Våtdräkt för vågsurf vs. vindsurf

Detta ämne har 6 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast för 16 år, 7 månader sedan av DanielR.

 • Författare
 • #788762
   DanielR
  Medlem

  Hej!

  Funderar på att köpa en våtdräkt och funderar lite på om det är någon skillnad på våtdräkter för vågsurf vs. vindsurf? Läste någonstans på detta forum att vågsurfdräkter har tajtare armar? Är det någon annan skillnad? Någon som har koll eller erfarenhet av detta? :confused2:

  Mvh
  Daniel

  #1125134
   Oscar
  Deltagare

  Vågsurfdräkter är i dubbelneopren dvs lycra på båda sidor. Suger åt sig vatten på ytan men detta gör inget då man ändå ligger i vattnet. Vindsurfdräkter är oftast i enkelneopren dvs bara lycra på insidan och gummiyta utåt. Suger inte åt sig vatten och vindkyleffekten blir däför betydligt mindre. Dubbelneopren är mer slitstarkt än enkelneopren. Vågsurfdräkter brukar vara mer rörliga i axelpartiet då man ju måste paddla ut.

  #1125149
   DanielR
  Medlem

  Okej, så att köra med vågsurfdräkt är inte att rekommendera till windsurfing eller spelar det ingen större roll?

  #1125152
   Oscar
  Deltagare

  Beror på när du kör, går temperaturen ner mot 10-15 grader så kyler ju vinden ganska mkt. Men sommaren är ju inga problem.

  #1125172
   Ola H.
  Deltagare

  Perosnligen tycker jag vågsurfsdräkters annorlunda skärning över axlar och armar stör mer. Omvänt kan det vara rätt jobbigt att paddla i en del vindsurfdräkter som ibland är lite stela över axlarna.

  #1125200
   DanielF
  Medlem

  Det var jag som var säljaren till Daniel av våtdräkt. Kan nämna, att det inte finns någon windsurf dräkt som inte är jobbig att paddla i, och visst stämer det med vågsurfdräkten är skyddad mot “windchill” endast på bröst och rygg.

  Daniel: fick ditt meddelande precis, jag har fortfarande en 5-6 år gammal F2 som är till salu, den är åtminstone 4mm tjock och är enkelneopren i hela dräkten, helt omöjlig att paddla i, men varm som få och som sagt gjord för Windsurfing.

  #1125293
   DanielR
  Medlem

  Jag ska kika på en våtdräkt idag, men passar den inte hör jag av mig!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account