Vem Där?


Jag heter Petter Jidne, är 26 år och har Öland som homespot, och där lärde jag mig också kita på Haga Park, vilket jag antar att de som kitar och har varit på Öland besökt. Det är en hård spot med open-sea chop och galet med folk de varma dagarna!

Men varför inte lära sig den hårda vägen, right? Minns att det på min kursdag blåste 12m/s+.

Det jag finner mest tillfredsställande med sporten är belöningen man får i form av självkänsla när man lyckas sätta ett nytt trick eller lyckas komma den där extra metern högre upp i loopen, känslan efter en monstersession hemma på kvällen när man har varit ute en hel dag och det känns som man har åstadkommit något nyttigt och hälsosamt även om man kommer hem med låren fyllda av blåmärken. Det är inte mycket som slår den känslan.

Det bidrar till ett aktivt liv, du få både mer glädje och blir piggare i vardagen.

Jag går nu in på min 5e aktiva säsong med sporten, har kitat sen 2009 med undantag för år 2012 då jag fick prioritera andra saker. 2013 kom jag på vad som verkligen betydde något och dumpade lasten, flyttade närmare spoten och blev lycklig.

När jag över jul/nyår 2014/15 var på kitesemester i Mexico (kommer återkomma till resan i senare inlägg) var mitt mål att jag skulle sätta blindjudge och kanske även blindjudge 3, det blev bara blindjudge, efter 2 veckors oändligt nötande, men då satt också 8/10 försök sista dagen. (Yay!!!) det är också där jag är nu och kommer fortsätta med blindjudge 3. Min stil är wakestyleinspirerad.

Min setup är Slingshot RPM kites. Strl 7, 10 & 12. Från 2014. FuturePRO bräda 136 med liquid force vantage bindningar.
Wake setup är Slingshot response bräda med liquid force vantage bingningar.

Om jag skulle ha en åkare som förebild stilmässigt inom sporten så skulle det vara Mr Tom Court. (UK boys), Underbara Crows!

Svar

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vem Där?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.