kan det vara ett NP RS7?

Detta ämne har 61 svar, 22 deltagare, och uppdaterades senast för 16 år, 3 månader sedan av Jester.

 • Författare
 • #789026
   tobhed
  Deltagare

  Ja, vad vet jag… men på nätet är i alla fall ryktena i full gång sedan Micah Buzianis seglade med detta seglet på US Windsurfing Nationals.
  Om det är ett tidigt RS7:a så verkar det vara likt RS6, kanske något rundare i underliket?

  #1126853
   Jester
  Deltagare

  JAg tror snarare att det är en prototyp för RS6:an. På översta bilden ser man att seglen är i det närmaste identiska (är ju en RS6 i bakgrunden). Men var ju snyggare utan den hemska orangea färgen… 🙂

  #1126891
   tobhed
  Deltagare

  Jo, det är ju väldigt likt… Kan ju undrar i så fall varför han kör ett gammalt segel, men han kanske har kört sönder en storlek och kan inte få tag på något annat?
  ganska kul hur det sprids i alla fall, hittade nyheten i morse och nu är det “all over” NP forumet

  #1126893
   Jester
  Deltagare

  Kan vara så enkelt att han trivs bättre med detta segel… Är ju lite olika känsla i olika segel även om det är samma fabrikat och storlek och modell. Ungefär som F1-killarna som trivs bättre med en uppsättning däck än ett annat även om dom egentligen *skall* vara identiska. Och noggranheten lär ju vara större i F1 än bland segelmakarna…

  #1127908
   Kele
  Deltagare

  Kan även vara ett RS Slalom som det kördes med.

  Kolla http://www.neilprydemaui.com/

  /Kele

  #1127919
   Jester
  Deltagare

  RS Slalom är det inte iaf. Det har jag sett live, och det ser inte så ut. Tror fortfarande på RS 6 proto 🙂

  #1127928
   bronken
  Medlem

  Jag var dar och seglade och kollade en del pa rejsen. Var bara med i Course Racing med Formulan i tva heat, det blaste som attan 30 knots och annu mera i byarna, min lanade 9.2 RS-S var lite stor for dom forhallanden som minsta segel. Vagorna utanfor revet var grymt stora, hogt over bomen. Jag tittade pa mestadels och riggen ni pratar om, det ar inte en RS-7, det ar en prototyp RS-6. Micha var uppe och laddade Team Pryde’s surfbuss med grejor fran butiken som ligger dar och han korde med nagra “gamla” prototyper. Det ar ett RS-6 prototyp segel pa bilden. Pa den har bilden kan man se skillnaden pa ett RS-6 och ett RS-S (AA4 Victor Janssen normalt US46) seglar med RS-S, dom var valdigt snabba med RS-S seglet ocksa det ar inte mycket som skiljer, men RS-6 ar stabilare nar det drar i ordentligt.

  Bilden visar Phil McGain MauiSails TR-2, Micha Buzanis NP RS-6, Victor Janssen NP RS-S, Kevin Ozee NP RS-6 under slalom forsta tva dagarna…

  – Uffe
  USWE 22.

  394_9447R.jpg

  #1132621
   tobhed
  Deltagare

  På bilden syns ett RS slalom II, men det ger väl en liten hint om RS7an – gissar att detta är färgerna som kommer att gälla för RS7…

  #1132633
   swe650
  Medlem

  finns det redan en version två av rs slalom, innan dom kommit ut i butik?

  #1132679
   tobhed
  Deltagare
  swe650 wrote:
  finns det redan en version två av rs slalom, innan dom kommit ut i butik?

  RS slalom finns i butik – kolla surfersparadise.nu & skidsport.nu. Att det redan “finns” (på papper i alla fall) är nog inte så konstigt egentligen.

  #1132864
   thomme
  Deltagare

  Allt för att ni ska bränna mera stålars !

  Det börjar likna 80/90 talet då jag tävlade och även om du köpt det allra senaste av generalagenten dök Bringdal m.fl sponsrade grabbar upp med nyare prylar och körde åttor runt alla och givetvis böt man prylar och inte gick det bättre för det fördå kom sponsrade grabbarna med ännu nyare prylar. O.S.V. efter ett par år tappade man suget och racingen dog. Undrar varför ????

  #1132891
   Jester
  Deltagare

  Njae, håller faktiskt inte med. Om du kikar på touren idag, så ser du inga 07:or, om man bortser från Naish Stealth. Så här dax förra året körde alla på samma typ av segel som dom fortfarande gör ett år efter.

  Dessutom kommer en del brädmärken att lansera nya brädor i 18-månaders intervall, och Exocet uppdaterar ju bara sina brädor vartannat år.

  En orsak till detta är att Slalom 42 bara körs på standardprylar, vilket innebär att prototyperna inte visas upp offentligt, som det görs i bla fresstyle o wave.

  #1132900
   Rasmus_W
  Deltagare

  Sen ska sägas att folk har lite övertro på materialets betydelse. Visst, när det gäller speed och slalom så är materialets betydelse direkt mätbar och finns verkligen, det har inte bara med känsla och sånt att göra, vissa prylar är outstanding och så är det bara.

  Men det är ändå bara halva sanningen. Anders, Dunken, Albeau m.fl. kör åttor kring de flesta även på likvärdigt material eftersom de är topptränade idrottsmän med stor talang, har extrem koll på utrustningstrim och seglar uppåt 150 dagar om året i alla möjliga förhållanden.

  Väldigt få utförsåkare skulle få för sig att de skulle kunna åka lika fort som Hermann Maier bara de hade likadana (till en början klarar en normalåkare inte ens av så extremt styva skidor som en elitåkare kör på) skidor, ännu färre skulle tro att de kunde springa 100 meter på 9,79 om de hade likadana dojor som Justin Gatlin. Men vindsurfare tycks ofta tro att bara de får köra på rätt bräda så blir de lika snabba som Dunken.

  #1132917
   adde
  Medlem
  #1132947
   Jester
  Deltagare

  Mmmm.. Vet att både Faster o GetWet speedade ifrån Ben van der Steen i fredags. Dock har båda dessa kört fort på bräda hur länge som helst (o så är dom gamla oxå… ;))

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 62 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account