[Annons] Språk och Surf i Playa Jacó

Playa Jacó i Costa Rica erbjuder den perfekta mixen av jämna, säkra vågor året om, ett etablerat surfcommunity och möjligheten att förena nytta med nöje under vistelsen.

[Denna artikel är en annons från ESL – Språkutbildning utomlands]

Nu erbjuds spanska språkkurser ett stenkast från stranden i vad som ofta kallas centrala Stilla Havskustens surfmecka.

Playa Jacó på Costa Ricas Stilla Havskust är en lång strand och liten stad som mer och mer kommit att tillängas surfkulturen. Vågorna här är kända för att vara jämna året om och passar såväl nybörjare som erfarna surfare. I direkt anslutning till Jacó ligger också Playa Hermosa, en liten surfkoloni som erbjuder högre vågor och därför lockar mer erfarna surfare. Tillsammans skapar dessa stränder en mycket populär surfdestination. En stor fördel med Playa Jacó är närheten till San Josés internationella flygplats, endast 2 timmar på bra väg. Därmed utgör det också en bra startpunkt för längre resor runt Costa Ricas och Centralamerikas många surfstränder.

De spanska språkkurser som erbjuds i Playa Jacó kan enkelt kombineras med ett aktivt surfliv. Kurserna undervisas under förmiddagen vilket lämnar eftermiddagarna fria att njuta av stranden och vågorna, som ligger enbart ett stenkast från skolan. Språkkurserna riktas till såväl rena nybörjare som erfarna spansktalare, och undervisas i små grupper med max 5 personer. Åldersgränsen är 18 år och uppåt, vilket innebär att du slipper oroa dig för skolungdomar på första föräldrafri semestern. Hit reser istället målinriktade och äventyrssökande människor från hela världen som önskar utmana sig själva till nya kunskaper. Att lära sig spanska innebär större möjligheter att resa till mindre kända, och därför minde turistanpassade, destinationer där befolkningen inte är lika bra på engelska som på större surfdestinationer. Goda språkkunskaper öppnar också för möjligheten att arbeta som instruktör i spansktalande länder i framtiden.

En språkkurs kan vara mellan en vecka upp emot ett helt läsår och anpassas helt efter dina egna önskemål. I kursavgiften ingår boende antingen hos en lokal värdfamilj eller i en delad lägenhet med andra studenter. För dig som inte är erfaren på att resa på långresor kan en två-veckors språkkurs vara en bra och trygg startpunkt så skolan kan hjälpa dig skapa vidare planer efter kursens slut. Under kurs-tiden har du också alla möjligheter att lära känna andra surfare, gå kurser och upptäcka området kring Playa Jacó.

Du kan antingen boka språkkursen på plats i Costa Rica eller ifrån Sverige, t.ex. via www.esl.se språkreseförmedling. Har du egna erfarenheter av surfing i Playa Jacó, kommentera nedan och dela med dig av dina upplevelser!

[Denna artikel är en annons från ESL – Språkutbildning utomlands – bilderna från flickr]

Svar

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums [Annons] Språk och Surf i Playa Jacó

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.