är tätare än backzip men ett elände att få på och av.
  Back zip är mycket enklare. Du kommer få på den själv, det sitter en lång rem i blixtlåset som man drar i.
  Den front zip du har är nog en dykardräkt, det har inte funnits surfdräkter sedan 80-talet med front zip. Du kommer nog att uppleva ett stort lyft i hur dräkten känns på vattnet!

  #1518732
   Sundheden 
  Deltagare

  Måste dock säga att köper man en splitt ny dräkt idag från ett bra märke så är nyare typer av neopren väldigt töjbar så även front-zip blir lättare att komma i och ur. Materialet gör även att dräkten känns lätt att ha på, otroligt smidig.
  Som Robin skrev, back-zip är lätt att att få av och på.

  Rekommenderar dig att åka till en Surfspot eller Skidsport och prova en dräkt.

  Jag köpte en ny 5/3 dräkt med front-zip från Mystic 2019… får av den under minuten.
  Den använder jag från 8 grader och uppåt fram till försommaren och hela hösten, med förstärkningsplagg kan jag ha den en bit inpå vintern… efter det åker torrdräkten på!

  #1518745
   sajo93 
  Deltagare

  Bytte min O´Neill från 1998 i år. Det borde jag ha gjort mycket tidigare. Jag kan surfa mycket längre utan kramp i underarmarna när jag har den dräkt som är elastisk. Den gamla dräkten har ingen spänst kvar…
  Dragkedja i ryggen på nya dräkten så klart. Jag är ju en gammal gubbe och det är inte så lätt att lära om. Inga problem att få av eller på den.
  Jag gjorde som rekomenderats i tråden ovan. Jag åkte till en butik och provade några olika till jag hittade en som passade perfekt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account