These Boots Aren’t Made For Walking

Funderar du på boots? Det här är värt att tänka över-

Under PKRA stoppet i ST.Peter Ording i fjol såg jag Youri Zoon krascha och flyga ur sina boots som om det vore flipflops limmade på brädan, efter kraschen fick han bryta tävlingen och hans ansiktsuttryck talade inte om att han nyss varit på massage.

Det var först under min fjolsäsong, då kitat 4 säsonger, som jag började köra boots och fick redan då känna på nackdelarna med det, för krascha ska man, annars följer ingen utveckling, självklart. Men jag körde i stenhård och jobbig chop, nästan vågor, men inte riktigt där. För om det är tillräckligt stora vågor kan man köra urkrokat i plattvattnet mellan bryten.
Kraschade genom att gräva ner hälkanten under vattenytan och högerfoten flög halvt ur booten, kom undan med en stor stukning. Men kunde likaväl ha dragit av ett korsband, vilket det också kändes som. Jag lät kiten ligga med suicide linan kopplad till och den inverterade. Jag orkade inte bry mig…

När är det då egentligen en bra tid att börja köra med boots- Alla väljer självklart själva när det är dags. Men att börja köra boots för tidigt tror jag mer bara hämmar utvecklingen än vad det hade gjort om du i fråga hade fortsatt med straps. Du vågar så mycket mer när du inte kraschar lika hårt, för hårt är det nästan varje gång med boots, är du också medveten om det så kommer det bidra till att du fegar ur mitt i många trick. Så ligger du och nöter raley 2 blind eller blindjudge med boots och sätter 2/10- byt och kör straps ett tag istället. Det kommer spara dig mycket tid samtidigt som du spar på knän och leder.

Vissa kommer till kiting från bakgrunden av wake, då måste jag förstå att det är konstigt om man helt plötsligt skulle börja köra straps. Alla väljer självklart själva när de är redo- jag ville bara kasta ett ljus och göra er uppmärksamma på nackedelarna som är värda att veta om.
Det finns givetvis också många fördelar med att köra boots, du får fetare pop, lättare att trycka ifrån, lättare att landa trick och brädan sitter kvar när du slänger runt den i rotationer.

Svar

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums These Boots Aren’t Made For Walking

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.