Cabrinha FX Testrun

Produkttest på nya Cabrinha FX av min vän Demi

Under min resa i vintras till Mexico träffade jag en vän, en vän vid namn Demi. Vi har haft en del kontakt efteråt och topic har då oftast varit kite, där vi ömsesidigt kommit fram till att vi tycker väldigt lika på många punkter. Häromdagen frågade han mig om jag ville ha en recension på hans testrun med nya Cabrinha FX, som de hade möjlighet att testa. Självklart sa jag då jag litar på min väns omdöme.

Här har ni en exklusiv recension av min vän Demi på nya kiten Cabrinha FX

-Vi testade den nya Cabrinha FX i storlek 10m².
Det är en öppen C-kite med 3 struttar och korta bridles. Det är deras nya kite för folk som vill köra unhooked, freestyle, wakestyle & stora kiteloops men också en kite som är jävligt skön, lätt och säker.
Kiten ligger superstabilt både i och utanför fönstret, och likaså är känslan när du kör den.

”Jag körde downwind med kiten kl 12 och bommen fullt utskotad, ändå höll den sig stabilt uppe på toppen, tack vare fjädern i Cabrinha-bommen som gör att det alltid är kraft i bommen ser till att den inte faller.”

Riding-
Kiten beter sig som en C-kite när du kör men har fortfarande bra med tryck är den är parkerad längst ute i vindfönstret, så du inte behöver flytta den lika mycket som med många andra C-kites.
Det jag gillade mest var den mjuka känslan i bommen. Balansen av tryck mellan styrlinorna och mittlinorna är fantastisk. Den tröttar inte alls ut dig men du vet fortfarande alltid var du har kiten samtidigt som du har känslan av att det du kör är stabilt, är super kul och agerar som du vill. Pga de korta bridles har du en direkt känsla medan du fortfarande har en bra depower. jämfört med en Switchblade har den inte lika mycket tryck.

Jumps & kiteloops-
Hoppen är superenkla och hangtime är bra, kiteloops explosiva! -Jag blev förvånad över att den drar dig så mycket i loopen med fortfarande är mjuk och förutsägbar. Du kan göra stora loops eller små loops, du bestämmer.
-Jag älskar att loopa min 9m² Switchblade i 35 knop (90kg) eftersom jag kan bestämma att göra små kiteloops som tar mig högre upp eller kan jag bestämma att megaloopa och bli skiträdd och som är en mardröm för mina knän. Men jag tror att första gången vid 30 knop med den här babyn kommer jag loopa den hela dagen.
Nick Jackobsen loopade den vid king of the air och den såg super ut!

Unhooked-
Jag ÄLSKAR draken när det kommer till handlepasses, jag är inte van vid mindre storlekar eftersom jag för det mesta är på 12m² eller 14m² Switchblade, men den här 10m² ger dig bra pop och galet med slack. På kiteloop 3 var det superenkelt att passa bommen, också slimchance 5 och backmobe satte jag med en gång.


När Cabrinha själva säger att det här är en kite mellan Chaos och Switchblade är det sant. Den har slacket och känslan av en C-kite men är kraftfull och förutsägbar som en Switchy! Kiten har också 2 olika settings, en mer för freestyle och kiteloops, den andra för mer direkt känsla, mindre depower och mer wakestyle.

Jag älskar den här kiten och har nu beställt den i 14m², 12m², 10m² & 8m². -Bye bye Switchblades!

/Demi

0 Comments

Leave a reply

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account