Hoddevik Surf Festival 2014

Fet longboardsurf, massa glada människor, grymt party, livemusik, strandstädning och en fantastisk stämning. Årets surffestival på Stadt bjöd på allt vad en surffestival bör innehålla och lite mer.

Prognosen inför tävlingen var något osäker på förhand, men väl på plats i Ervik under fredagen rullade fina longboardvågor in till glädje för det internationella startfältet. Vädret höll sig någorlunda stabilt och duktiga surfare från Australien, Kalifornien, Portugal, Tjeckien, Sverige och Norge gick loss i lineup med feta noserides, hang tens och head-dips i de brösthöga setvågorna.

Åskådarna på stranden fick se longboardsurf av sällan skådat slag i Ervik, och finalen blev (som förväntat) en uppgörelse mellan de båda australierna Bartley och Chris, samt Jeff från Kalifornien tillsammans med Patrick från Sverige. Efter en jämn final stod det klart att Jeff knipit förstaplatsen precis före Chris.

I damfinalen visade Katrine Roed upp sina skills och bevisade ännu en gång att hon är en av Norges bästa surfare när hon tog hem förstaplatsen före svenska Siri Rhen.

Kvällen bjöd på fest i ladan nere vid stranden i Hoddevik med livemusik signerat Jonah Lake. Det var en tillställning fullproppad med galet skön stämning med glada och fulla människor som festade tillsammans natten lång efter en heldag på stranden i Ervik.

Trots rådande bakfylla och trötthet mötte över 40 personer upp dagen efter för att bidra till en lite bättre strandmiljö. Under två timmar plockades 20 sopsäckar fulla med plast från stranden, stenarna och dynerna i Hoddevik i regi av Surfrider Foundation Norway. Imponerande!

Arrangörer:
Lapoint Surfcamp i samarbete med Stad Surfing och Akka Surf.

Sponsorer:
surfers.se, Rip curl, O’neill, Surfshop.no

Resultat herrar:
1 – Jeff Roussel, USA
2 – Chris Clark, Australien
3 – Patrick Josefsson, Sverige
4 – Bartley Edward Thomas Olsen (interferense), Australien

Resultat damer:
1 – Katrine Roed, Norge
2 – Siri Rehn, Sverige
3 – Camilla Monsen, Norge
4 – Ine Haugen, Norge

Tack till Calle Magnusson för rapporten!
www.callemagnusson.se

0 Comments

Leave a reply

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account